Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor schema montaj! (ORCAD)

Vizitator Dan Vingarzan

Postări Recomandate

Vizitator Dan Vingarzan
Am urmatorul proiect:  
Sa se proiecteze un circuit de detectie a intensitatii luminioase utilizand un fotorezistor cu rezistante de intuneric dat de Rint=6M
la care se se poata regla pragul de comutatie si care sa se aprinda si sa tina aprins un bec de 30w  pe o durata de 45 secunde alimentat la 15V.
Ma poate ajuta cineva cu o schema pentru comparatorul de la inceput sau ceva indicati: unde pun fotorezistenta, potentiometrul, ce fel de comparator sa folosesc. Partea de temporizare o sa o fac cu un 555. Acolo (cred ) ma descurc. Am nevoie de niste indicatii pentru ca ce am facut eu pe foaie si ce mi-a iesit in Orcad nu se leaga,(deci undeva gresesc).
Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

1

• cristian1961

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

... nici n-ai nevoie de 555 pentru asta!întâi calculează partea de punte, care să comande un astabil cu tranzistoare, care, în final să comande fie un releu, fie un triac/tiristor, ceva care să poată comanda becul.

sau e obligatoriu să foloseşti un 555?

Link spre comentariu

Nu trebuia sa deschideti alt subiect pe aceas tema . trebuia sa continuati acolo la cel cu aceas tema .Asa vor fi toate informatiile intr-un singur loc Nu v-a mers nimic ??

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări