Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cu ce programator urc un hex in PIC16F(L)1824/1828?

ardiles

Postări Recomandate

Va salut!

m-am bucurat la un chilipir mai demult, tot pe aici pe elforum, in sensul ca am luat de la bazar vreo 50/50buc de PIC16F(L)1824/1828, si acum le dau de colo colo ca sunt inutile...cel putin au forma frumoasa.

intrebarea e evidenta in titlu, cu ce le pot programa ca am vazut ca cele doua tipuri de microcontrolere nu-s in lista cu microcontrolere suportate nici in cea de la pickit2, nici pickit3...asa ca? ce sa fac, sa dau si eu ȚEAPĂ mai departe cu ele sau sa le pun la cosul de gunoi? :16

mai mult de atat, unele software-uri(OpenPROG), ma atentioneaza ca aceste microcontrolere se alimenteaza la 3.3V, ori in datasheetul lor nu se spune acest lucru(cel putin eu nu am vazut!)

Editat de ardiles
Link spre comentariu

Eu am programata varianat cu F (5V ambele modele) cu pickit3 (si  cu o clona de ICD2 mergea ok - dar aici mai trebuia un mic artificiu, din cate imi aduc aminte nu suporta mai mult de 9 V la MCLR iar ICD-ul avea 12V ).

Marius

Link spre comentariu

Se pot programa fara probleme cu o clona de PICkit2. Pentru varianta cu (L) scrie clar in datasheet ca se alimenteaza intre 1.8V - 3.6V (pagina 3) iar tensiunea Vpp pentru programare nu trebuie sa depaseasca 9V (pagina 333). Dar de acest lucru se ocupa PICkit2-ul.

Link spre comentariu

multumesc mult tuturor ca ati acordat atentie umilei mele probleme...

@soringt, banuiesc ca am "trosnit" microcontrolerele care le-am incercat a le programa cu 5V...

Link spre comentariu

@soringt, banuiesc ca am "trosnit" microcontrolerele care le-am incercat a le programa cu 5V...

Daca erau cele din seria 16LF cel mai probabil da.

Link spre comentariu

problema rezolvata!

l-a recunoscut!

Multumesc inca odata tuturor!

@soringt, initial am copiat fisierul asa cum era in arhiva, in folderul din Program files si nu era nici un rezultat, dar pe urma mi-am dat seama!

atentie amatorii ca mine:

se copiaza fisierul din arhiva downloadata cu linkul postat de "tes2000", in Program Files>Microchip>Pickit2 V2> si se inlocuieste fisierul "PK2DeviceFile.dat" (fisierul din arhiva descrie si versiunea, se va redenumi cu "PK2DeviceFile.dat" si se va inlocui fisierul existent.)

rog modeatorii sa mai adauge o completare la titlu, cu ceva de genul: "update baza de date pickit" sau altceva sugestiv.

multumesc tuturor!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator componente

Va salut!

m-am bucurat la un chilipir mai demult, tot pe aici pe elforum, in sensul ca am luat de la bazar vreo 50/50buc de PIC16F(L)1824/1828, si acum le dau de colo colo ca sunt inutile...cel putin au forma frumoasa.

intrebarea e evidenta in titlu, cu ce le pot programa ca am vazut ca cele doua tipuri de microcontrolere nu-s in lista cu microcontrolere suportate nici in cea de la pickit2, nici pickit3...asa ca? ce sa fac, sa dau si eu ȚEAPĂ mai departe cu ele sau sa le pun la cosul de gunoi? :16

mai mult de atat, unele software-uri(OpenPROG), ma atentioneaza ca aceste microcontrolere se alimenteaza la 3.3V, ori in datasheetul lor nu se spune acest lucru(cel putin eu nu am vazut!)

Probabil sa fi luat de la mine aceste picuri. Tinand cont ca ar fi trebuit sa intrebi inainte de a afirma treaba cu teapa...ar trebui sa retragi chestiile astea. Cel putin asa e corect. daca m-ai fi intrebat de cand le-ai luat sau dupa ti-as fi spus cum sa le programezi. nu era problema.

Link spre comentariu

Pai a luat teapa ca nu stia sa programeze, deci a luat teapa de la sine din nestire.Nu a luat teapa din vina vanzatorului, eu asa am inteles, nu vinuia vanzatorul,iar daca era sigur de teapa cauta vanzatorul prima data, de asta a scris aici banuia ca lipseste ceva din cunostinta lui.Oricum sunt sigur ca au cumparat multi de la dvs (inclusiv eu) si daca era ceva probleme reporta cineva, dar eu n-am avut nici o problema cu niciuna (ma rog, n-am folosit multe, dar cele ce am folosit erau ok) si ce daca e cateva nefunctionale printre ele, nici cele cumparate din magazin nu se poate garanta ca toate sunt functionale.Oricum la pretul acela merita cumparat si pt. momeala de peste :)Eu multumesc inca o data.

Editat de tes2000
Link spre comentariu

@componente,

Imi cer scuze pentru ce am spus atunci :  |am luat teapa|, nefiind in cunostinta de cauza crede-ma ca chiar le-am mutat de colo colo ca eram hotarat sa le arunc>nu stiam ca se pot programa cu pickit2. 

intr-adevar, pretul lor a fost chilipir, sunt ok, le utilizez chiar la 5V in ciuda faptului ca ele sunt la 3.3V, singura chestie e ca in flowcode trebuie sa mai adaug ceva linii de cod pentru oscilaorul intern.

Inca odata: IMI CER SCUZE!, microcontrolerele, categoric nu sunt TEAPA sunt si ieftine si bune(sper sa nu ridici pretul).

acuma ca m-ai luat la zbiceală, Dumneata ca vanzator trebuia sa ma atentionezi ca ele fiind mai noi, trebuie sa updatez baza de date a softului pickit> cred eu ca un link catre acest topic te-ar ajuta pe topicul tau de vanzari aceste tipuri de uC.

PS: omul cat traieste invata! si cat traieste nu poate da timpul inapoi ca sa indrepte greselile din trecut.

LE: @tes2000, multumesc ca mi-ai luat apararea! :)

@componente, si eu am gasit printre ele cred ca 1 sau 2 trosnite, dar oricum, multumesc inca odata ca mi-ai dat mai multe decat am comandat.

Editat de ardiles
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări