Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

piston pneumatic

gi0

Postări Recomandate

Buna ziua.Va rog sa mutati topicul daca nu am postat bine. Imi puteti spene daca este fotocelula cu senzor de culoare,si daca da,un numa,un brand.. Trebuie sa fac o mica automatizare pentru un transportor de cutii cu bulion.Pasta acum are o vascozitate mai mare si unele cutii nu se umple sau raman goale.Im trebuie un senzor pentru culoare rosie care sa dea comanda la un piston pneumatic.Cand cutia este mai putin plina sau goala,senzorul vede doar culoarea alba si actioneaza pistonul care arunca cutia de pe transportor.Astept un raspuns.o sugestie.. Multumesc. Cu stima. 

Link spre comentariu

Cred ca aceste sisteme de umplere sunt pe baza de senzori de greutate, adica sta pe loc pana ajunge la greutatea prescrisa dupa care este deplasat mai departe.Cum ar fi sa ai o masina cu sensori pentru fiecare culoare in parte.

Link spre comentariu

Daca vrei sa coste 50euro un borcan de bulion folosesti senzori de greutate.

Senzorii optici asigura un raspuns rapid, nu e timp pe o banda de productie sa stea borcanu 2-3-5 secunde sa fie cantarit, e necesar un timp de reactie de 10-100 de ori mai rapid.

Editat de florincccc
Link spre comentariu

In situatia de fata nu am unde monta senzor de greutate.Acesta se monteaza pe un transportor liber,spre masina de impacetat, si este foarte foarte des folosit pentru a indeparta cutiile sub greutatea corecta.Eu trebuie sa montez senzorul intre filler si masina care pune capacele.Nu este un transportor comun,este un lant cu lame care conecteaza cele doua masini.Un senzor comun poate face distinctie intre alb si rosu?Nu este vorba de intuneric.La linia de rosii proaspete este montat un numar de senzori care fac diferenta intre rosu si verde.Indeparteaza rosiile verzi care trac prin fata fotocelulei.Va rog idei cum pot folosi un senzor comun si ce mai trebuie pe langa el.Am mesterit pistonul,am si o valvula solenoid...mai trebuie senzerul si partea de comanda.Cu stima.

Link spre comentariu

...Un senzor comun poate face distinctie intre alb si rosu?Nu este vorba de intuneric...

bineinteles. el "vede" cantitatea de lumina. rosu il percepe ca ''intunecos'' si alb ca ''luminos''. exista si senzor color, dar e mult mai scump ca un banal fototranzistor. trebuie sa fie fototranzistor pentru spectrul vizibil, dar problemele sunt mai mari la montura/obiectiv decat la senzor in sine. din lentila(sau obiectiv) rezulta si unghiul de cuprindere. la distanta mare trebuie un unghi mic. depinde de cat de departe de borcan poate fi amplasat. un exemplu rapid ar fi asta:http://www.tme.eu/ro/katalog/optoelectronice-si-surse-de-lumina_100327/#id_category=112306&s_field=artykul&s_order=ASC&visible_params=1150%2C223%2C1141%2C1152%2C1696&used_params=1141%3A24811%3B sau asta: http://www.tme.eu/ro/katalog/optoelectronice-si-surse-de-lumina_100327/#id_category=112306&s_field=artykul&s_order=ASC&visible_params=1150%2C223%2C1141%2C1152%2C1696&used_params=1152%3A42412%3B

Link spre comentariu

Eu n-am inteles cum un senzor de culoare poate face diferenta dintre o cutie plina si una mai putin plina...ma gandesc ca tot rosu vede si daca e plina cutia si daca e pe jumatate.

Cutiile sunt transparente?

Link spre comentariu

Eu n-am inteles cum un senzor de culoare poate face diferenta dintre o cutie plina si una mai putin plina...ma gandesc ca tot rosu vede si daca e plina cutia si daca e pe jumatate.

Cutiile sunt transparente?

Sunt cutii metalice,in nici un caz transparente.Senzorul nu se uita in cutie,ci radiant,la un unghi foarte mic pentru a depista nivelul.Daca nivelul este ok,nu va face nimic.Va vedea culoarea rosie ,sau inchisa.Daca nivelul e mai jos,va vedea cutia de culoare alba si va actiona pistonul.

Link spre comentariu

Daca vrei neaparat senzor de culoare poti sa incerci de exemplu cu un CS8 de la Sick. Din cate vad distanta de citire e mica si nu stiu daca se preteaza la aplicatia ta. Poti eventual sa le trimiti un mail sa-i intrebi.

O alta solutie ar fi masurarea efectiva a nivelului cu senzor cu ultrasunete sau senzor optic reflexiv amplasati deasupra cutiei.

Link spre comentariu

Fiti mai explicit va rog.Lucrez in Ghana unde sunt mai greu de gasit aceste lucruri.Poate imi dati cateva denumiri,coduri,firme producatoare,sa stie electricienii ce sa caute.

Cu stima.

Link spre comentariu

Pentru senzori cu ultrasunete (probabil cei mai potriviti pt aplicatia ta) de la Datalogic cauta seria US18, de la Sick ai seriile UM30 si UP56. Ti-am dat primele exemple pe care le-am gasit pe google dar sunt o gramada de producatori cu produse similare. Trebuie sa te orientezi in functie de caracteristicile necesare, buget, disponibilitate etc. Chiar daca esti in Ghana presupun ca google functioneaza aproximativ la fel :)

Cei de la Sick au pe youtube filmulete de prezentare cu o parte din senzorii lor, inclusiv UM30-2.

Pe langa senzorul de masurare al nivelului cred ca mai ai nevoie si de un senzor de pozitie a cutiei(bariera IR) ca sa stii cand sa faci citirea nivelului si cand sa actionezi pistonul, sa nu masori intre cutii.

Link spre comentariu

Google merge si in Ghana,dar trebuie sa stii ce sa cauti.Nu ma pricem pa electronica deloc :26 .Daca stiam,nu mai intram pe forum.

Am testat dispozitivul azi.Merge ok,dar nu pentru aplicatia mea.Foto senzorul folosit prinde si marginea cutiei care este alba.Am omis sa ma gandesc si la bordura cutiei.Aveati dreptate.Imi trebuie un senzor care sa vada de sus nivelul si unul care sa nu lase sa actioneze pistonul intre cutii,exact cum spuneati.Deja sunt depasit,si electricienii mei nici macar o schema nu pot face cum trebuie.Multumesc.

Cu stima.

Link spre comentariu

Pai asta nu e treaba pe care sa o faca un electrician obisnuit. Aveti nevoie de un automatist sau electronist.

Ma gandeam ca ar putea .Sunt ingineri si se ocupa de toata partea electrica si electronica.Dar de ce ma mir,ca nici ca electricieni nu sunt prea grozavi.Nu ii critic,dar ma asteptam la mai mult.Am cam schimbat cateva motoare degeaba ...

Eu nu ma pricep deloc la electronica,dar la partea mecanica ii ajut cu placere.

Editat de gi0
Link spre comentariu

Ghana???

Am impresia ca fugi dupa mai multi iepuri. Dincola era Constanta.

http://forum.softpedia.com/topic/973676-piston-pneumatic/page__st__18

Unde dincolo?Poate ma lamuriti si pe mine.Fabrica este in Ghana.Eu sunt din Constanta.

AAA!!!Softpedia...Si este o problema ca intreb in mai multe locuri???Nu cred ca am scris undeva de vreo fabrica din Constanta.

Si ce legatura are locatia cu problema mea?Daca cineva ma poate ajuta bine.Daca nu,iarasi bine.Nu este nici o suparare.Este doar un forum liber,si nu sunt obligatorii raspunsurile.In afara de asta , vreau sa imi ajut colegii,eu lucrez in alt compartiment.

Nici pe celalat forum nu mi-ai raspuns la intrebarea : ” Ma iertati,dar care ar fi acel sistem de dozare....in afara de a cumpara o masina noua?”

Dar cum raspunsurile nu sunt obligatorii...

Cu toata  stima.

Editat de gi0
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări