RockDok Postat Mai 26, 2014 Partajează Postat Mai 26, 2014 Recomand in special in atentia userului concitadin Rock Dok care stiu ca s-a chinuit mult cu acest tub. Ei, m-au chinuit caracteristicile alea ale tubului, cred ca a fost primul moment cind m-am gindit la un caracterograf. Am suspendat ori si ce experimente cu tuburi pina nu-l termin ( pe el, caracterograful). Cit despre ce stie vecinu' ? a scris ceva carti, o fi bine? o fi rau? Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 26, 2014 Partajează Postat Mai 26, 2014 (editat) Fara intentie de a va plictisi va mai prezint o configuratie de amplif. cu G811 despre care s-au vehiculat discutii.Recomand in special in atentia userului concitadin Rock Dok care stiu ca s-a chinuit mult cu acest tub.Schema l-am observat fugitiv, fara valori sper ca am retinut bine.Configuratie-G811.jpg @simson: ... ceva completari la schema dv.,sper sa nu fie cu suparare si mai ales sa fie de ajutor. G-811 merge foarte bine cu atacul in catod si grila puternic pozitiva,bineinteles sa nu depasim cei 40W pentru Pda.Mai greu este de realizat acel traf de atac (interstage) de care toata lumea fuge insa ii atrage pe audiofili. La aceasta schema mai trebuie atasat inca un etaj de preamplificare. De remarcat este faptul ca fara NFB distorsiunile sunt foarte mici,iar spectrul armonic este cam acelasi ca la 300B. Aplicarea unui etaj de preamplificare si a unei reactii negative globale cred ca ar reduce THD-ul chiar pana la 1% la puterea de 13W...14W pe sarcina. P.S daca schemele postate de mine vi se par interesate,va rog sa le salvati pentru ca eu le sterg periodic intrucat avem limitata capacitatea postari acestor miniaturi. Editat Mai 26, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
simson Postat Mai 26, 2014 Autor Partajează Postat Mai 26, 2014 Don Lazaroiu :In secret speram ca va atrage atentia dvs. aceasta configuratie.De altfel v-am cautat la tlf. din Ungaria sa va cerem sfatul in legatura cu raportul de transformare al transf. interst. dar ati avut inchis.Acum este totul clar. Mii de multumiri ptr. amabilitatea dvs. Link spre comentariu
Vizitator workatubes Postat Mai 26, 2014 Partajează Postat Mai 26, 2014 (editat) @simson: ... ceva completari la schema dv.,sper sa nu fie cu suparare si mai ales sa fie de ajutor. .Mai greu este de realizat acel traf de atac (interstage) de care toata lumea fuge insa ii atrage pe audiofili. De ce ii atrage pe audiofili? De ce este greu de realizat traful de atac? Mai multe detalii te rog. Editat Mai 26, 2014 de workatubes Link spre comentariu
simson Postat Mai 26, 2014 Autor Partajează Postat Mai 26, 2014 De ce ii atrage pe audiofili? De ce este greu de realizat traful de atac? Mai multe detalii te rog. Sincer eu in viata mea nu am mai facut un traf interstage dar din auzite stiu ca e tare greu si sofisticat.Daca tu asa pui intrebarea banuiesc ca esti in tema.Poate te angajezi la 2 buc hi-clas. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 26, 2014 Partajează Postat Mai 26, 2014 (editat) De ce ii atrage pe audiofili? De ce este greu de realizat traful de atac? Mai multe detalii te rog. Detalii referitoare la ce, la traful interstage sau la "de ce sunt atrasi audiofili" de cuplajele prin trafuri ??? Editat Mai 26, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator workatubes Postat Mai 26, 2014 Partajează Postat Mai 26, 2014 Detalii referitoare la ce, la traful interstage sau la "de ce-i atrage pe audiofili" cuplajele prin trafuri ??? da sunt doua intrebari... Eram curios sa aflu pe scurt ce e cu acest cuplaj interstage. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 neculeacorneliu imi pun si eu o intrebare: de ce au afisat ungurii o figura de parca i-a injurat simson de mama cand le-a cerut si niste oscilograme daca acest Agoston Lajos nu este strain de oscilograme??? La alte intalniri (si mai in vest de Ungaria) s-au facut chiar pe loc masuratori si oscilograme, deh oamenii nu aveau chef sa ascunda nimic. Daca la un organizator I se bulbuca ochii ca la broasca cand este intrebat de oscilograme eu ce pot sa cred? (nu mai zic de faptul ca nici schemele dupa care au fost realizate amplificatoarele nu erau prezente). Toata lumea stie ca la un amplificator pe tuburi trafurile de iesire sunt cele mai importante si nimeni dintr-o privire nu poate face reverse engineering la trafuri (mai ales daca sunt in cutii sau au capace -> nu se poate obtine decat informatii despre miez), deci ma intreb: ce tot atata secretosenie frate? Pai daca simson aducea in discutie simularile il luau aia la bataie cred! Nu stiu daca ai urmarit topical cu amplificatorul lui simson cand din simulare a reiesit ca sinusul la 40-50Hz incepea sa se strambe si apoi oscilogramele lui simson au dovedit ca si in realitate tot asa sta treaba. Astazi simularea te ajuta enorm! Nu mai construiesti si apoi incepi sa modifici. Daca din simulare vezi ca nu-I ok treaba te apuci din cateva clicuri si modifici. Nici nu ajungi tu sa bei un pahar cu apa ca lazaroiu deja iti si simuleaza o schema. Astazi simularile si osciloscoapele modern cu FFT fac legea! Nu dau doi bani aia care scriu carti si la intalniri bulbuca ochii cand aud de oscilograme. Vezi cum este aici la noi pe forum: valderama cere (si a prezentat) oscilograme, lazaroiu simuleaza in doi timpi si trei miscari si nu umblam cu cioara vopsita pretinzand ca este papagal. Apropo, popa marius nu cred sa fi scris vreo carte dar si-a facut singur un montaj care masoara distorsiunile si (dupa ce a testat si masurat) a zis clar: imi place mai mult cand H2<H3. Sa vad si eu frate pe altii ca au prezentat concluzii la fel, rezultate din munca lor nu din chestii citite pe net. Si nu uita un lucru: Cartile sa stii ca din carti se scriu! deci nu mai cadea atat pe spate in fata unora care vin cu niste carti scrise si bulbuca ochii cand i se cer oscilograme. Eu sunt convins ca nivelul de aici de pe forum este unul ridicat si chiar daca ne mai certam intre noi in final iese la suprafata adevarul. Noi nu ne inchinam la un guru cum fac altii si cadem pe spate cand ni se prezinta un amplificator ci punem intrebari si cerem dovezi (oscilograme). Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 OK, m-am prins, carti->rau. Am descoperit si cauza durerilor de sale, profund indatorat! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 (editat) NU! Nu generaliza. Dar am scris clar: Cartile din carti se scriu! Si sunt tembeli care ajung sa schimbe anumite notiuni doar ca sa nu fie acuzati de plagiat, dar in final ies bazaconii. In cartile vechi notiunile sunt clare ca lumina zilei si le intelege si un copil de 10 ani. Uite este un exemplu proaspat: http://postimg.org/image/edd5fzy39/ Scrie clar: "The suffix 1 indicates that grid current does not flow during any part of the input cycle" (se refera la Clasa A!!!) Cand de fapt treaba sta asa: --Class A1 means that the grid voltage is always more negative than the cathode voltage. This gives the greatest possible linearity and is used with triodes such as the 300B, and sometimes with audio beam tetrodes and pentodes. (Such amps are rare in the modern trend-driven and ego-ridden world of high end audio today--most gurus lean either toward Class AB beam-tube amplifiers, or toward SE triodes.) --Class A2 means that the grid is driven MORE POSITIVE than the cathode for part or all of the waveform. This means the grid will draw current from the cathode and heat up. A2 is not often used with beam tetrodes, pentodes or triodes like the SV300B, especially in audio. Usually a class-A2 amplifier will use vacuum tubes with special rugged grids, such as the 811A or SV572 triodes. Class A2 also requires a special driver circuit, that can supply power to the grid. Dar na RCA Tube Manual vrea ca lucrurile sa fie mai limpezi ca lumina zilei si nu-i intereseaza sa isi treaca in CV ca au scos N carti. Editat Mai 27, 2014 de adrian_pic Link spre comentariu
simson Postat Mai 27, 2014 Autor Partajează Postat Mai 27, 2014 @adrian_pic Este cazul sa clarific situatia.Eu am cerut acele oscilograme de la cativa expozanti dar nu de la d-nu Agoston.Cand am vazut ca nu se prind de oscilograme am lasat treaba moarta.Ma tarziu cand l-am prins mai liber am discutat in particular cu dansul si i-am aratat felul NOSTRU de lucru de pe Elforum incepand cu simulari FFT-uri, armonici.drepte de sarcina , oscilograme si le-am prezentat referitor la amplifurile mele. Unii care urmareau discutia au invocat amplifuri celebre din vremurile de glorie atuburilor ca Redford, Geco, Sonab cand nu exista decat dreapa de sarcina si osciloscop. Si inca un exemplu ca sa-ti dai seama cam ce statut are acest domn Agoston in etate de 60-65 ani: cand discutiile cotradictorii erau mai aprinse intre 8-9 persoane , ca la un semn , se facea liniste cand acest domn isi spunea parerea cu glas redus. Sant ferm convins daca s-ar organiza si la noi astfel de intalniri cu participari cosecvente si am ajunge sa ne cunoastem, am proceda la fel ptr. un @valderama sau Lazaroiu din respect ptr. stiinta si experienta si nu ptr. statutul de guru. Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 29, 2014 Partajează Postat Mai 29, 2014 In schema cu G-811 polarizarea grilei nu trebuie sa fie nagativa fata de catod ? La tensiune sursei V3 ma refer care e figurata cu +. pe grila . Ma gindesc ca la tensiuni pozitive pe grila curentul de anod ar fi exagarat de mare. sau e tubul asta mai special . nu il cunosc . Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 29, 2014 Partajează Postat Mai 29, 2014 (editat) Sursa respectiva e pusa cum trebuie. Tubul a fost proiectat sa mearga cu grila pozitivata. E o trioda cu incalzire directa mai diferita in sensul ca aliura caracteristicilor Ia(Ua) seamana cu ale unei pentode. La origine era destinata functionarii in clasa C in amplificatoarele de RF. Editat Mai 29, 2014 de Kosmin Link spre comentariu
sebi_c Postat Mai 29, 2014 Partajează Postat Mai 29, 2014 Eu asa am invatat clasele de amplificare: http://www.tpub.com/neets/book7/25e.htm sau ca aici: http://www.electronics-tutorials.ws/amplifier/amplifier-classes.html . Link spre comentariu
Vizitator workatubes Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 Sau: http://en.wikipedia.org/wiki/Tube_sound Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum