Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tranzistori ciudati

Postări Recomandate

Salut

De curand, am primit niste tranzistori, despre care nu am gasit nici o informatie pe Gogu. V-as fi recunoscator, daca mi-ati spune unde sa caut (daca aveti datele si mai bine). Pe tranzistori scrie: 

a-939 M(otorola)

4-433

b-952 M(otorola)

3-251

c-9560 VARO

d-S10360 (????)

e-502238 M(otorola)

f-DPC 202H (Ampower)

g-DPC 217  (Ampower)

i-CII119Q (nu stiu ce este si firma)

Multumesc

Link spre comentariu

939 si 952 sunt complementari de putere (Motorola). Nu seamana cu ce ati trimis dvs. Multumesc

Mai asteptam

Editat de vera
Link spre comentariu

Am impresia ca aceste coduri sunt f vechi. Am gasit, intr-un alimentator Hewlett-Packard, fabricat prin 198?, tranzistori cu acest cod (M712 3-374, M726 3-338 si M739).

Rog pe cei nascuti mai devreme, daca au documentatie mai veche, sa caute aceste coduri.

Multumesc 

Link spre comentariu

am un catalog din 73 cu toate ciudateniile planetei . dar codurile astea nu sunt. parerea mea ca sunt slabe sanse sa le gasiti. mai bine le testati sa vedeti daca sunt cu ge/si daca sunt darlington sau nu si apoi le aflati vcemax inseriati cu o rezistenta mare de 100K la o sursa de tensiune. tensiune la care se stabilizeaza vce este cea de strapungere. capsulele mici sunt de aprox 5w cea medie 25-50 si cea mare 100 w ,desigur orientativ.

Editat de cristian1961
Link spre comentariu

CII 119Q tranzistor care are inseriata o dioda zenner in baza in aceeasi capsula.Restul probabil trebuie vazut de unde au fost recuperati si la ce tensiuni functiona acele montaje.

Link spre comentariu

Nu am cum sa aflu in ce montaj/schma au functionat acesti tranzistori. I-am primit de la un amic, care la randul sau i-a primit de la alt amic (lantul slabiciunilor). Sa fie oare cod industrial ? 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut,

s-a intamplt de mai multe ori sa imi dau seama ca, codul este de fapt in linia a doua si nu prima. Fiind valabil si la integrate.

De aceea spun ca este posibil ca la primele doua pozitii codul sa fie BD433 si BD251.

E doar o varianta din cele posibile.

Toate bune

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări