Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Platica cu "coarne"


iuli09

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • iuli09

    6

  • TESSLA

    2

  • pop_ady44

    2

  • hene

    1

Top autori în acest subiect

asta ma ingrijoareaza si pe mine : sper sa nu fie vreo boala; pe de alta parte, poate nu e nimic neobisnuit , nu stiu , nu ma prea pricep .

Link spre comentariu

N-am auzit pana acum de acesti tuberculi ; sa inteleg ca este ceva normal?

 

Probabil ca este inca perioada de prohibitie dar platica a fost eliberata iar balta este privata.

Link spre comentariu

Nu au nici o boala marimea si periaoda de prohibite duc la aparitia acelor proieminente .

 

am prins in timp forte multe buc. de platica pe lacul beresti  valea siretului

 

Posted Image

Link spre comentariu

Vad ca sunt destui cunoscatori in "ale pestilor" chiar si pe un forum de electronica asa ca vreau sa profit de cunostiintele lor pentru inca o intrebare : acum un an , la o palma de marginea apei , stand perfect nemiscata era o stiuca . Am atins-o cu degetul si de-abia atunci a plecat ; dupa vreo 10 minute s-a intors in aproape acelasi loc . Ar fi putut fi prinsa foarte usor doar cu minciogul .

Ochii pestelui erau acoperiti de o pojghita albicioasa ...sa fi fost oarba ?  

 

 

LE : Sau poate incerca sa depuna icre ?!!! cred ca era tot in perioada prohibitiei .

Link spre comentariu

Foarte posibil sa fi fost oarba, cel putin eu nu am intalnit sau macar auzit despre modificari ale ochilor stiucilor in perioada reproducerii sau in alte perioade din an. Se spune ca Stiuca isi schimba dintii din cand in cand si ca in perioadele fara dinti nu mananca. Din cele citite, insa, am inteles ca dintii si-i schimba pe rand si nu toti o data si nu are legatura cu pofta de mancare.

Apropos de lipsa vederii la stiuca. Victor Tarus scria intr-o carte a sa despre pescuit ca in urma unor experimente in care stiucilor li se provocase cetitatea (orbirea), dupa o perioada de cateva zile de acomodare, acestea vanau cu aceeasi dexteritate pe care o aveau si cand vederea era in regula. Vibratiile percepute de pesti cu liniile laterale, in unele situatii au importanta mai mare decat vederea. Este de ajuns sa ne gandim la perioadele in care vizibilitatea apei este de doar cativa centimetri si cand, rapitorii ataca si pestii pasnici se hranesc bine merci, chiar daca noi ii cautam totusi in apa limpede. Exista pescari de stiuca cu vechime ce spun ca stiuca se prinde in apa neagra, cei ce bat Delta stiu ca vorbesc despre apa de sub plauri (apa este intradevar neagra si atat de transparenta incat se vad cochiliile de scoici moarte sclipind pe malul de pe fund), dar la fel de bine se prinde si pe apa putin tulbure. In perioada de revarsari in care culoarea apei este cea a cafelei cu lapte iar vizibilitatea este zero, nu se prinde stiuca si cauza nu este ca nu vede momeala, ci ca stiuca este migrata in stufarisuri, acolo unde ciprinidele s-au retras sa-si depuna ponta si unde este hrana ei de zi cu zi.

Stiuca ta probabil ca nu a fost in stare sa te vada, dar daca ai fi provocat ceva vibratii in apa ar fi stiut din ce directie provine aceasta si probabil, ori te-ar fi atacat ca pe o posibila victima, ori ar fi fugit ca din calea oricarui atacator.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Asa stiam si eu : ca stiuca nu se bazeaza in primul rand pe simtul vizual cand vaneaza si de asta am fost surprins ca am putut sa o ating cu degetul ; destul de curios si ca s-a intors dupa ce am speriat-o prima data . 

 

Sper sa-si fi revenit :) 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări