slave2anubis Postat Mai 22, 2014 Partajează Postat Mai 22, 2014 Buna, scuze daca am postat gresit, doresc sa stiu daca exista vreo modalitate de a verifica care condensatori din schema atasata este defect? Acesta este ramura de alimentare a unui PM (power manager), care la randul lui alimenteaza partea de radiocomunicatie la un telefon iPhone 4s. Am ajuns la concluzia ca exista un scurt pe aceasta ramura de alimentare, iar nu cred ca acesta este in vreunu din IC-uri, deoarece cand alimentez aceasta zona idependent de celalalte componente aceasta nu se incalzeste deloc chiar si la curenti de 1A, din experienta mea aceasta indica ca defectul este cauzat de un condensator defect/scurtcicuitat. Din pacate spatiul si circumstantele nu imi da voie sa indepartez fiecare condensator, de aceea apelez la colegi electronisti daca stiu o metoda sa masor si sa identific care condensator sa inlocuiesc. Link spre comentariu
validae Postat Mai 22, 2014 Partajează Postat Mai 22, 2014 Din păcate acei condensatori sunt practic în paralel, nu se poate identifica cel cu posibil scurtcircuit decât prin demontare. Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 22, 2014 Partajează Postat Mai 22, 2014 Este un aparat eu nu il am care piuei in functie de cat de aproape esti de scurt?pe ohmetru ramura aia da scurt? Link spre comentariu
slave2anubis Postat Mai 22, 2014 Autor Partajează Postat Mai 22, 2014 Intrebare cu un ESR metru nu se poate detecta, acestea din cate stiu pot masura in circuit? Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 22, 2014 Partajează Postat Mai 22, 2014 ESRul iti spune daca au capacitatea care trebuie si ESRul lor dar a grupului nu individual. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Mai 24, 2014 Autor Partajează Postat Mai 24, 2014 pana la urma i-am scos pe rand si am rezolvat, multa munca dar ce sa faci... multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum