Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Valorile unui traf industrial

xragon

Postări Recomandate

salut, cum pot sa aflu si eu cum pot sa pot sa aflu primarul si secundarul unui raf ( in general) ca am o stiva si vreau sa aflu la ce pot sa imi foloseasca, am intrebat pe domnul profesor si mi-a spus ca trebuie sa aflu reistenta fiecararei sectiuni ( primar,secundar) , mai multe informatii nu mi-a mai dat , ma puteti ajuta cum pot sa aflu valorile de secundar , atat si de primar , am vazut ca sunt in jur de 3 tensiuni (110-220-310 V) 

post-218683-0-82839600-1400936211_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian1961

2

• validae

1

• GEO 53 BN

1

• xragon

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

daca nu stii nimic despre traf dureaza ceva sa il descoperi fara riscul de al farima. daca ai o placuta cu schema electrica e de mare ajutor.

Deci se procedeaza cam asa . cu ohmetrul indentifici infasurarile si faci o schema de principiu pe hirtie .indentifici cu atentie infasurarile separate si cele cu prize . notezi pe fiecare rezistenta in DC. daca vezi si sirma din care sunt facute e si mai bine. in principiu cea cu sirma multa si subtire si cu rezistenta mare este primarul . primarul poate avea prize pentru tensiuni diferite .mai mult pot fi doua infasurari care se conecteaza in serie sau paralel dupa caz. dar atentie pot fi si trafuri care nu merg la 220V .pot fi de 110V 380V sau alta tensiune. un masurator de bobine de joasa fregventa e foarte util.poti calcula impedanta la 50hz si iti da alte indicatii.

dupa ce ai indentificat provizoriu primarul vine clipa cea mare .il conectezi la priza prin intermediul unui bec aprox 60-100w. daca ai gresit nu face poc. in serie cu becul pui si un ampermetru . curentul de mers in gol este mic deobicei ,zeci pina la sute de mA pentru cele de putere mai mare. daca e  ok pina aici masori tensiunile de la celelate infasurari si vezi daca au vreo logica. ideal ar trebui sa stii de la ce a fost. unele de exemplu de la scule cu tuburi au sec dublu de tensiune mare pentru redresarea de inalta. cam asta ar fi in mare

Link spre comentariu

Dacă e vorba de transformatoare provenite din surse în comutaţie, aşa cum pare să fie cel din poza ta, numai schema sursei din care provine te poate ajuta. Să nu faci greşeala să le alimentezi la reţea ca pe cele obişnuite fiindcă ele lucrează la frecvenţe mari, de ordinul zecilor-sutelor de kHz.

Link spre comentariu

A... scuze nu am vazut poza. metodologia e si mai dificila in cazul asta ,mai ales daca nu stii de unde provine.

in principiu poti afla cu o metoda asemanatoare cu cea de ti-am spus-o numai ca iti trebuie un generator plus ampl. audio de putere, un sunt rezistiv sa poti masura curentul in primar  si osciloscop pentru masurarea tensiunii. astea le folosesti in loc de retea. dar mai trebuie sa te pricepi cit de cit la surse in comutatie ca sa intuiesti ce'i cu infasurarile. lucrezi pe la 20khz.

Link spre comentariu

Este destul de complicat de aflat ce tensiuni scoate traful respectiv in secundar.Cel mai simplu ar fi de aflat de la ce surse provin trafurile respective,nu de alta dar cred ca o abordare simplista ar duce in mod sigur la pocnituri si artificii.Apoi frecventele de lucru pot fi de la 20kHz in sus.Un neinitiat nu cred ca ar fi in stare sa faca acest lucru.Metode ar fi  si chiar destul de simplute.Eu ,acum citiva ani,am verificat un traf de care eram sigur ca se alimenteaza cu tensiunea de 220V redresata si filtrata,facind un montaj(modificat pe ici pe colo) asemanator celor din TV-urile AN in baleiajul orizontal,traful alimentind-ul printr-o rezistenta de 100ohmi/16W.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări