Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa PC

TestPoint

Postări Recomandate

Calculatorul se aprinde dar nu are imagine,am desfacut sursa si are un condensator umflat cu valoarea de 330uf-200v...Sunt doi condensatori de aceleasi valoare,o sa ii schimb pe amandoi,acum intreb? ar trebui sa ii schimb si pe ceilalti care sunt pe sursa pentru a fi mai sigur ,mai sunt 6 condensatori cu aceste valori :

3 x 1500uf-10v ,

1 x 1500uf-16v;

1 x 470uf-16v

1 x 70uf -16v

Atasez niste poze sa imi spuneti ce e ala de langa procesor si ce pasta sau silicon ar trebui sa ii pun.MULTUMESC.

post-221042-0-55190800-1401019982_thumb.jpg

post-221042-0-20577200-1401020000_thumb.jpg

post-221042-0-92818000-1401020017_thumb.jpg

Link spre comentariu

In 90% din cazuri la sursele no-name cei 2 cond nu au valoarea inscrisa pe ei. Asa ca cel mai bine se pun 2 cond identici. Cand sant scosi se masoara si rez paralel pe ei (150---220kohm) care prin intrerupere pot produce acest defect.

Link spre comentariu

Da, se pune tot pasta termocondctoare. Iar chip-ul se numeste northbridge.

Mai departe, acel cond (la 200V) nu prea cred sa fie dus (trebuie sa-l masori dar inainte de asta sa-l descarci....). Conzii "mici" i-ai masurat (cu esr-metru nu cu sublerul sau metrul de tamplarie)? Sunt in "parametri"?

Tensiunile debitate cum sunt? Ai ceva riplu pe iesire?

Oricum la tine cred ca vinovata e placa de baza (si banuiesc bios-ul...) nu sursa.....

Link spre comentariu

Eu  as  schimba  sursa  cu  una  noua ,  va   complicati prea mult   si  este vorba  de  o  sursa   care  nu  merita  investit  in  ea  !  Parerea  mea  !     Asta  daca  nu  aveti  probleme  si  cu  placa  de  baza  ! 

Editat de lavynyu
Link spre comentariu

Are dreptate @lavynyu de multe ori dupa schimbarea condensatorilor la o sursa chinezeasca nu mai functioneaza in parametrii normali ...eu am patit asta de 3-4 ori dupa schimbarea condensatorilor de 200v cu unii indentici .

Link spre comentariu

Chiar asa am si facut ,am comandat una noua, ca costa cat 2 condensatori de-aia ,iar asta macar o mai duce,fiind noua.Sper sa nu se considere reclama,adresa acestui site...de-aici am comandat-o si aceasta e sursa..http://www.amazon.es/ADVANCE-Alimentaci%C3%B3n-PC-ATX-5012-480/dp/B000YSZJM2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1401218453&sr=8-1&keywords=ADVANCE+Alimentaci%C3%B3n+PC+ATX-5012+-+480+W

Asa vad daca problema era din sursa sau e din alta parte....

Editat de ddr80
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări