Vizitator CrisCotet Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 @Simson - "La tine se vad multe capuri de surub care nu este deloc estetic." Nu ma judeca prea aspru, e primul meu amplif si in capul meu arata frumos :-) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 Este mai convenabil sa alimentezi filamentul in curent alternativ , o solutie simpla este sa folosesti un transformator toroidal de 25VA caruia i-i dai jos infasurarea secundara si bobinezi de proba 10 spire distribuite uniform, conductorul nu conteaza ,determini astfel cite spire trebuiesc bobinate pt 2,5v apoi bobinezi obligatoriu bifilar cu un conductor de 1,1mm numarul de spire determinate practic pentru 2,5v majorate cu 1,07. Bineinteles ca vor fi doua infasurari bifilare , ficare tub cu propria alimentare a filamentului, te asigur ca este simplu, avantajos si ieftin iar plasarea transformatoruli sub sasiu este fara probleme fiindca se elimina puntile redresoare si condensatorii de filtraj Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 Arata ff bine stai linistit ,spectatorii isi dau cu parerea .......in final e mai bine sa experimentezi toate variantele ca sa poti intelege cum funtioneaza,in final 2 lucruri trebuiesc puse la punct,eliminarea brumului si o calitate cit mai buna a sunetului. Link spre comentariu
Vizitator CrisCotet Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 (editat) @Valderama - Da, intr-adevar rezistenta anodica care nu e trecuta pe schema este de 27k. @PopaMarius - Transformatorul care il folosesc acum, are deja doua infasurari de cate 5V , alternativ destinate alimentarii filamentelor celor doua 300B. Nu inteleg de ce ar trebui sa renunt la alimentarea actuala, fie ea chiar si in CA si sa introduc un alt transformator care sa alimenteze tot in CA. Nu pot utiliza infasurarile actuale , dar in CA ? As putea utiliza cate un potentiometru bobinat de 5W pus pe infasurarea de 5V CA actuala cu cursorul la masa, asta ca nu ma mai complic cu un alt traf. Ar fi o schimbare sesizabila cu traf separat ? Editat Mai 27, 2014 de CrisCotet Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 (editat) Domnule dumneata lucrezi "pe dos" dacă utilizezi tuburi precum 6n8s şi 6n2p în cele două etaje recomand ca trioda din intrare să fie 6n2p şi trioda din atac 6n8s(5mA în circuitul anodic). Ca să înţelegi mai uşor nu se recomandă să utilizezi trioda 6n2p cu 5mA în circuitul anodic. Precizează şi dumneata dacă trioda din atac este 6n2p aşa cum apare în ultima schemă sau apare greşit notaţia 2 (fiind de fapt un 8) ,H din rusa se citeşte N şi S din rusa se citeşte C aşadar marcaj rusesc 6H8C se citeşte ca 6N8S .Ai notat acolo şi cu p 6N8p si 6N2p sau cum ? La ce tub faci trimitere prin notaţia 6N8p ?!(mă gândesc totuşi la 6H8C/6N8S). Editat Mai 27, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 Da ,se poate incerca si cu un potentiometru insa rejectia frecventei de retea nu este prea eficienta si va aparea efectul de modulara a curentului anodic (catodic) totusi prin incercari este posibil sa gasesti o solutie convenabila Link spre comentariu
Untold Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 (editat) .......................................................... Nu pot utiliza infasurarile actuale , dar in CA ? As putea utiliza cate un potentiometru bobinat de 5W pus pe infasurarea de 5V CA actuala cu cursorul la masa, .....? Eu zic ca da, daca infasurarile asigura peste curentul necesar filamentului. Eu as fi facut o SCC pt filamente (sursa de curent constant), insa ar fi trebuit ca in alternativ sa ai macar 8V. Daca ai doar 5V, mergi pe alimentare alternativa cu potentiometru bobinat si cursorul la masa din care reglezi pt fiecare in parte pana cand nu mai ai brum. L.E. Am priceput, Dle Valderama, multumesc. Am intalnit insa SCC pt filamentele 4P1L, ceea ce nu e un tub tot cu incalzire directa? Imi cer scuze de off-topic. Editat Mai 27, 2014 de Untold Link spre comentariu
Vizitator CrisCotet Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 @Valderama - Sa stiti ca sunt doar f obosit si prins intre mai multe proiecte, servici-casa, copil, etc. Imi cer scuze pt neatentie. Am trecut pe o alta hartie curata aseara toata schema cu intentia de a o scana in dim asta si evident ca am facut greseli de copiere. Presupun ca stiti cum e cand lucrezi ceva, hartiile au tot felul de adnotari pe ele, modificari la modificari si tot asa, ceea ce ar fi facut ca scan-ul de pe ele sa fie total neinteligibil. Asta m-a determinat sa rescriu schema pe o alta hartie si s-au mai pierdut diverse pe drum. Oricum este bine ca a-ti observat ca sa nu derutam complet pe cei care citesc topicul. E vorba de acelasi tub in preamplificare 6n8p. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 (editat) @Untold Nu se recomandă domne alimentarea în curent continuu pentru catodul cu încălzire directă(300B). @CrisCotet Întreb din nou 6N8P (chirilic 6H8П) sau chirilic 6H8C respectiv 6N8S ? P de unde vine ?din П ? probabil că de acest tub discutăm http://frank.pocnet.net/sheets/113/6/6N8S.pdf adică 6N8S(chirilic 6H8C). Dacă o să căutaţi 6H8П(6N8P/6n8p) nu ştiu ce găsiţi(mă rog va rămâne un mister). În concluzie dubla triodă din schema dumneavoastră rămâne a fi de fapt chirilic 6H8C sau poftim 6n8s. Editat Mai 27, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator CrisCotet Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 Lampa este chinezeasca, asa cum ziceam la inceputul topicului ca de fapt toate lampile sunt chinezesti, luate de pe net si este identica cu cea din link: http://www.aliexpress.com/item/NEW-shuguang-6N8P-tube/557287026.html Scrie pe ea exact cum am scris eu 6N8P cu caractere latine. Nu scrie pe ea cu caractere chirilice. Poate parea dezamagitor faptul ca sunt chinezarii, insa asa cum am spus la inceput prefer sa investesc mai putin acum si daca lucrurile merg in directia buna, lampile se pot schimba. De altfel si transformatoarele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 (editat) A da , o producţie China(PRC)=6N8P echivalentă 6H8C(chirilic)/6n8s sau 6SN7GT(mister elucidat). Nu cred să necesite schimbări tuburi sau transformatoare. Editat Mai 27, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator CrisCotet Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 @PopaMarius - Reciteam postul tau , posibil totusi sa fie ceva eronat? Din ce inteleg eu, propui sa realizez doua infasurari de cate 5V pt alimentarea fiecarui tub 300B cu priza mediana la 2.5V. Daca alimentez asa filamentul tubului, practic voi scurtcircuita rezistenta de 1k din cursorul potentiometrului plasat in catod. Nu cred ca e ok. De asemenea nici varinata cu potentiometru plasat intre catozi si cursor la masa. S-ar intampla fix acelasi lucru. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 Nu, altfel se procedeaza, in loc sa legi grupul RC din catod la cursorul potentiometrului, i-l conectezi la priza mediana a transformatorului te asigur asa este corect Link spre comentariu
saptemari Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 (editat) Nu, altfel se procedeaza, in loc sa legi grupul RC din catod la cursorul potentiometrului, i-l conectezi la priza mediana a transformatorului te asigur asa este corect Da, iar daca se bobineaza bifilar, vei fi sigur ca mijlocul e chiar la mijloc; adica rezistentele masurate de la priza mediana la fiecare din cele doua capete vor fi sensibil egale. De asta vei avea probabil un brum mic. In plus, scapi de potentiometru. Editat Mai 27, 2014 de saptemari Link spre comentariu
Vizitator CrisCotet Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 (editat) Am inteles acum. Multumesc pt sfat. Daca scot potentiometrii, puntile redresoare si filtrajele o sa se faca la loc acolo.. :-) Editat Mai 27, 2014 de CrisCotet Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum