Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce freza este asta?

dunca sorin

Postări Recomandate

Dupa cum arata, lipseste piedestalul ( in care era motorul si cutia de automatizare ), e asemanatoare cu FU12 , doar ca e incompleta. Lipsa acelui cap de frezare e o problema delicata, la FUS obisnuit gasesti, dar la jucaria asta.... chestioneaza putin vanzatorul despre ea, roaga-l sa dea mai multe informatii in descrierea anuntului.

Link spre comentariu

cred ca va fi destu de greu sa ii fac rost de un cap de frezare vertical din moment ce nimeni nu stie exact ce freza este......maine trebuie sa imi ajunga, voi studia problema, eventual voi veni cu mai multe elemente de identificare

Link spre comentariu

A ajuns freza, mica si foarte bine construita, avans mecanic pe 3 axe, avans automat pe cel putin 2 axe,  3 viteze mecanice plus 2 din fulie la capul de frezare , 3 viteze mecanice la avansul automat, capul de frezare vertical trebuie sa fie cu motor incorporat pentru ca nu imi dau seama cum ar putea fi actionat de motorul principal. Initial a avut un postament, postament in interiorul caruia era fixat motorul probabil cam cum este la SP80, in lateral avea o tablita care acopera cutia de viteze pe care era probabil stantat modelul si alte informatii, in partea din fata avea un capac , care acel capac avea ceva manete care setau avansul automat pe axe.

M-ar ajuta foarte tare daca cineva mi-ar putea spune ce model este.

Voi posta putin mai tarziu ceva fotografii

Link spre comentariu

freza m-a costat 1400 ron cu tot cu transport care a fost aproape 200, are cam 70-80 kg, pare destul de rigida, capul de frezare de fus22 este cu siguranta prea mare, nu stiu daca capul de frezare la Fu12 este cu tot cu motor sau este actionat de motorul principal, in cazul in care nu gasesc voi face un suport prins in coada de randunica si voi adapta un motor de frezare modern.

Link spre comentariu

ok, este un cap de pod, acum unde draq gasesc un cap de frezare rapid de FU12, ca nici din ala normal nu se gaseste......da sunteti sigur ca fu12 are si rapid? sa nu fie confundat cu fus22 care are si rapid da este prea mare

Tocmai am aflat ca nu se potriveste capul de frezare de la FU12.....este prea mare.

Link spre comentariu

pai tot omul ala vinde si un cap rapid de FU12, are anunt acolo unde ai gasit si freza, are si motor pe el, e complet.

vorbeste cu el

Capul l-am vazut pus pe o freza FU12 la el in anunt, vezi poate se potriveste.

Poti incerca cu cap rapid de FUS22 cum am eu, are un diametru de aprox 200 mm la cota mare si 170mm la cota mica, cu un set de flanse din otel cred ca il poti atasa dupa ce demontezi acel ax , sau faci o adaptare deasupra, nu imi dau seama cum pentru ca nu reiese din pozele din anunt cum se face avansul transversal.

P.S. Te rog sa incarci poze cu bijuteria, cat mai multe ca sunt curios cum arata in detaliu, pune pozele pe 99poze dot ro sub forma unui album ca sa le poti lasa la o dimensiune mai mare, accepta pana la 3M per poza, doar sa le dai nume reale, sa nu lasi P15443029 cum genereaza camera foto ca nu le accepta.

Editat de andreigradu
Link spre comentariu

Acum am vazut ca are si cap de frezare de fu12, am vorbit cu el...nu se potriveste in nici un fel ala de fu12 la freza care o am, este mult prea mare,  oricum pretul capului de frezare este prohibitiv....

Axu ala nu e fix , este un CM2 prins cu drawbar M10 pe care se poate monta freza disc cu diametru interior de 19 cred.

O sa fac ceva fotografii dupa ora 5 cand ies de la munca, le voi urca pe photobucket.com

Editat de dunca sorin
Link spre comentariu

Referitor la cap de FU 12 sa nu`ti para rau  prea tare, merge doar cu niste pensete/bucse elastice ce au fost facute se pare ca pentru el.

Sistemul de prindere a lor e in ax deci cam greu de schimbat.

Greutatea lui cu motor cu tot e cam la 30Kg.

Grig

P.S. am vazut ca omul zice ca`i de 60Kg greutate....

Parca nu mi s`a parut asa greu.....

Despre pensete/bucse elastice , se pare ca s`ar potrivi cele OZ12 , EOC 12A sau 407E  cfm DIN 6338

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări