iuli09 Postat Mai 25, 2014 Partajează Postat Mai 25, 2014 Stie cineva ce ar putea fi "punctele" de pe aceasta platica ? http://i62.tinypic.com/wvstjm.jpg http://i59.tinypic.com/2cpwylz.jpg http://i61.tinypic.com/rrs9xw.jpg Par a fi niste excrescente calcaroase ...ceva ce eu n-am mai vazut pana acum ; sunt raspandite pe tot corpul , cu o concentratie mai mare pe cap si coada . Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 25, 2014 Partajează Postat Mai 25, 2014 interesant pare a fi ceva boala sau este ceva specie mai aparte? Link spre comentariu
iuli09 Postat Mai 25, 2014 Autor Partajează Postat Mai 25, 2014 asta ma ingrijoareaza si pe mine : sper sa nu fie vreo boala; pe de alta parte, poate nu e nimic neobisnuit , nu stiu , nu ma prea pricep . Link spre comentariu
TESSLA Postat Mai 25, 2014 Partajează Postat Mai 25, 2014 Cred ca sunt tuberculi nuptiali. Nu e prohibitie acum? Link spre comentariu
iuli09 Postat Mai 25, 2014 Autor Partajează Postat Mai 25, 2014 N-am auzit pana acum de acesti tuberculi ; sa inteleg ca este ceva normal? Probabil ca este inca perioada de prohibitie dar platica a fost eliberata iar balta este privata. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 25, 2014 Partajează Postat Mai 25, 2014 (editat) poate fi cea ce spune colegu @tessla chiar ca este perioada de prohibitie Editat Mai 25, 2014 de pop_ady44 Link spre comentariu
TESSLA Postat Mai 25, 2014 Partajează Postat Mai 25, 2014 Acei tuberculi nuptiali apar la unele specii in perioada de reproductie si da, este normal. Cautati pe net mai multe informatii. Link spre comentariu
iuli09 Postat Mai 26, 2014 Autor Partajează Postat Mai 26, 2014 Se pare ca li se mai spune "butoni de nunta" si apar pe mascul in perioada de imperechere ; habar n-aveam ! Multumesc pentru ajutor ! Link spre comentariu
hene Postat Mai 26, 2014 Partajează Postat Mai 26, 2014 Aproape toate ciprinidele au asa ceva. Dar, daca ajungi sa-i vezi inseamna ca e prohibitie Link spre comentariu
anuntul_dv Postat Mai 26, 2014 Partajează Postat Mai 26, 2014 Nu au nici o boala marimea si periaoda de prohibite duc la aparitia acelor proieminente . am prins in timp forte multe buc. de platica pe lacul beresti valea siretului Link spre comentariu
iuli09 Postat Mai 26, 2014 Autor Partajează Postat Mai 26, 2014 Vad ca sunt destui cunoscatori in "ale pestilor" chiar si pe un forum de electronica asa ca vreau sa profit de cunostiintele lor pentru inca o intrebare : acum un an , la o palma de marginea apei , stand perfect nemiscata era o stiuca . Am atins-o cu degetul si de-abia atunci a plecat ; dupa vreo 10 minute s-a intors in aproape acelasi loc . Ar fi putut fi prinsa foarte usor doar cu minciogul . Ochii pestelui erau acoperiti de o pojghita albicioasa ...sa fi fost oarba ? LE : Sau poate incerca sa depuna icre ?!!! cred ca era tot in perioada prohibitiei . Link spre comentariu
CIBY2 Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 (editat) Foarte posibil sa fi fost oarba, cel putin eu nu am intalnit sau macar auzit despre modificari ale ochilor stiucilor in perioada reproducerii sau in alte perioade din an. Se spune ca Stiuca isi schimba dintii din cand in cand si ca in perioadele fara dinti nu mananca. Din cele citite, insa, am inteles ca dintii si-i schimba pe rand si nu toti o data si nu are legatura cu pofta de mancare. Apropos de lipsa vederii la stiuca. Victor Tarus scria intr-o carte a sa despre pescuit ca in urma unor experimente in care stiucilor li se provocase cetitatea (orbirea), dupa o perioada de cateva zile de acomodare, acestea vanau cu aceeasi dexteritate pe care o aveau si cand vederea era in regula. Vibratiile percepute de pesti cu liniile laterale, in unele situatii au importanta mai mare decat vederea. Este de ajuns sa ne gandim la perioadele in care vizibilitatea apei este de doar cativa centimetri si cand, rapitorii ataca si pestii pasnici se hranesc bine merci, chiar daca noi ii cautam totusi in apa limpede. Exista pescari de stiuca cu vechime ce spun ca stiuca se prinde in apa neagra, cei ce bat Delta stiu ca vorbesc despre apa de sub plauri (apa este intradevar neagra si atat de transparenta incat se vad cochiliile de scoici moarte sclipind pe malul de pe fund), dar la fel de bine se prinde si pe apa putin tulbure. In perioada de revarsari in care culoarea apei este cea a cafelei cu lapte iar vizibilitatea este zero, nu se prinde stiuca si cauza nu este ca nu vede momeala, ci ca stiuca este migrata in stufarisuri, acolo unde ciprinidele s-au retras sa-si depuna ponta si unde este hrana ei de zi cu zi. Stiuca ta probabil ca nu a fost in stare sa te vada, dar daca ai fi provocat ceva vibratii in apa ar fi stiut din ce directie provine aceasta si probabil, ori te-ar fi atacat ca pe o posibila victima, ori ar fi fugit ca din calea oricarui atacator. Editat Mai 27, 2014 de CIBY2 Link spre comentariu
iuli09 Postat Mai 27, 2014 Autor Partajează Postat Mai 27, 2014 Asa stiam si eu : ca stiuca nu se bazeaza in primul rand pe simtul vizual cand vaneaza si de asta am fost surprins ca am putut sa o ating cu degetul ; destul de curios si ca s-a intors dupa ce am speriat-o prima data . Sper sa-si fi revenit Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum