Vizitator Mihu Cristi Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 Am de facut un aestat! Mai precis nu stiu cum se monteaza triacul....nu detin triacul respectiv deoarece nu se mai gaseste! Cu ce fel de triac sau cu ce componenta l-as putea inlocui? Am urmatoarea lucrare http://electronic.3x.ro/lumina_intermitenta2.htm Va rog ajutatima cat mai repede!Multumesc Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 Ia-ti un variator de lumina, din cele care se monteaza la iluminat.Ai in el aproape toate piesele necesare, de baza fiind triacul, diacul si potentiometrul. Il poti modifica foarte usor ca sa corespunda scopului.Citeste si aici: http://www.emil.matei.ro/vta2.php Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 Cumpara orice fel de triac la 6A/400V , sau 10A/400V . nu conteaza marca . cere la magazin, stiu ei ce sa iti dea. Noi putem sa iti dam 'jdemii' de coduri dar daca nu sunt la magazinul de unde cumperi .... Diacul la fel, e un model obisnuit . deobicei sa gaseste sub codul DC32. pot fi si alte coduri. tu ceri, dati-mi un diac , nu sunt multe variante si merg cam toate. diodele sunt banale Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 In principiu cam asa e, insa, vor fi necesare, probabil, ceva ajustari la valorile componentelor, de exemplu pentru diferente mari de sensibilitate (Ig). Link spre comentariu
Vizitator Mihu Cristi Postat Mai 22, 2014 Partajează Postat Mai 22, 2014 Cumpara orice fel de triac la 6A/400V , sau 10A/400V . nu conteaza marca . cere la magazin, stiu ei ce sa iti dea. Noi putem sa iti dam 'jdemii' de coduri dar daca nu sunt la magazinul de unde cumperi .... Diacul la fel, e un model obisnuit . deobicei sa gaseste sub codul DC32. pot fi si alte coduri. tu ceri, dati-mi un diac , nu sunt multe variante si merg cam toate. diodele sunt banale Am fost la magazin si am luat un triac BT139 800e 16A 800V , cred ca este bun dar chestia este ca nu stiu care este grila si cum se monteaza pe schema mea!? Link spre comentariu
validae Postat Mai 22, 2014 Partajează Postat Mai 22, 2014 http://www.digchip.com/datasheets/parts/datasheet/364/BT139-800G.php Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 23, 2014 Partajează Postat Mai 23, 2014 In data sheet gasesti terminalele . T1 il conectezi la masa montajului. T2 inspre partea cu becul . Grila inspre diac si pot R2 . In serie cu pot R2 ti-as recomanda sa pui o mica rezistenta sa zic asa de 47 ohm . C1 este de valoare mare si daca pui R2 in scurt sunt sanse sa se crape dicul sau triacul, trosnindu-i poarta. Daca folosesti un bec maricel iti recomand un mic radiator pentru triac . asteptam vesti bune !! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum