cirip Postat Noiembrie 19, 2004 Partajează Postat Noiembrie 19, 2004 la mine in casa in cele mai mult locuri vine faza la intrerupator, si nu nululNu conteaza. Norocul nostru ca suma e comutativa. :lol: Adanc nu ???? :lol: Si daca pui punte, merge cu tiristor in loc de triac. Problema mare e cu nr de fire disponibile.Revin,CiripEdit: spune-mi ce crezi de soft.....Nu imi pot da seama. Suna bine ca principiu, dar sa vedem codul. Ce pot sa-ti spun e ca in etapa asta cel mai bun prieten al tau e simulatorul. Si nu cred ca are vreo utilitate sa postezi pagini intregi de cod. Nu cred ca se uita prea multi la ele. Eu unul, cel putin, nu ma uit la atata cod.Cirip Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat Noiembrie 22, 2004 Partajează Postat Noiembrie 22, 2004 Repet, puteti sa folositi softul meu ca referinta, cel putin pt principiu. Link spre comentariu
Cristiano Postat Noiembrie 22, 2004 Partajează Postat Noiembrie 22, 2004 Un exemplu aici (schema + cod): http://www.microchipc.com/sourcecode/ Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat Noiembrie 22, 2004 Partajează Postat Noiembrie 22, 2004 Un exemplu aici (schema + cod): http://www.microchipc.com/sourcecode/Asa fac si eu din cite-mi aduc aminte. Trecerea prin 0 e semnalata printr-o intrerupere la front pe RB0/INT. In rutina de tratare a intreruperii incarc in TMR0 o valoare calculata astfel incit dumnealui (timerul) sa faca overflow si sa genereze intrerupere cind vreau sa aprind triacul/tiristorul. Valoare mai mare => overflow mai rapid => factor de umplere mai mare => becul lumineaza mai intens. Am o tabela unde sint stocate valorile care trebuie incarcate in TMR0 functie de nivelul de intensitate dorit (tastele 0-9 de la telecomanda sint folosite pt selectare unei intensitati presetate). Daca apas channel-down/channel-up (am folosit o telecomanda de TV), pur si simplu decrementez/incrementez valoarea din TMR0. Iar in main imi vad de monitorizarea senzorului IR si de decodificarea datelor care apar acolo. Daca nu corespunde ceva cu ce e in soft e din cauza ca vorbesc din amintiri, am facut acum vreo 2 ani si ceva jucarioara aia. Complicat, nu? Nu prea vad ce atita tevatura pt un biet dimmer. Cel putin softul e elementar. Link spre comentariu
Cristiano Postat Noiembrie 22, 2004 Partajează Postat Noiembrie 22, 2004 Nici eu nu prea vad ce atata tevatura, mai ales ca se pot cumpara direct intrerupatoare cu dimmer incorporat. In afara de scopul "didactic", nu cred ca merita munca pentru un astfel de dimmer. Link spre comentariu
Filipone Postat Noiembrie 22, 2004 Partajează Postat Noiembrie 22, 2004 Nici eu nu prea vad ce atata tevatura, mai ales ca se pot cumpara direct intrerupatoare cu dimmer incorporat. In afara de scopul "didactic", nu cred ca merita munca pentru un astfel de dimmer.Aici subscriu si eu. Nu inteleg de ce un light dimmer... adica merge doar un intrerupator comandat radio... daca tot se doreste un light dimmer atunci sa se foloseasca un circuit specializat pentru comanda triacului si acel circuit sa fie comandat de un pic in miniatura.Mi se pare multa munca si daca nu ma insel la un mic test facut de bogdan_ a constatat ca emitatorul din castile fara fir ii bruiaza receptia.Si mie imi place ideea dar sa mai intre totul in doza este prea mult pentru mine. Din cate a observat cirip eu sunt mai mult cu circuitele specializate pe un anumit domeniu. Era un TDA care oferea pe langa comanda triacului si un 5V pentru altceva(indirect de pe un pin al lui)... dar nu mai stiu sigur. Bafta la munca! Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 23, 2004 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2004 oky oky oky.....aveti dreptate....oricum nu cred ca o sa reusesc sa il conving sa intre cu totul in doza.... in fine....va mai anunt cand o sa il termin.....porbabil ca o sa se intample si asta candva....mercy pentru ajutor! mai vb! bye! Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 23, 2004 Partajează Postat Noiembrie 23, 2004 daca tot se doreste un light dimmer atunci sa se foloseasca un circuit specializat pentru comanda triacului si acel circuit sa fie comandat de un pic in miniaturaDe ce 2 circuite (cu componentele pasive asociate) cand un singur pic, si ala in miniatura, le poate face pe toate?In afara de scopul "didactic",Sunt cei care construiesc si cei care cumpara. De ce iti faci un amplificator? De ce iti pui o lumina mai shukara la plafoniera, de ce incerci sa-ti repari singur televizorul? Ptr ca alegi sa te ocupi de asa ceva. Ptre ca te distrezi si mai si inveti ceva pe deasupra. Asta se cheama hobby. Multi ar putea foarte bine sa marce banu' si sa "li se faca" sau sa-si cumpere, dar unde mai e distractia in cazul asta?Si in fond, cred ca sectiunea asta a forumului e ptr cei care vor sa faca, nu sa cumpere.Parerea mea,Cirip Link spre comentariu
Cristiano Postat Noiembrie 23, 2004 Partajează Postat Noiembrie 23, 2004 In afara de scopul "didactic", Pt ca te distrezi si mai si inveti ceva pe deasupra. Asta se cheama hobby. Exact asta voiam sa spun prin "didactic". Multi ar putea foarte bine sa marce banu' si sa "li se faca" sau sa-si cumpere, dar unde mai e distractia in cazul asta? Aici nu prea am aceeasi parere. Sunt de acord sa investesti ceva timp si efort sa faci ceva "personalizat", adica sa fie ceva ce vrei tu si nu poti gasi gata facut (sau ar fi prea scump), pentru asta merita (exemplu: dimmer cu telecomanda IR/radio, comanda vocala, etc). Dar sa ma apuc sa reinventez roata, mi se pare o pierdere de timp. Si in fond, cred ca sectiunea asta a forumului e ptr cei care vor sa faca, nu sa cumpere. Tocmai pentru a contribui cu ceva care sa-i ajute pe cei care vor sa faca un dimmer am postat anterior un link cu informatii utile (adica schema + soft ). De ce iti faci un amplificator? Ca sa te injure vecinii :wink: Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 24, 2004 Partajează Postat Noiembrie 24, 2004 De ce iti faci un amplificator? Ca sa te injure veciniiBuhahahahaha... Asta mi-a placut.Cirip Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 15, 2008 Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 mai e activ topicul? ca forumul acela numai functioneaza ma intereseaza si pe mine aceasta schema Link spre comentariu
soulraven Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 salut, ma intereseaza si pe mine notiunile teoretice pentru un asemnea proiect si poate si niste scheme, vreau sa implementez asa ceva intr-o schema de minicomputer de bord cu PIC.ma puteti ajuta? Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 cam mort topicul numai vrea nimeni sa raspunda Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 salut, ma intereseaza si pe mine notiunile teoretice pentru un asemnea proiect si poate si niste scheme, vreau sa implementez asa ceva intr-o schema de minicomputer de bord cu PIC. ma puteti ajuta? Poate ca da, dar trebuie sa intrebi mai la obiect. Link spre comentariu
soulraven Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 imi cer scuze si revin :)ma intereseaza sa implementez un light dimmer pentru plafoniera si al doilea light dimmer pentru afisaj, poate cu un senzor de lumina.am atasat toata diagrama pana acum, in caz ca mai aveti idei si pentru altceva in afara de dimmer.....va rog sa adaugati Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum