Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electrocompaniet 25w

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cei de la Electrocompaniet au experimentat mult cu schema originala si i-au adus unele modificari.

În orice caz, ceea ce au spus colegii în legatura cu tensiunea de alimentare este corect. Pentru randament maxim, tensiunea la care se alimenteaza sectiunea de intrare a amplificatorului (AKA front-end) trebuie sa fie mai mare decât tensiunea de alimentare a finalului. Amplificatorul ar functiona si cu +19V în front-end, dar ar fi sub performantele ce se pot obtine cu el. Exista exceptii de la aceasta regula, dar nu e cazul aici.

Semireglabilul din emitoarele celui de-al doilea diferential (R13 în schema ungureasca) trebuie sa fie de calitate foarte buna. Orice contact imperfect al cursorului sau poate afecta difuzoarele (apare tensiune continua la iesire).

Semireglabilul din superdioda (R24) ar tebui conectat ca reostat în circuitul baza-emitor al lui T11, nu ca potentiometru, cum este acum. În cazul unui contact imperfect al cursorului sau, poate creste mult curentul transversal prin finali si acestia s-ar putea distruge.

Finalii originali Philips nu se mai fabrica. Se pot folosi din seria MJE15028-15033.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Cam mare curentul de repaos ptr trz finali aşa firavi, de vreo 10 ori faţă de cît le-ar trebui, ori schema nu merge bine decît aşa. Japonezii au rafinat-o în anii următori, există multe variante care merg mai reci. Probleme inerente ale tehnologiei de acum 40 şi ceva de ani.

Link spre comentariu

Mersi Victor pt schema dar la muzica clasica ce ascult eu este prea mare puterea.Ceea ce vreau eu este ceva intre 20-30w sa se auda cat mai natural.Pt bubuielila vreo petrecere am un Dual CV 1600 reconditionat si este mai mult decat suficient.Pt muzica mea clasica folosesc un cd player sanyo architect series in stare perfecta(chiar daca e vintage).Si zal nu ma deranjeaza ca o schema este veche atata timp cat se aude cat mai aproape de natural .

Link spre comentariu

Cu placere !

Puterea ( x Wati ) nu este o problema daca doresti sa asculti la nivel mic , dar invers ... devine o mare problema :) !

Te poti inspira din acest proiect , daca doresti .

Anumite solutii tehnice sunt cu adevarat stralucitoare ,  Mati Otala si echipa sa au reusit sa realizeze un amplificator deosebit .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări