cozmalau Postat Mai 28, 2014 Partajează Postat Mai 28, 2014 buna! am observat ca toate sursele de pc au la intrare de 220v o rezistenta un condensator de polistiren,o bobina si doi condensatori ceramici, cu ce ajuta acest lucru? Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 28, 2014 Partajează Postat Mai 28, 2014 Este un filtru anti EMI format din condensatorul mare , cu polipropilenă de clasa X2 de 100-470nF ( de obicei ) , doi condensatori ceramici de clasa Y1( de câțiva nF ) și un șoc de mod comun realizat cu două fire înfășurate în același sens . Uneori este realizat altfel , cu două secțiuni distincte ; de asemenea uneori există și un șoc de mod diferențial cu o singură înfășurare . Pot exista și condensatori în plus , etc. Rezistența este pentru descărcarea condensatorului X2. Link spre comentariu
cozmalau Postat Mai 28, 2014 Autor Partajează Postat Mai 28, 2014 si cu ce ajuta asta? pot sa adaug asa ceva si la intrarile trafurilor pt amplificatoare, si surse reglabile? Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 28, 2014 Partajează Postat Mai 28, 2014 ”si cu ce ajuta asta” Păi , cu asta am început ... Anti EMI înseamnă că împiedică ( măcar parțial ) intrarea în rețea dinspre sursă a interferențelor electromagnetice ( Electro Magnetic Interference ) generate de circuitele în comutație . Nu are sens la surse liniare , eventual acolo să pui filtre să nu intre perturbațiile din rețea în sursă ... Link spre comentariu
cozmalau Postat Mai 28, 2014 Autor Partajează Postat Mai 28, 2014 intre firele de 220v ce condensator sa pun? , eu de obicei pun dupa puntea redresoare si filtrare un condensator de 100n Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 28, 2014 Partajează Postat Mai 28, 2014 Am spus mai sus , în principiu nu trebuie să pui . Dacă totuși vrei să pui - obligatoriu X2 - 275Vac. În secundar , e o altă discuție care nu are legătură cu EMI ( în sensul standardelor ). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum