THOMAS Postat Iunie 22, 2010 Partajează Postat Iunie 22, 2010 Acum serios ca m-ati linistit ca nepotul meu nu are probleme pentru access la un 6P14p-eeeepppvvv sau simplu peste vreo 20 ani........ vreau sa aflu de la dvs. marii seniori ai acestui forum deosebirea dintre partea pentoda( ca driver sau finala)pentru tuburile ECL86,EL84,6P14P:>>>,ECL82,6J52,6J11,...sau ce mai considera-ti dvs. ca ar merita sa fie driver pentru un tub GU50 in configuratie SE trioda sau pentoda ca tub final.Liniaritatea lui GU50 ca finala in configuratie trioda se pare ca nu o contesta nimeni, de ce se considera ca in configuratie pentoda nu ar avea dinamica? Simplu eu vreau sa folosesc un ECL86 ca prefinala (driver) pentru un GU50!SEAstept parerile dvs.( nu sunt adeptul configuratiei SRPP:...SEPP( sau mai stiu eu ce configuratie cu tub ca sarcina activa)am o fobie cu privire la prewscurtari De ce nu va place schema asta????....este tot aici pe forum intr-un post "uitat" pe undeva! (metoda de calcul pt amp SE cu GU50;asa se numea..parca!) Link spre comentariu
mila Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 N-am nimic cu schema dvs.( ba am un pic dar nu conteaza...am 6J4 4buc. numai bune dar...am pentru ele numai 2 socluri! )Am lansat si eu o intrebare.Se considera ca GU50 e o lampa un pic puturoasa si ca ar trebui atacata mai tare.Si mult imi plac ECL82 si 86 are cineva vreo parere? Link spre comentariu
mila Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Cu ajutorul D-lui Lazaroiu care a realizat minunile de transformatoare din poza luk9900 (si a altora de pe forum sau nu) care m-au ajutat, acum pot sa pun prima imagine cu actorii principali ai unui SE cu GU50+6H6P+E88CC. Saptamana viitoare primele teste. Abia astept Cu care ocazie o sa testez din nou SRPP cu 6H6P ca driver pentru GU50. Link spre comentariu
mila Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Am pus pe "hartie" 3 variante de schema pentru finalul cu GU50 as vrea daca se poate sa va exprimati parereaasupra schemelor inainte sa ma apuc de experimentat! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 ...sa va exprimati parerea...La cererea dumneata(formulata si MP-direct),-Usoare modificari care ar fi necesare versiunea b/ (b-6n6p) si stabilirea PSF tub final. Link spre comentariu
mila Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Crede-ti ca e necesara deplasarea potentialului catodului celei de-a 2-a triode (atacul grilei lampii GU50)? probabil pentru excursia de tensiune necesara!?Daca stabilizez tensiunea G2 de ce e necesara o rezistenta de 470Ohm in loc de 220Ohm si inlaturarea condensatorului de 10microF Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Acel potential ridicat in catodul celui de al doilea etaj elimina pericolul ca grila acelui etaj sa devina pozitiva in raport cu catodul pentru amplitudini mari la intrarea in etaj(citiva volti buni si efectivi furnizati de primul etaj-avind si comportament de repetor pe catod...)-respectiv amplitudinile mari la iesirea din etaj (in anod) necesare atacului g1-GU50 vor fi furnizate corect ,in plus de asta este si o reactie negativa puternica locala pe etaj(diminuind astfel cistigul celor doua etaje care in conditiile initiale era mult prea mare-la un cistig mai ponderat si atit cit este necesar +un oarecare supliment se imbunatateste substantial si raportul semnal zgomot acest aspect fiind si el esential). _Fara acel condensator 10uF apare o usoara reactie... ,rezistenta g2 devenind un pic mai mare limiteaza mai bine puterea disipata pe g2 in regim dinamic chiar si static. Link spre comentariu
mila Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Uite asta cu grila2 no stiam si e corecta acum daca stau sa gandesc!pana acum intotdeauna am decuplat G2 cu condensator chiar daca nu era in schema initiala!In mintea mea asa am considerat ca e mai bine! Link spre comentariu
mila Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Ma consider o persoana care gandeste logic d-l "Valderama" in seara asta mi-a confirmat ca nu e suficient! sunt necesare si experientele!Si d-l Lazaroiu m-a adus cu picioarele pe pamant de cate-va ori! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum