pusttiu Postat Iunie 26, 2005 Partajează Postat Iunie 26, 2005 am vasut pozele man si is curios ce ai folosit in loc de vb408, pt stabilizare. am cautat prin tara si nu am gasit pe nimeni care sa aduca integratul. tare is curios, inca nu am pus nik pe placa in locul integratului dar ma bate gindul sa fac o stabilizare cu un 6L6GB... cum e pe schema poriginala a neamtului . astept iun raspuns ...... daca vrai bafta . al meu amp e cu philips EL34. trafuri EI de 25cm2 sectiune , am modificat schema si ii cu sarcina cotodica totala , nu am banii necesari pt trafuri toroidale si la 43%. aproape 20kg - 3trafuri. Link spre comentariu
Flore Postat Iunie 26, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2005 Ampliful suna excelent pe dou? boxe f?cute de mine cu W170S8 + G20SC8, condesatoare ?i bobine tot VISATON.VB408 nu se mai fabric?, eu am folosit o stabilizare clasic? cu tranzistor 2SC3795b + zener (200v + 85v).Trafurile de la petra sunt foarte bune daca ?ti ce sa ceri.De exemplu pentru un raport al impedan?elor de 5K la 8 ohms,comanda pentru PETRA trebuie sa sune asa:------------------------------------------------------------------------------P=100W, 50Hz, miezul de tabla silicioasa 0.35mm grosime.Primarul format din patru infasurari egale, separate P1, P2, P3 si P4fiecare de 463V, diametrul sârmei de cupru 0.15mm.Secundarul format din doua înfasurari egale, separate S1 si S2 fiecare de37V, diametrul sârmei de cupru 0.6mm.Ordinea de bobinare trebuie sa fie urmatoarea: - se bobineaza P1; - se bobineaza S1; - se bobineaza P2; - se bobineaza P3; - se bobineaza S2; - se bobineaza P4;Fiecare înfasurare va avea marcat la exterior numele si inceputulînfasurarii.----------------------------------------------------------------------------P1 cu P4 ?i P2 cu P3 se leag? in paralel si in faz?, apoi cele dou? inf??ur?ri rezultate se leag? in serie.S1 cu S2 se leag? in paralel ?i în faz?. Link spre comentariu
overdrive Postat Iunie 27, 2005 Partajează Postat Iunie 27, 2005 Man un amic de-al meu a dat comanda pantru traf si i s-a raspuns ca daca vrea pentru audio costa cam 95E bucata. :wink: Se pare ca s-au porcit si astia... :lol: Link spre comentariu
mariand Postat Iulie 1, 2005 Partajează Postat Iulie 1, 2005 Se pare ca ai dreptate dar daca le dai telefon si vorbesti cu ei o sa ti-l faca tot la pretul vechi.Eu le-am dat mail si le-am zis ca e tiganie sa ridici pretul doar pentru faptul ca au inceput amatorii de amplifuri pe lampi sa comande trafuri.A doua zi m-au sunat si sa rezolvat,adica tot la pretul de dinainte. Link spre comentariu
sere Postat Iulie 1, 2005 Partajează Postat Iulie 1, 2005 nimic nou pt astia de la Petra .... o tin in dunga lor ... pe un traf de iesire pt 2X6p3s vor 40E.Au aflat si astia de amplimo si plitron si au zis sa alinieze preturile la UE . Link spre comentariu
ALEKS Postat Iulie 8, 2005 Partajează Postat Iulie 8, 2005 Intre timp mi-au venit borcanele (a se citi GU-50). Voi trece si eu la constructia acestui amplificator cu mentiunea ca voi renunta la partea de stabilizare tensiune inalta, sau voi construi un stabilizator cu lampa. Link spre comentariu
pusttiu Postat Iulie 10, 2005 Partajează Postat Iulie 10, 2005 mi-am tot batut capul si ns cum ai facut satabilizarea cu tr si tzener :(pl pune si o poza cu schema , chiar desenata de mina , din cite stam eu ca sa fol tzener tre sa fie de 285V, ca sa stabilizeze tranzistorul. poate ai alt fel stabilizarea. pls schema sa inteleg si eu :(( Link spre comentariu
moro Postat Octombrie 19, 2005 Partajează Postat Octombrie 19, 2005 Am 4 intrebari: 1.cati watti scoate Godzila aia si pe ce sarcina 2.GU50 cat costa (prefer nou) ,precum si 6N8P 3.tre sa imi bat capu si cu tuburile la imperecheat? ca la tranzistoare? 4. schema este cea de aici nu? : http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstae ... altung.gif dar nu inteleg un lucru 6SN7 este ekivalent cu 6N8P? Va multumesc Link spre comentariu
ALEKS Postat Octombrie 20, 2005 Partajează Postat Octombrie 20, 2005 1. probabil ca in jur de 80W per canal; sarcina o alegi tu cand construiesti transformatorul (eventual il dai la bobinat si-l calculezi cu formulele consacrate)2. 4 tuburi GU-50 noi - cca. 500.000 lei; 4 tuburi noi 6N8P - cca. 200.000 - 300.000 lei4. schema este intocmai cea de acolo; 6SN7(GT) este echivalent cu 6N8P Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Poti sa-mi spui , te rog , de unde ai luat tuburile ? Link spre comentariu
Flore Postat Octombrie 21, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Dupa lungi deliberari si schimbari de conceptie... Godzila arata cam asa: sau o privire mai de aproape: Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 foarte frumos!!! nota 11!!!ce putere are shi cam cat va costat proiectul? Link spre comentariu
ALEKS Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Frumos lucrat. Felicitarile mele. Asemanator mi-am planuit sa lucrez si eu doar cu cateva modificari. Cand voi termina, voi posta si eu fotografiile in acest thread. Inca odata felicitari. Pt. Depanatoru': Tuburile GU-50 le-am cumparat de la un domn de pe forum, din nefericire am uitat numele dumnealui, celelalte se gasesc in "talcioc" in varianta NOS (new old stock) pe la diversi "rusnaci". Ca progres in lucrul la amplificator pot aminti doar ca detin toate piesele (tuburile electronice, soclurile si componentele pasive), mai putin cablajele (pe care intentionez sa le execut pana de Craciun) si a transformatoarelor de iesire / alimentare generala. Link spre comentariu
mapostu Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Pentru cei din Iasi: moldoveanca din bazar aduce GU cam la 100.000 ROL. O gasiti Sambata si Duminica. Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Care este diferenta intre tuburile Gu50 cu palarie in cap si cele fara?...Ale mele nu au, sunt din sticla6N8S si 6N9S sunt echivalente?Poate cineva sa-mi explice la ce foloseste acel stabilizator cu vb408?Am gasit si schema de mai jos pe un alt forum...cum este in comparatie cu cea a lui jogis?in afara ca este mai simpla de executat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum