Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce freza este asta?

dunca sorin

Postări Recomandate

Scuze ca intreb dar pe pagina 3 unde ai aratat progresul cu freza ,am observat ca fulia din spate ai montat-o invers .portiunea alungita al fuliei este ca sa pozitionezi pinioanele manual cand scimbi turatia (bineninteles cu motorul oprit) sar putea sa nu vazut bine eu.

Link spre comentariu

trebuie sa ai in vedere efectul de pargie cand intinzi cureaua de transmisie findca acum fulia numai este aproape de bucsa sau rulment ceo fi, sar putea indoi axul ne fiind foarte gros

Link spre comentariu

multumesc, sun maine, mai am cateva dimensiuni care nu le am, 3, 3.5, 8, poate le gasesc

Astazi am dat drumu la capul de frezare vertical, i-am pus un motor de 0,55 la 2800 rotatii, am pus o fulie mica, conectata cu cea mai mare de pe cap, cred ca am o viteza de 1500 rotatii, cam mare pentru frezare cu freze de otel rapid.....o sa ii conectez un convertizor de frecventa, si atunci voi avea si 80 de rotatii si 2000, maine o sa postez cateva poze

Link spre comentariu

.....o sa ii conectez un convertizor de frecventa, si atunci voi avea si 80 de rotatii si 2000, maine o sa postez cateva poze

Neaparat cu racire suplimentara cu ventilator.

Link spre comentariu

Micuta si practica freza!

In locul tau nu m-as hazarda cu surubele de genu' - grupa slaba 8.8. Iti iei o bara de hexagon mai mare, care sa corespunda cu canalul T al mesei, faci filet, frezezi T'ul si pe urma le arzi si le bagi in ulei. In general hexagoanele sunt din OLC 45, deci poti efectua ''tratament''. In timp vei avea nevoie si de surube mai lungi si mai scurte.

Daca folosesti emulsie, poti sa le dai si 300rot la frezele HSS.

Bafta in continuare!

Link spre comentariu

Suruburile sunt de 10mm, nu cred ca voi avea vreodata nevoie de suruburi mai rezistente, freza are totusi masa de frezare cu canale de 6mm,  daca va fi cazul voi lua din alea negre , mai rezistente, deocamdata mi-am facut cate 4 bucati din 2 lungimi diferite, deocamdata am o menghina mare si una foarte mica, o sa caut si ceva intermediar, plus un universal de 80 caruia ii caut o masa rotativa, eventual si cu ceva discuri divizoare, maine trebuie sa imi ajunga un convertizor de 2,2kw, nu stiu daca il voi putea folosi in acelasi timp la 2 motoare de 0,55kw, daca nu il voi putea folosi va trebui sa mai cumpar un convertizor, cate unul pentru fiecare din motoarele frezei. In momentul asta la capul de frezare estimez ca am pe undeva la 1400-1600 rotatii, mult pentru hss, vidia merge brici. Hss il voi folosi mai mult la materiale gen dural, cupru, alama, bronz iar pentru oteluri, inoxuri voi folosi coromant cu placute si freze deget din carburi asa cum este cea din poza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări