Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA7350

alex1996

Postări Recomandate

Căutând prin pod, printre vechituri am găsit și niște radio-casetofoane auto pe care m-am decis să le dezasamblez. Din unul dintre ele am scos un circuit integrat TDA7350 pe care m-am hotărât să-l folosesc într-un nou proiect.

Cablajul imprimat un filmuleț cu testarea amplificatorului și alte informații găsiți la: http://ifrimalexandru.blogspot.ro/p/tda7350.html

Ce părere aveți? :d

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

am facut acest amplif pentru un subwofer auto si nu functioneaza,pentru cine a mai construit acest amplif cu acest integrat il rog sa ma ajute si pe mine cu o idee unde am gresit,mentionez ca schema am luato de pe net,multumesc anticipat si astept sugestii din partea dstra.

Link spre comentariu

Căutând prin pod, printre vechituri am găsit și niște radio-casetofoane auto pe care m-am decis să le dezasamblez. Din unul dintre ele am scos un circuit integrat TDA7350 pe care m-am hotărât să-l folosesc într-un nou proiect.

Cablajul imprimat un filmuleț cu testarea amplificatorului și alte informații găsiți la: http://ifrimalexandru.blogspot.ro/p/tda7350.html

Ce părere aveți? :d

Vezi ca si logica constructiva la nivel de arhitectura/organizare/structura a intregului ansamblu, conteaza... nu vreau sa detaliez.

Incearca sa duci totul la nivel de obsesie asupra detaliilor, lucreaza-l ingrijit. Cauta logica in relatia, organizarea si amplasarea etajelor, alimentare, trafo, redresare, amp, preamp, etc................................

Un exemplu;

Posted Image

Link spre comentariu

Vali, nu contest nevoia lucrului bine asezat/organizat. Dar exemplul tau are hibe: izolatie cu scotch (costa prea mult termoretractabilul?), posibila bucla de masa (alimentarea amplifurilor nu e in stea), etc.Cutia fiind metalica, nu as risca cu improvizatii, fie el si stecher schuko.Giorgi, o alta idee: trebuie cumva ca radiatorul sa fie izolat? Eu nu am verificat in datasheet.

Link spre comentariu

nici eu nu stiu daca integratul trebuie izolat pentru ca nu am mai lucrat cu acest integrat,cert ecte ca incepe sa se incalzeasca cam in trun minut de la alimrntarea acestuia,si nu are nici un zgomot de fond sau un brum la atingerea acelui terminal prin care se aplica semnalul de atac.

Link spre comentariu

Defineste: se incalzeste dupa 1 minut, cat de cald?Radiatorul e conectat intern la masa. Cum reactioneaza St-by-ul, face ceva, macar un poc in difuzor, ceva zgomot?Poate e ars chipul.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Vali, nu contest nevoia lucrului bine asezat/organizat. Dar exemplul tau are hibe: izolatie cu scotch (costa prea mult termoretractabilul?), posibila bucla de masa (alimentarea amplifurilor nu e in stea), etc.Cutia fiind metalica, nu as risca cu improvizatii, fie el si stecher schuko.Giorgi, o alta idee: trebuie cumva ca radiatorul sa fie izolat? Eu nu am verificat in datasheet.

Nu, n-am stat s-o disec. I l-am dat ca exemplu de imagine generala... mi-a fost mai simplu decat sa scriu 10 minute...

Link spre comentariu

daca il tin mai mult incepe sa se incalzeasca din ce in ce mai mult,radiatorul este conectat la masa {minus}iar cand cuplez sau decuplez pinul de stand by face intradevar un mic poc aproape insesizabil.

Link spre comentariu

Vad ca esti disponibil online. Pune si tu ceva poze. Pana acum totul e perfect (precum poza lui Nomikos) dar nu merge nimic.PS: in ciuda comentariilor mele, fii cat se poate de organizat si totul sa fie izolat corespunzator. Nu de putine ori am ars diverse pentru ca am improvizat.

Link spre comentariu

din schema care iese din datasheat reiese ca terminalul stand by se conecteaza la borna + nu la masa,cu pozele greu acum pentru ca nu dispun de ceea ce trebuie pentru asta si in al doilea rand e prea simpla schema ca sa nu puteti intui ceea ce am facut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări