Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rog ajutor configurare hg658 doar pentru transmisie wi-fi

dorinromeo

Postări Recomandate

salut, am o conexiune la internet de la romtelecom, locuiesc intr-un sat langa Cluj, deci linia e cea veche, de cupru. Mi-am facut casa la 300 metri de drumul principal, deci si de stalpul cu cutia de la romtelecom. Solutia aleasa a fost urmatoarea: am instalat pe stalpul cu pricina o cutie in care am instalat un modem mai vechi smartAX mt882 tot de la romtelecom. dupa modem am instalat un echipament de codare a semnalului scos de modem, pentru fibra optica. am intins 300 metri de fibra optica si apoi am instalat un echipament de decodare iar de acolo cablul utp intra in PC.

Acum, va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa instalez si sa configurez un router wireless hg658 in asa fel incat sa-l folosesc pentru a avea semnal atat la PC cat si la un laptop achizitionat de curand. din ehipamentul de decodare a semnalului iese cablu utp.

Link spre comentariu

unde sa conectez routerul wireless? cu cablul care iese din decoder, adica utp, la o mufa de "lan"? sau sa il conectez cu cablu usb la PC? sau cum altfel?

Link spre comentariu

cei de la romtelecom mi-au spus ca este posibil, dar imi cer sa sun la numarul lor de service sa imi spuna configuratia modemului sau ce trebuie sa fac. imi iau 6 euro/minut, mi se pare o marlanie.

Link spre comentariu

Va rog ca sa ma contactati-ma pe mine....si poate va ajut eu....Astept !!! 

Adresa mea de mess sau de e-mail o gasiti la profilul meu de la elforum .... :reytre

Link spre comentariu

NU e nici o rusine, adsl e protocolul folosit de ei...... Mai ramane sa zici "rusine englejilor" ca au pus volanul pe partea dreapta.....

Link spre comentariu

Abia astept sa ne spui cum conectezi un cablu utp pe interafata adsl..... :hamac

Se poate fara probleme, eu am transformat acest model intr-un router pentru rds si am reusit sa-l conectez pe PPPOE. Solutia este asta: 

am reusit! pt a folosi routerul acesta la rds sau alta retea trebuie facut in felul urmator-1- schimbat lan 1 ca wan http://192.168.1.1/h...nuplinkmode.asp selectezi ftth (atentie asta nu se reseteaza cu reset... tot cu comanda asta se pune inapoi)2- la basic wan stergeti toate conexiunile existente3- link interface - ethernet se sterge tot si de aici ca la wan4- link interface - ethernet in conexiunea noua si se scrie in ambele spatii -15- basic - wan se face conexiune noua ip-routedPPP bifezi lan2-3-4 si ssid1-2-3-4 si la username si password scri userul si parola de la rds

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări