cavit Postat Mai 28, 2014 Partajează Postat Mai 28, 2014 Acest laser alina durerile artrozice sau artritice si contribuie la reducerea semnificativa a inflamatiei, are si efect reparator. poate fi folosit la intensitati de caa 500 mw-1w/cm2, nu este absorbit in tesuturile supeficiale si nu produce arsuri superficiale la aceasta intensitate, spre deosebire de unul de 405 nm. penetreaza cativa centimetri si ajunge la articulatiile, fasciile, tendoanele si oasele bolnave. un laser de 4-10 w e suficient pentru terapie locala puterile mai mici nu asigura penetrare in adincime suficienta zona iluminata fiind mica puterea se disperseaza radiar. aplicatia asta necesita cele mai ieftine lasere fara corectii de fast axis si fara wawelenthlock. se pot folsi si surse multiemitter din acelea pentru pompat lasere neodimium ytrium aluminiu garnet adica NdYAG pot avea cateva zeci de w se aplica intensitati mai mici de caa 200-500 mw/cm patrat. fata de antiinflamatoarele chimice efectul este remanent cateva luni si are si efect reparator sunt teorii care sustin ca ar produce ATP prin fotosinteza directa si ar reface rezervele energetice celulare. Eu am folosit unul de 4 w cam 2 ani si am ajuns sa fiu iubit de cunostintele, colegii cu suferinte osteoarticulare, din pacate l-am distrus din neglijenta si nu mai am bani de altul e cam 100 usd cele chinezesti. merge bine asociat cu suplimente de genul artrostopului. o scurta vorba despre lasele solide pompate. safirul de ytriu aluminiu, ytrium aluminiu garnet pe scurt YAG este folsit ca gazda pentru multe lasere pentru ca este izotrop si stabil. laserul erbiuYAG pescurt ErYAG se foloseste pentru ablatie fractionala pentru ca pica pe maximul de absorbtie al apei si produce o evaporare instantanee, se mai folseste la evaporarea tesuturilor in vederea analizarii copozitiei chimice a acestora. Link spre comentariu
tommymd Postat Mai 28, 2014 Partajează Postat Mai 28, 2014 Interesante afirmatii. Sunt curios si eu, amelioreaza orice dureri osteo-articulare sau doar unele? Functioneaza in monoterapie sau in combinatie cu alte tratamente? Functioneaza la dureri cronice sau dureri acute care oricum se amelioreza dupa o perioada? Ce perioada trebuie folosit? Ce perioada de latenta are pana reapar simptomele? Puteti incerca cu acest laser si cu un altul, fara efect, sa comparati rezultatele, sa vedeti daca este mai eficient decat efectul placebo sau doar induce aceasta stare. Link spre comentariu
nicul Postat Mai 28, 2014 Partajează Postat Mai 28, 2014 una din sculele chiropracticianului este asa numitul laser rece. sincer, a fost testat pe mine asa ceva acum cativa ani si nu prea sunt convins ca a ajutat la ceva. habar nu am de ce ii ziceau laser rece. Link spre comentariu
cavit Postat Mai 29, 2014 Autor Partajează Postat Mai 29, 2014 laserul rece este la intensitati de sub 100mw/cmpatrat, nu produce o incalzire sesizabila de termoreceptorii din tesuturi, cat depre rezultate nu pot afirma nimic. La intensitatile folosite de mine produce o caldura placuta, temperatura din tesut nu trebuie sa depaseasca 39-40 grade celsius, da o senzatie asemanatoare cu terapia cu unde scurte dar nu are efectele secundare ala acesteia, in plus are efecte reperator datorita proceselor locale de fotosinteza, Produce ameliorare in majoritatea afectiunilor cu caracter inflamator rezultatele sunt obiective, se reduce edemul si roseata, puteti masura circumferinta articulatiei inainte si la o saptamina de la inceperea aplicarii. se poate asocia cu alte tratamente atit suplimente nutritive pentru articulatii cat si cu alte fizioterapii, gen baie cu dus subacvatic, parafina, nu se asociaza cu incalzire cu unde scurte, au acelasi efect, sau cu ultrasunete. dupa parerea mea ultrasunetele au in genere efect nociv pot produce cavitatie cu eliberare de radicali activi cu efect citotoxic. am experienta in ultrasunete de putere si stiu ce pot face. Remanenta efectului, din experienta mea este de la 1 luna pana la 6 luni de la caz la caz, studiata pe 22 de cazuri, depinde de localizare, stadiul bolii conditia generala si durata terapieie. Cele cu interesare neurologica gen lumbago au remanenta efectului mai scurta, dar poate fi o pregatire preoperatorie buna, pentru interventia de laminectomie, si trament de intretinere dupa. experienta mea cu acest laser este de peste 2 ani. Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 29, 2014 Partajează Postat Mai 29, 2014 Si unde gasim aceste aparate,Nu se pot face? Link spre comentariu
cavit Postat Mai 29, 2014 Autor Partajează Postat Mai 29, 2014 Cumparati de pe EBAY un simplu laser in capsula to3 sau cmount, atentie la cele cmount nu au carcasa atentie cum le manipulati, mare atentie la praf acesta le poate distruge, acesta absoarbe lumina si se topeste si distruge sprafata plana rectificata de emisie. caracteristicile le gasiti pe net, il puteti alimenta de la o simpla celula cu litiu si o rezistenta, atenti nu depasiti sub nici o forma curentul maxim, nu suporta, montati pe radiator, temperatura acetuia in timpul functionarii nu trebuie sa depseasca 50 grade, nu folositi nici un sistem optic, natural fascicolul e divergent, daca il tineti la ca10 cm de piele obtineti intensitatea corecta. anu se conecta invers sub nici o forma nu suporta pe invers tensiunea celulei cu litiu, tensiunea de functionare este de caa 2v lacele de 808, la cele albastre este de caa 4-5 v. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum