Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Resetare Sharp 37AT-25S

Vizitator esda87

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• smoala

10

• tehtronics

8

• dan-a2

1

• santamihai

1

Top autori în acest subiect

Dl. tehtronix

S-o luam pe rand:

Poze nu am acum posibilitatea sa postez

procesor  SIEMENS SDA 5254-2 B001,  jungla TDA 8842H mai scrie in continuare K8P150

.

Am pus 40 la OB si se schimba doar ca atunci cand ii dau AV apare doar SCART si nu mai apare FRONT insa in TV face la fel: PR 37 alternat cu VCR. Ce o insemna VCR  nu stiu, am pus un videocaset cu iesire in canal 36 si nu-l simte.

Eu lucrez acum cu manualul de service pentru SHARP 54DT-25SC si pana la NVM toate sunt, cred , corecte si reglabile.

problama incepe de la 0A am valoare1B, dar cred ca este in limite, si marea problema este la OB, Aici daca observati exista o bara de 8 optiuni, de la 7 la 0 si fiecare din ele se activeaza, dezactiveaza cu zero sau unu pe pozitia respectiva. Problema este cum? Dv. imi dati valoarea 40, care teoretic ar insemna TV in PAL si fara FRONT AV,daca noi socotim in numaratoare zecimala. Va rog sa vedeti finalul de la pagina 4, poate intelegeti dvs. cum se procedeaza in introducerea valorilor aici.

Am remarcat ca exista OB; 1B; 2B. de ce?, nu am inteles, Daca eu pun o valoare ex. 40 in oricare din ele, automat se schimba si in celelalte.  Daca doriti, fac o lista cu toate valorile de la celelalte pozitii, insa eu continuu sa cred ca este in MODE HOTEL

MULTUMESC!

Link spre comentariu

cu 0B=40, trebuie sa-ti mearga cautarea...

Intrebarea mea era cum ai setat valoarea 40 si daca se mentine memorata(de aceea voiam o poza)?

am inteles ca initial era 60

prin schimbarea valorii 0B se modifica automat si 1B, 2B...(normal)

Da-i o cautare automata si vezi daca face acum acest lucru

Important!!! Ce alte adrese ai modificat si ce valori aveau initial?

Ai posibilitatea sa citesti memoria si sa postezi aici dump-ul original?

Editat de tehtronics
Link spre comentariu

Domnu doctor cred ca e nasoala treaba! Am reusit sa ma dumiresc cum se introduc datele la 0B, ( atunci cand s-a predat la scoala cu numaratoarea binara cred ca eram cu vaca pe camp) .Simplu: Se iau primele 4 pozitii din bara,si se activeaza valorile in 0 sau 1 apoi se citeste in hexazecimal si ai obtinut prima cifra, apoi al doilea grup de 4 pentru a doua cifra.

EXEMPLU: poz7 poz6 poz5   poz4   poz3  poz2   poz1   poz0

1 1 0 0 0   0  0   0 asta inseamna;OSD engleza, auto tuning,child lock no, pal-secam,toate benzile,fara mode hotel, fara AV front si ultima numai sistem BG.

prima grupa este 8+4 adica C si a doua suma este 0 in hexa tot 0 deci se introduce  C0. Pana aici e bine.

Cred ca alterneaza Pr 37 cu VCR ca astea or fi ramas memorate de pe timpuri. Problema ca NU am telecomanda originala si nu pot intra in meniu. Am trei universale cu care jonglez.  Un URC 1 cu care intru in MENIU SERVICE cu tasta -/-- si pot schimba valorile cu VOL =/-  si CH +/- . A doua este un SUPERTEL cu care pot da PR1, PR2, ... si cu care pot intra in teletext ,apare stanga sus nr paginii si jos o bara rosu, verde, galben, bleu, cu paginile 100  200  300  400. nici una nu intra in MENU.

A treia este ST 620+ cu marci dedicate si care face cat astea la un loc. insa cu tasta MENU nu misca nimic, am folosito pe alte marci, Grundig,Philips si acolo mergea meniul fara probleme. Ori e blocat Meniul din ceva ori e problema de telecomanda. Problema cu dump-urile ma depasete, nu am cu ce citi si scrie, ca asta nu e meseria mea, sunt chiar tractorist si chiar la NANA!!!  

Daca doriti, dua masa o sa fac un tabel cu toate valorile care sunt acum, eu am umblat numai la dimensiuni sa vad daca misca ceva si le-am lasat cum au fost si la 4D unde am pus 00 in loc de 01.

Editat de smoala
Link spre comentariu

baga la Supertel codul 179 si vezi daca face MENIU

Eu am plecat de la valoarea data de tine initial la 0B:

60=01100000(are Child lock-activat)

si modificat de mine:

40=01000000(Child lock-dezactivat)

-astea au OSD-Symbol

Daca vrei OSD engleza, asa cum bine zici:

C0=11000000

Obs. modificarea bitilor se face cu tastele numerice: 0-7, de pe telec.

Editat de tehtronics
Link spre comentariu

Don Doctor, la Supertel cu 179 am mers de la inceput si face asa: tastele numerice de la 1 la 9 apare Pr 1....Pr9, scris cu rosu dreapta sus, cu tasta 0 apare VCR scis cu galben. La Pr-- apare Pr 10; Pr20 etc.

Nu face MENU cu nici o tasta, nici simbolul de MUTE, face teletext orb doar numarul pagini din stanga (100)  sus si jos bara in patru culori cu sutele de pagini plus ca tastele colorate F1...F4 duce in stanga sus suta de pagini corespunzatoare culorii tastei.

Am incercat la OB si cu 60 si cu 40 si cu C0 si acelasi rezultat, nu am sesizat nici un bocaj copii, asta poate ca este dezactivat codul pin din 4D, unde am 00 si nu am mai umblat.

Poate este blocat meniul sau OSD din ceva asa ca va dau o lista cu ce valori sunt in punctele pe care nu le stiu ce ar face:AGC 1C;  AFT 2A;  .....S-CORR 01;  Y-DLY 09.

NVM: Si de aici sunt cateva care nu stiu ce fac;

0A  1C

0B C0 30 FF 40  01

0C  2A  31 A5 41 05

0D  1F  32  FF 42  51  ?!?! osd

0F A5 FIRM ?   33 50 43 1F

44  1F

1A  1C 38 22  45 1F

1B C0   39 00 46 1F

1C 2A 3A 00 ???   47 70  ? 

1D 1F 3B   07   48; 49; 4A; 4B B4

0E;1E  FF   3F   22   4C 2F

1F A5 40   01

53 00  e bine, cifre mari 

2A  1C De la 57 la 60 am valorile din tabel. 

Mai jos sunt diferite valori care cred ca nu ajuta.

.

2B C0

2C 2A

2D  1F

2E FF cred ca asa e volum maxim

2F  A5

Si o inrebare: ce telecomanda originala merge la acest tv de la miv...procesor SIEMENS SDA 5254-2 B 001

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări