dunca sorin Postat Iunie 2, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2014 (editat) cateva fotografii, de mentionat ca i-am luat deja un cap de frezare rapida de fus22, luat putin la pila il voi face sa se potriveasca, se vede ca e putin mai mare decat originalu da nu este disproportionat, una peste alta masina este foarte bine lucrata, chinezariile gen optimum nu au nici pe departe calitatea asta, in plus i-am gasit si locu la mneta care pune in miscare avansul automat, este o maneta cu 5 pozitii, 1 neutru, 2 rasucire spre stanga si spre dreapta , 2 sus jos Dar tot nu stiu ce model de freza este, oricum pare un fus 22 la scala de 1/2 - 1/3, si desi nu pare este foarte grea, totul este din metal masiv, nu exista tablite numai de la 10mm grosime in sus. Intrebare, capul de frezat rapid fus22 functioneaza cu ceva pense lungi , diametru 18mm, cu gaura filetata pentru drawbar de M10 cred, nu sunt sigur, de unde cumpar un set cat mai complet de astfel de pense? Editat Iunie 2, 2014 de dunca sorin Link spre comentariu
ndc74 Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 Salut, poti te rog sa-mi spui cat ai dat pe capul rapid de fus22? As mai avea rugamintea daca poti sa-mi faci o poza mai detaliata cu inelele de blocare ale spinglu-lui de la acel cap. Daca te ajuta iti pot face o poza si cotele pt acele pensete. Nu exista pensete decat pana la max fi12 pt acest model. Succes Link spre comentariu
dunca sorin Postat Iunie 3, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2014 (editat) Pe cap am dat 400 ron si are deja 3 pensete, stiu cotele la pense: fi18, M10 la drawbar, lungime 97mm pana la con, nu stiu de ce dar cred ca daca bag o freza CM2 in locu la pensa nu sughite, cm2 are 18 diametru la con, se va centra ....cred Spune-mi te rog care sunt inelele de blocare ale splingului, eventual fa un semn pe poza cu locul unde se afla. Oricum la capul asta de frezare se pot face mai multe improvizatii pe post de portscula. Pana la urma si-a dat seama cineva ce freza este asta? Editat Iunie 3, 2014 de dunca sorin Link spre comentariu
ndc74 Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 cele 2 semiinele care apar in penultima poza si cu care se poate bloca spinglul la o anumita pozitie (cand il scoti in afara). nu am incercat sa bag coada CM2 in capul asta, dar nu cred ca e bine. coada lui e cilindrica (doar in capat are con ca sa poata strange) in timp ce CM2 e conic pe toata lungimea. ma gandeam ca eventual se poate face un adaptor de la CM2 la prinderea asta, dar cred ca o sa creasca inaltimea portsculei, ceea ce nu e indicat. Link spre comentariu
andreigradu Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 (editat) Poti vedea cateva poze cu acel blocator puse de mine aici: http://www.99poze.ro/Blocator_ax_cap_rapid_FUS_/ http://www.99poze.ro/Cap_rapid_FUS_/ http://www.99poze.ro/Prezentare_si_curatare_cap_rapid_FUS_/ Conul CM2 nu merge, am incercat si eu, nu calca pe toata suprafata in interiorul capului de frezare. Acele pensete au in spate o cota rectificata si un canal de pana care il centreaza si blocheaza in acelasi timp. Unele conuri CM2 sunt mai scurte si scapa in interior. Cine are o pensete de 6, 8, 10 si 12 poate face cam toate lucrarile, deoarece freza de 4 cam are coada de 6. Am vazut ca si alte cote de freze mai mici se pot procura cu coada de 8 sau alta cota. Editat Iunie 3, 2014 de andreigradu Link spre comentariu
dunca sorin Postat Iunie 3, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2014 (editat) in ordinea asamblarii: @andreigradu, daca ai ceva pensete dubluri si vrei sa scapi de ele da un semn. Am incercat si eu intradevar un cm2 si e mult prea scurt pentru a ajunge la surub, plus lipsa canalului de pana. Editat Iunie 3, 2014 de dunca sorin Link spre comentariu
ndc74 Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 (editat) Va multumesc pt poze. Am si eu un cap de identic cu care as vrea sa-mi confectionez o freza, dar nu am acele inele. Eu ma gandeam sa aplic o alta vatianta. In poza modificata de mine marcat cu cerc este un stift care in interior contine o pana de ghidaj pt a nu permite spinglului sa se roteasca. Ea intra in canalul frezat marcat cu oval. Ideea era sa scot acel stift cu tot cu pana interioara, in gaura care ramane sa fac un filet interior si in varful surubelului ce il voi fileta acolo sa fixez o pana din lama cu dublu rol : [*] sa preia rolul penei actuale (sa nu permita rotirea spinglului) [*]atunci cand strang surubelul din exterior el sa apese pana care sa blocheze (franeze) spinglul pe pozitia dorita de mine. Avantajul ar fi ca mai castig aproape 10mm de cursa cat au inelele grosime. Intrebarea care se pune este daca forta de apasare a surubului pe pana de alama e suficienta pt a bloca spinglul, sau mai sigur sa fac acele inele ? Editat Iunie 4, 2014 de ndc74 Link spre comentariu
andreigradu Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 Dupa cum am vazut in interior, acea blocare cu inel previne si vibrarea mansonului, pentru ca el are o cota de alunecare acolo. Cand schimbi directia de frezare se poate sa apara mici diferente intre cote. Acel sistem e foarte rigid cand il strangi. Apoi ai peste 60mm, cam 65 mm cursa. Cat de adanci sunt piesele prelucrate de tine, oricum dintr-o singura prindere e cam greu sa ajungi la adancimea asta ca iti trebuie freze cu zona de taiere de 70mm, ceea ce e ma rar la diametrul maxim de 12 mm La cele cu con morse se gasesc mai uzual, dar astea... Eu zic sa iti faci inelele, freza si abea apoi sa te gandesti la cei cativa mm la cap de cursa. Si oricum, poti cobori intreaga coloana daca e nevoie, cu un sistem de masurare corespunzator vei stii unde te afli. Link spre comentariu
ndc74 Postat Iunie 5, 2014 Partajează Postat Iunie 5, 2014 O sa mai studiez problema. merci de sugestii. Link spre comentariu
alin 105 Postat Iunie 5, 2014 Partajează Postat Iunie 5, 2014 Aceasi parere o am si eu.E complet gresit sa inlocuiesti acele inele cu un simplu surub care sa impinga/blocheze coloana.Coloana nu va fi suficient de rigidizata pe timpul aschierii, in loc sa ai o prindere concentrica, vei avea una in "doua puncte".Si eu am acelasi cap de frezare si si la mine acele inele sunt lipsa la apel. Link spre comentariu
dunca sorin Postat Iunie 5, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2014 o gramada de persoane care au acest cap de frezare rapida, ce portscule folositi la el si de unde le-ati luat? ceva pensete nu are numeni in plus? Link spre comentariu
dunca sorin Postat Iunie 7, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2014 o gramada de persoane care au acest cap de frezare rapida, ce portscule folositi la el si de unde le-ati luat? ceva pensete nu are numeni in plus? Nimeni? nici un raspuns referitor la portsculele folosite? Link spre comentariu
andreigradu Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 Pai pensete gasesti mai rar, era un domn Cristi, parca din Bucuresti care mai vindea asa ceva la pret de 25-30 lei bucata, are si cap rapid pe la 900lei, fara motor. daca cauti probabil ca dai de el pe tocmai si olx. alte portscule nu stiu ce intelegi a fii. dupa cum vezi, nimeni din cei de pe forum nu are aceasta freza functionala, ca ai fii vazut poze cu ea, chiar e un motiv de mandrie sa incropesti asa ceva si chiar sa iti si mearga corect. In rest iti poti construi orice dispozitiv care sa intre in cotele alea de pensete 4-6-8-10-12 si sa arate oricum la exterior. Daca ati completa si locatia la profil, toti cei care nu o faceti, ar fii mai usor sa fiti indrumati. Link spre comentariu
bcristian Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 (editat) Cand cautam freza am evitat pe cele cu pensetele alea exact din cauza asta. Din cate imi dau seama sunt un fel de varianta autohtona, ceva mai mica, de R8. Singurul loc unde le-am vazut e in catalogul de la defuncta Scudas Pascani, actuala Mecano Fuc Editat Iunie 7, 2014 de bcristian Link spre comentariu
MICIULIN Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 (editat) buna eu sant fostul proprietar al acestei mini freze, freza este o serie limitata construit in scop educativ la o scara mai mica( fus 22) pentru a fi usor de exploatat in scoli profesionale de profil (a fost salvat de la topit) daca se stie cate scoli de profil au fost in tara atunci von sti dece nu sant informati despre aceasta freza rara. poate si mai putine pentru ca nu au fost dotate toate scolile cu ele ,similar cu strungurile mici tip SP 80 etc. si ele folosite in scol profesionale. Cu freza fu 12 am primit si diferite pensete diferite care nu se potrivesc, daca aveti repere dupa care sa caut printre ele sar putea sa gasesc Editat Iunie 7, 2014 de MICIULIN Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum