Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare statie PMR

Vizitator casper20

Postări Recomandate

Vizitator casper20

Am o statie Motorola PMR pe care as vrea sa o modific ca sa pot receptiona in 433.9 MHZ. Vreau sa ascult niste mesaje audio provenite de la un emitator cum este cel din poza atasata.

post-222984-0-64029400-1400448677_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

2

• yo7lhe

2

• Mircea

1

• QQme

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De ce nu cumperi un receptor pe 433.92 si un montaj cu LM386. La nici 3-4$ (eBay) ai ceva care va functiona fara bataile de cap ale transformarii unei statii PMR.

Link spre comentariu

PMR-urile ieftine nu se modifica lesne - asa impune standardul.

Daca Motorola ta e una profesionala, trasa in banda PMR, se poate prin programare

Link spre comentariu

Trebuie sa o tragi in jos cca 30 MHZ, iin conditiile in care nu ai acces  facil la programare.

La cele "ordinare" frecventele de lucru sunt scrise direct in procesor, trebuie practic rescris cu totul; nu stiu sa existe cineva care sa faca acest lucu.

Link spre comentariu
Vizitator casper20

Trebuie sa o tragi in jos cca 30 MHZ, iin conditiile in care nu ai acces  facil la programare.

La cele "ordinare" frecventele de lucru sunt scrise direct in procesor, trebuie practic rescris cu totul; nu stiu sa existe cineva care sa faca acest lucu.

La asta m-am gandit si eu, procesorul este un AN29160AA.

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator zanfira_andrei

salutare, am si eu o intrebare. se pot modifica 2 statii PMR de la 0,5W la 1W sau mai mult??? eu nu ma pricep chiar asa bine si de asta intreb aici. Statiile sunt BRONDI FX Compact Sport.

post-229500-0-13560200-1427356156_thumb.jpg

post-229500-0-67483800-1427356163_thumb.jpg

post-229500-0-59238400-1427356169_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu prea ... plus ca e ilegal ... ma rog , in conditiile in care " legea " radiocomunicatiilor se mai considera demna de respectat . PMR - urile au un anumit standard ( limitari ... ) , se poate afla usor ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator zanfira_andrei

mersi de raspuns, intre timp am citit undeva pe net ca o statie cu 0,5W face cat o statie cu 4W daca e folosita cu o antena buna. si aici ma refer la statiile de la Midland care au antenele detasabile. ma gandesc serios sa imi iau una gen Mildland G9 sau ceva asemanator... 

Link spre comentariu

Pai tocmai vorbeam de " lege " ... Nu mi - o lua in nume de rau , doresc doar sa informez ! Modificarea PMR e interzisa , de - aia se produce cu antena captiva , nedemontabila ... In fine , de fapt ce vrei sa faci ? ... daca nu e secret ! Banuiesc ca doresti " bataie " mai mare ... cred ca ai un telefon mobil ... nu e destul ? Ca alternativa , poti incerca CB . Sant si acolo niste reguli , dar vai mama lor ... Sa nu mai zic de radioamatorism ... poate fi o alternativa , daca esti pasionat !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări