Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru pe 3 cai

HelliosSun

Postări Recomandate

Buna ziua.As vrea sa ma ajutati in realizarea unui filtru pe 3 cai.Difuzoarele pe care le voi monta pe filtru au valoarea de 100w fiecare(100w media 100w inalta si 110w bass).Nu trebuie neaparat ca piesele sa le montez pe o placa.Am mai cautat pe net si am gasit urmatoarul site  http://www.schemeelectronice.com/71/filtru-incinta-acustica-filtru-boxe-filtru-bass/    

Pe site nu specifica de cati wati va iesi in final filtrul.Daca aveti voi alte scheme sau sa imi ziceti  constructia bobinei si valorile condensatorilor cu tot cu schema de montare la fiecare difuzor.Initial am vrut sa imi cumpar un filtru de pe net.Am gasit urmatorul filtru(vezi poza de mai jos) si scrie ca este de 100w(adica 100w pe fiecare difuzor sau totate dif 100w).Astept pareri ori cumpar acest filtru ori il realizes pe cel din link ori aveti voi altele mai bune.

post-232399-0-88131700-1401129662_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• HelliosSun

2

• Luca

1

• ovy83

1

• cosmin65397

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai pe difuzorul de bass scrie 8 ohmi 110w  difuzorul de inalta are 100w iar media tot 100w.Pe mine mar interesa mai mult pt bass ce bobina sa ii fac si pt medie ce condensator mentionez ca pe medie am pus un condensator de 4,7 uF nepolarizat si nu mi-a placut sunetul absolut deloc dar ma supara bassul care il are media.Cand dau volum la melodie bassul din medie strica absolut tot sunetul.

Link spre comentariu

cum arata difuzorul de medie ? pe un cond de 4,7uf nu trebuie sa aiba fluctuatii membrana. am impresia ca acel dif este unul ca oricare altul. un dif de medie trebuie sa fie protejat de compresia facuta de difuzorul de joase,altfel membrana v-a "juca"in ritmul bass-ului.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Schema filtrului de la postul 2 este aceasta. 12 db pe octava. Ce parere aveti despre ea? Eu am folosit un filtru din acesta si nu zicea mare lucru pe joase, iar pe mediisuna aproape ca  un tweeter...

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări