Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce freza este asta?

dunca sorin

Postări Recomandate

Pai pensete gasesti mai rar, era un domn Cristi, parca din Bucuresti care mai vindea asa ceva la pret de 25-30 lei bucata, are si cap rapid pe la 900lei, fara motor.

daca cauti probabil ca dai de el pe tocmai si olx.

alte portscule nu stiu ce intelegi a fii.

dupa cum vezi, nimeni din cei de pe forum nu are aceasta freza functionala, ca ai fii vazut poze cu ea, chiar e un motiv de mandrie sa incropesti asa ceva si chiar sa iti si mearga corect.

In rest iti poti construi orice dispozitiv care sa intre in cotele alea de pensete 4-6-8-10-12 si sa arate oricum la exterior.

Daca ati completa si locatia la profil, toti cei care nu o faceti, ar fii mai usor sa fiti indrumati.

Am completat profilul, sunt din Alexandria, am vorbit cu Cristi de pe olx, nu are, cand zic portscule, ma gandeam ca mai exista si altceva gen suport pt freze cronomant, vre-o mandrina ceva, vre-un suport de pense ER

deja sunt la 80% pana sa o pun in functionare la intreaga capacitate, a fost facuta maneta care actioneaza sistemele de avans automat pe cele 2 axe, s-a construit suportul pentru capul de frezare vertical , am cumparat motoare de 550W pentru cele 2 capete de frezare, posibil ca pe cel care va actiona si avansurile automate sa trebuiasca sa il iau mai mare, macar 750w , sunt la 2800 de ture, cred ca e cam mult, voi regla asta cu o fulie mai mica.

Surubul orizontal este putin stramb si asta se transforma intr-o usoara bataie (caut inca solutie), pana de reglaj vertical este putin insuficienta, surubul care o apasa conic , strans la maxim nu reuseste sa ia total jocul, una peste alta , freza este o mica bijuterie cu zeci de pinioane care merg toate,

Am 3 pense la capul de frezare vertical, pensele asa cum a pus si @bcristian are exact cotele din imagine

Lungime totala pensa 113, diametru exterior pensa 18mm, interior filet pentru drawbar M10 , pensa are un canal de pana care sa o impiedice sa se roteasca.

Strungurile SP80 sunt foarte multe pe piata, despre freza asta nu am gasit nici cea mai mica informatie pe intreg netul.

Link spre comentariu

Probabil ca nu vei gasi pe net cartea tehnica, pe net exista cativa oameni care vand carti tehnice / manuale de utilizare / manuale de reparatie / cataloage cu piese de schimb - pentru masini unelte.

Incearca o cautare, suna-i si daca nu au pune-i la treaba, cu siguranta ei stiu mai bine decat noi pe la ce fabrici sa sune ca sa gaseasca aceasta documentatie.

Si eu am cautat 2 documente tehnice si nimic: unul a fost cartea tehnica a frezei produsa la Saro Targoviste sub licenta Winscounsin si a doua a fost masina de gaurit G3R de la Suceava. 

Toti cu care am vorbit stiau exact despre ce vorbesc, dar cand ceream o copie scanata a cartii tehnice se codeau, de parca ziceai ca i-au platit americanii sa ne distruga industria. Mai ramanea sa-mi spuna ca se ridica de pe scaun si dau foc la carti pana ajung eu la ei in vizita a 2-a zi. Discutiile le-am avut cu ingineri care au lucrat in proiectarea si executia acelor masini, dupa cum s-au recomandat ei, ce-o mai fii ramas prin fabricile alea privatizate.

Inarmeaza-te cu multa rabdare.

E POSIBIL SA MAI AVEM O SOLUTIE:

Toate documentele scrise si care aveau ISBN pe ele erau obligatoriu pastrate si la Biblioteca Nationala a Romaniei. Acolo inca nu am ajuns, dar poate sa fie o solutie, ca ma gandesc ca nu sunt documente secretizate.

O sa Intreb si eu printre cunoscuti, poate mai exista pensete ca observ ca sunteti 2 persoane care aveti nevoie de asa ceva. Daca am raspuns va voi anunta.

Link spre comentariu

am mai avansat putin cu lucrarea, in momentul asta freza arata asa:

Posted Image

Posted Image

Se poate freza si in unghi

Posted Image

Mai am de lucru dar nu mai este mult.

Pensete imi trebuiesc urmatoarele marimi:  3 , 3.5 , 4 , 4.5 , 5 , 5.5 , 7 , 8 , 9, 12

Link spre comentariu

Ai vre-o solutie in privinta asta? Cum as putea trece la pensete ER?, Pentru capul de frezare orizontal CM2 deja este pe drum un set de pensete ER32 plus suportul, ar fi o solutie sa construiesc efectiv u suport de pensete ER pe cotele de la pense, in capat putin conic sa se autocentreze in capul vertical de frezare.

Link spre comentariu

Maine (daca nu or avea liber voi lua legatura cu cei de la Mecano Fuc si voi vedea ce au pe stoc Standardu R8 este mult mai gros , aproximativ 22mm, exista portpensete ER in standard R8, ma bate gandu sa iau una si sa o strunjesc la 18mm, dar nu stiu daca este suficient de groasa in carne, plus ca nu garantez ca filetu al de 9,5mm se va potrivi cu M10 al nostru

Link spre comentariu

... este pe drum un set de pensete ER32 plus suportul, ar fi o solutie sa construiesc efectiv u suport de pensete ER pe cotele de la pense, in capat putin conic sa se autocentreze in capul vertical de frezare.

vad ca ai deja solutia..., dar eu as prinde suportul cu totul intr-o teaca conica, pe forma pensetelor originale. e greu de facut un suport pentru ca trebuie rectificat conul interior pe care se aseaza penseta. eu am facut asa ceva pentru ER25 si m-am chinuit sa-l slefuiesc pentru ca si la o strangere normala ieseau greu.

cred ca cele de la Pascani sunt mai scumpe, dar solutia e mai eleganta

Editat de almarghi
Link spre comentariu

ceva de genul ala ma gandeam si eu sa cumpar, chestia este ca vor trebui prelucrate cu siguranta, de strunjit si de facut canal de pana nu ar fi problema, chestia este ca standardu R8 are un filet de9,5 mm zic ei, filet care va trebui sa il faci M10, aici cred ca va fi problema

Link spre comentariu

Buna  , cum am promis ma voi uita dupa pensete si am gasit mai multe dimensiuni exterioare dar cred ca aceasta se potriveste .sant vreo 9-10 bucati va trebui sa le aleg si sa vad starea in care sant si atunci voi sti exact cotele. am mai gasit si doua conuri mk2 pentru freza disc cu tija scurta si canal de pana pentru frezare orizontala.

post-223004-0-30909600-1402390811_thumb.jpg

Editat de MICIULIN
Link spre comentariu

astea cred ca sunt pensele din fotografie nu se vede exact dimensiunea dar daca au 18mm grosime si filet interior M10 alea sunt, sa imi spui ce dimensiuni de prindere ai si pretul, pune ceva fotografii mai bune si cu cele 2 conuri mk2

Link spre comentariu

cotele sant aceasi ca in descriere 10 buc .diimensiunile este de 2-, 2.5-, 4,- 4.5,-5,-6,-7,-9,-11,-12. dimensiunile mai mici se pot prelucra ca sa corespunda celor care sant lipsa .Toate sant cu filet interior de M10,exterior 18mm, lungime 113mm.le am curata tcu benzina  findca era  uitat de timp si dupa masuratori toate sant conform calibrului si pot fi folosite 100% , conul mk2 -ul unu este cu ax de10mm si celalalt de 13 mm si aceasta are si distantiere dar pentru cel de10 se pot usor cofectiona s.i acestea au filet interior de M10 .Dau numai  toate la un loc cu 350 lei. 

post-223004-0-94570300-1402411910_thumb.jpg

post-223004-0-51401700-1402411943_thumb.jpg

Editat de MICIULIN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări