adrianbodor Postat Noiembrie 14, 2004 Partajează Postat Noiembrie 14, 2004 Recent am cumparat de la Global Electronic (Oradea) - cred ca e o filiala a magazinului Densitron din Ploiesti si Bucuresti - o pereche de condesatori Nippon Chemi-Con la 10000uF/100V seria KMG la 105 Grade,dar mi se par cam mici, au doar 35x55 .... Ce parere aveti ? Apropo sunt japonezi si au bornele de tip solder pins ... Isi fac treaba binisor dar ma mira dimensiunile spre deosbire de "standarde" adica 50x100 mm Link spre comentariu
Jules00 Postat Iunie 6, 2007 Partajează Postat Iunie 6, 2007 Azi am cumparat si eu 2 perechi....i-am pus in circuit (amp. DOGGED SX1000) si merg....foarte bine inca! (originalii erau de 4.700uf, astia is de 10.000uf deci brumul nu se simte). Oricum, am pus sigurante pe boxe "in caz ca"....Deocamdata tin....vom vedea! Link spre comentariu
Jules00 Postat Iunie 6, 2007 Partajează Postat Iunie 6, 2007 Mai bine nu trimiteam post-ul....deci NU VA CUMPARATI porcariile alea de condensatoare! dupa o ora de mers si atat de fierbinti incat fierbi oua pe ele.......asa as vrea sa :smt068 pe cineva!!!!!! 1 Link spre comentariu
Jules00 Postat Iunie 6, 2007 Partajează Postat Iunie 6, 2007 Mai bine nu trimiteam post-ul....deci NU VA CUMPARATI porcariile alea de condensatoare! Dupa o ora s-au incins de s-a exfoliat plasticul de pe ele...No comment! Link spre comentariu
zal Postat Iunie 6, 2007 Partajează Postat Iunie 6, 2007 Mai mult ca sigur sint facaturi, mai ales ca daca erau la 105 grade ar fi trebuit sa fie mai ''grasi'' ca cei la 85 grade. Mai sint cond. Hitachi la diverse capacitati, tip borcan, desi cred ca cei de la firma nici nu stiu ca ''produc'' asa ceva. Mai nou au aparut identici dar scrie ceva chinezesc pe ei. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 6, 2007 Partajează Postat Iunie 6, 2007 daca aveti posibilitatea sa-i masurati o sa constatati ca sunt cam la jumate din capacitatea inscrisa pe ele :smt005 Link spre comentariu
Jules00 Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 Capacitatea la jumatate nu m-ar fi deranjat. Cred ca tensiunea de lucru era la jumatate....Acolo doare tare pt. ca cedeaza imediat.....Din cauza porcariilor mi s-au ars si 8 finali (toti dintr-odata...asa ceva n-am mai vazut!). Am observat ca e mult mai bine sa pun condensatoare de 200V din sursele PC. Macar aia tin 80-90V fara probleme si daca se intampla sa "crape" vreunul nu pierd toata capacitatea :weedman: ...Acum caut finali cat de cat originali ca sa gat de reparat...... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 Mai mult ca sigur sint facaturi, mai ales ca daca erau la 105 grade ar fi trebuit sa fie mai ''grasi'' ca cei la 85 grade. Mai sint cond. Hitachi la diverse capacitati, tip borcan, desi cred ca cei de la firma nici nu stiu ca ''produc'' asa ceva. Mai nou au aparut identici dar scrie ceva chinezesc pe ei.Au fost si pe aici de vanzare, noi nouti, la un pret suspect de mic pentru asemenea condensatori.Am cautat la vremea respectiva vreo jumatate de ora si nu i-am gasit in lista Hitachi, si la nici un distribuitor important, dar i-am gasit pe un site chinezesc.Sunt fabricati de un producator chinez care le-a pus sigla si un cod foarte asemanator cu cel de la Hitachi; cautat mai adanc i-am gasit distribuiti la vremea respectiva de diverse firme/magzine, mai ales in China, dar si de o firma prin Rusia, una prin State (astia spuneau chiar ca au fabrica lor in China)... Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 Eu am avut intr-o vreme de aia Hitachi si cei de 100V i-am pus la 120V timp de 24 de ore si au tinut, nici macar nu s-au incalzit. Nu am mai adus ca nu am mai gasit :smt005 Eu cred ca ce ati cumparat voi sunt uscati si de asta nu tin Link spre comentariu
Jules00 Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 Ala care mi-a fiert mai avea electrolit in stare lichida, ca numa ce l-am dat jos si a inceput sa curga din el....l-am desfacut cu o surubelnita si se vedea clar lichidul din interior....si un miros :puke: Deci nu prea cred eu ca era uscat...poate tine pana pe la 40-50V dar nu mai mult....... Link spre comentariu
ALEKS Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 Unul din asta de ziceti voi, CHEMI-CON de 10.000uF la 63V a crapat dupa nici o saptamana de exploatare la o tensiune nominala inscrisa, injumatatita, cca. 30V.Scrie pe ei CHEMI-CON dar nu sunt. La magazin am facut o triere "riguroasa", i-am balanganit pe toti pe care i-am cumparat fiindca unii dintre ei aveau pitici cu ciocanele in ei - pe romaneste se auzea capacitorul in sine cum se balanganea in canistra metalica.Numai bine,ALEKS Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 Nici aia pe care scrie hitachi nu cred ca sunt originali dar tin bine, am pus intr-o gramada de amplificatoare Astia CHEMI-CON nu am folosit ca a luat cineva pe care il cunosc mai demult si erau uscati Link spre comentariu
Jules00 Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 Ok....si de unde naiba gasesc eu hitachi din astia? Ca aici in sibiu zici ca esti in jungla! I-am intrebat daca au c-uri de 100V si se uitau la mine ca si cum i-am injurat....Inca un pic si ma aruncau afara din magazin....in afara de magazinu unde am luat porcariile alea de c-uri care au bubuit....oricum am vb cu un preten imi aduce C-uri din surse de comp si imi construiesc baterii de condensatoare....damn counterfeit stuff! :toimonster: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 de aia hitachi avea intr-o vreme bogdi16 de vanzare Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 Da condensatorii au fost formati? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum