Vizitator piticas Postat Mai 29, 2014 Partajează Postat Mai 29, 2014 Salut, Am de realizat un referat cu tema din titlu. Am schema dar nu inteleg pe deplin cum functioneaza si ce rol are fiecare bloc in parte. Ar fi de mare ajutor o descriere a modului de functionare. Va multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2014 Partajează Postat Mai 29, 2014 Ar fi de mare ajutor sa o descrii intai tu, sa vedem cu cine corespondam. Iar noi sa te corectam numai. Nu mi se pare corect ca cineva sa descrie complet functionarea iar tu sa-i multumesti. Daca esti student primesti si o parte din contributia noastra din salariu si rezolvarea problemelor in timp ce tu esti pe o terasa. Spune macar motivul pt care primesti o tema si nu esti in stare sa te descurci. Poate ai un profesor tampit sau ai fost in spital cand s-a predat. Pierde cateva ore citind la alimentatoare. Realizezi cine are o activitate sustinuta--smilex, Dr.L, UDAR, marian--, te concentrezi pe postarile lor si vei deveni expert. Daca nu esti student, tot ce am scris mai sus se poate sterge! Link spre comentariu
Alexutz Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 (editat) http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/SGSThomsonMicroelectronics/mXuzsrr.pdf Depinde ce intelegi prin "pe deplin". Nu pricep de ce n-ai valorile conzilor de filtrare pe alimentare si pe iesire. De ce 3 electrolitici in paralel (C9, C10,C11), daca n-ai valorile?? Sunt de 330...680uF, ganditi sa incapa intr-o carcasa gen sursa laptop/monitor? Schema vrea sa fie un driver de led? Editat Iunie 3, 2014 de Alexutz Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 3, 2014 Partajează Postat Iunie 3, 2014 Inainte de toate aceasta este sectiunea unde se posteaza proiecte complete, montaje deja realizate dupa scheme proprii sau ale altora,si explicate macar sumar, proiecte pe care autorul le intelege macar la nivel elementar de schema bloc, asadar din start acest topic nu-si are locul aici ci poate la Alimentatoare, desi dupa nivelul sau mai degraba ar avea loc la sectiunea incepatorilor. Acestea fiind zise subscriu total la cele spuse de @Dl Miticamy, prin "referat" eu inteleg o tema de la scoala/liceu/facultate, o tema data de un profesor si din realizarea careia, elevul sa inteleaga cate ceva, un referat facut asa cum trebuie presupune documentare amanuntita atat teoretica cat si practica, ori nu mi se pare corect sa vii si sa ceri totul de-a moaca de la altii si tu sa te prezinti la prof cu un copy/paste si sa te mandresti ca uite Domnule prof ce stiu eu cand de fapt clar nu stii nimic deoarece schema este una dintre configuratiile elementare ale comutatiei. Nu am fost niciodata contra sa ajut atunci cand mi-a stat in putinta, dimpotriva acyivitatea mea din trecut de la alimentatoare dovedeste contrariul, totusi situatia ta este una un pic diferita, notiunea de "referat" presupune studiul la o institutie de profil, deci ar trebui intai sa specifici detalii amanuntite despre ce anume studiezi, in ce stadiu al invataturii esti ( clasa/an ), ce experienta ai in domeniul pe care il studiezi, astfel incat sa stim cu cine avem de-a face si de unde trebuie plecat, altfel ceri ceva "pe tava" asa cum se intampla de cele mai multe ori cu "referatele" din cam orice domeniu si de fapt n-ai invatat absolut nimic... Link spre comentariu
Vizitator piticas Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 Salut. E un referat pentru anul 2 electronica (materia Proiect 1). Scopul final este alimentarea unui consumator folosind la intrare o priza de masina de 12 V. Partea teoretica,scrisa consta in realizarea unui referat in care sa descriu modul de functionare si rolul blocurilor/componentelor folosite. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 Ce zici de datasheet? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 Ok si pana acum ati fost initiati in domeniul comutatie? adica vi s-a predat/explicat vreodata ce este comutatia in electronica, ( mai precis sursele in comutatie ) si care sunt principiile? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum