Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

vreau sa fac un amplificator folosind doua integrate TDA 2030 cu alimentare nesimetrica  14v C.A. , dupa redresare cu 4 conzi de 4700 microF  obtin undeva la 22v C.C. , vreau sa dublez tensiunea cu un dublor , iar apoi sa o stabilizez cu LM317 ,obtin cel putin 30v C.C.?? si totusi e bine sa dublez tesniunea pt amplif? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din 14v C.A redresat dubla alternanta ies aprox 19-20v cc.Daca are destula putere traful dubleaza dar sa scoata tensiune simetrica(redresare monoalternanta).Nu stabiliza, ci doar filtreaza cu cate 2 conzi pe fiecare brat al alimentarii.

post-177907-0-85452700-1401302343_thumb.gif

Editat de cristi_74
Link spre comentariu

Faci cum crezi. Utilizeaza (eventual) TDA2040 sau TDA2050 (dar nu de alea remarcate! din 2030). In sarcina, cu dublorul ala vei avea caderi de tensiune (ceea ce va face sa apara distorsiuni mari si scaderea drastica a puterii de iesire) dar integratele astea sint foarte sensibile la supratensiune. Am ars TDA2030 alimentat in gol la +/-19V (erau rescrise cu TDA2050...).

Link spre comentariu

cautati TDA 2030 din alea vechi, asta din comertul de azi nu rezista pe +-18v. am probat destule si cu A si fara A si,la volum mai maricel pocneau efectiv. erau alimentate la +-16v. in schimb am gasit doua intr-un sasiu tv Grunding (de pe timpuri) si merg foarte bine,se incalzesc greu. sunt marcate cu w-germania si terminatia A. de TDA 2050 la fel atentie,sunt multe facaturi. am luat si de pe site de prestigiu...ade....ida  si nu stiu ...poate am avut ghinion eu.am pus tda 2040 in loc si au mers si merg.

Link spre comentariu

La TDA2030 +/-18V reprezinta maximul absolut admis al alimentarii, in practica insa este de la sine inteles ca trebuie sa te mentii cat mai departe de tabelul cu parametrii "absolute maximum, ratings" si asta este valabil cam la orice componenta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări