Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio mono cu TDA2003

Postări Recomandate

Bună seara, astăzi vreau să vă prezint, un amplificator audio mono cu circuitul integrat TDA2003.Acest amplificator audio debitează în jurul a 10W pe o impedanță de 4ohm. Am realizat acest amplificator și pot spune că se aude foarte bine. Pe blogul personal am prezentat realizarea practică a acestui amplificator, însoțită de un filmuleț în care l-am testat: http://ifrimalexandru.blogspot.ro/p/tda2003.html

Ce părere aveți? :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

am pus unul liniar

In acest caz reglajul intensitatii sonore nu se mai face proportional cu deplasarea unghiulara a axului potentiometrului; practic in a doua jumatate a cursei axiale a potentiometrului nu se va mai face (aproape) nici o modificare a intensitatii auditiei.

Link spre comentariu

E periculos ca doua amplificatoare conectate in punte si alimentate asimetric sa aiba sarcina conectata fara condensatoare la iesire: in cazul defectarii unuia din amplificatoare va fi distrus si celalalt.

Acest amplificator audio debitează în jurul a 10W pe o impedanță de 4ohm

Asta inseamna 6,32Vef la bornele difuzorului. Cum obtii un semnal de 17,89Vv v? La ce tensiune il alimentezi?

Editat de remus68
Link spre comentariu

Asta inseamna 6,32Vef la bornele difuzorului. Cum obtii un semnal de 17,89Vv v? La ce tensiune il alimentezi?

9V C.C

cu 10w sincer..așa am văzut că scrie pe net, nu am calculat/măsurat eu puterea 

revin: 10w are pe impedanța de 2 ohm, pe impedanță de 4 ohm are doar 5w

Editat de alex1996
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări