Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Varistor

Postări Recomandate

Vizitator pipedoi

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema legata de un varistor (asa am gasit pe internet ca se numeste, dupa cod).

Piesa are codul 14V511K, e puscata si as vrea sa stiu daca as putea sa o "suntez" ca sa testez un echipament. Din cate am vazut este o protectie si a cedat la o supra-tensiune (baietii de la electrica au schimbat un transformator). Sau daca pot sa o inlocuiesc cu alta piesa.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

1

• dan cod

1

• amudsen

1

• Meta-fizica

1

Top autori în acest subiect

Varistoarele au rolul de a proteja componentele sensibile prin devierea supratensiunilor tranzitorii, comportamentul fiind similar cu diodele (cu siliciu) cu avalanşă montate în serie. Întrucât aceste dispozitive sunt de tip “clamp”, linia protejată nu este scurtcircuitată când sunt activate, totodată ele se recuperează automat când supratensiunea dispare. Deci, daca doresti sa testezi in conditii controlate, poti sa nu il pui, in exploatare insa.... gaseste o piesa identica.

Link spre comentariu

Unde e montat in montaj?Eu folosesc in general de 275V in diferitele placi electronice pe care le repar daca sunt puse pe retea sau uneori chiar de 250V.

Link spre comentariu

...comportamentul fiind similar cu diodele (cu siliciu) cu avalanşă montate în serie....

In serie cu cine? Apoi, de ce in serie si nu in paralel?

Fa-ma sa inteleg si eu textul asta.

De fapt tot textul postului pare a fi tradus cu google de o gospodina.

L-am mai vazut aici:

http://www.electromatic.ro/produse/instrumentaie-i-echipamente-de-automatizri/echipamente-safety/item/128-supresoare-emc

de unde e luat, probabil, cu copy-paste.

Cel (sau cea) de pe site-ul respectiv, l-a luat probabil tot cu copy-paste de undeva si l-au bagat prin vreun traducator automat, caci numai romaneste nu suna.

De ce, oare, nu-i explicati pe romaneste, cu cuvintele voastre, ce e ala, si cu ce se mananca un varistor?

Ori, nu-i dati o definitie dintr-un manual de scoala in limba romana? E o enigma pt mine.

Link spre comentariu

Codul 14V511K , In traducere , varistor metal oxid , 14 = 14mm

diametrul elementului , V = numele seriei , 511 = tensiunea in Volti , K = toleranta 10% .

Concret , gasesti la 1,20 lei ,

MOV-14D511K
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări