sesebe Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Pacat de topicul asta interesant .............. Link spre comentariu
nationalistu Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Acuma e tarziu sa despicam firul in 4,esentialul ca la vremea respectiva sa incercat realizarea unor produse electronice cu mai multa sau mai putina inspiratie asiatica,la noi in tara.Situatia era destul de sumbra,mai ales ca nu se mai importau componente de afara...se mergea pe sloganul ca totul sa fie fabricat de ai nostrii.Cu repercursiunile asupra calitatii pe care prea bine le cunoastem. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Cehii reexportau televizoarele românesti în lumea a treia. Parerea lor despre acele televizoare prefer sa nu o reproduc. Despre alea rusesti ziceau ca sunt "heather with (picture) tube", adica soba (radiator) cu tub cinescop. Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Felicitări pentru Zal pentru modul echilibrat şi documentat la tratarea topicului. Victor are un cartonaş galben pentru faptul că amestecă românismul cu tehnologia... poţi fi român, şi un bun român, chiar dacă analizezi cu bun simţi tehnic produsele tale din trecut... Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Felicitări pentru Zal pentru modul echilibrat şi documentat la tratarea topicului. Victor are un cartonaş galben pentru faptul că amestecă românismul cu tehnologia... poţi fi român, şi un bun român, chiar dacă analizezi cu bun simţi tehnic produsele tale din trecut... Mda , cartonasul galben trebuia aratat in 2014 . Astept ca peste trei ani sa discutam din nou despre acelasi lucru . Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 ...daca nici in tarile bananiere nu puteam face export.... Nu stiu pentru ce standarde de televiziune erau televizoarele si nici daca cehii le modificau. Oricum, circulatia marfurilor în cadrul CAER (schimburile în avantaj reciproc) nu era totdeauna usor de înteles. (Pe la sfârsitul anilor '80 unele firme românesti au primit de la rusi drept plata ceasuri de masa electromecanice si se straduiau sa scape cumva de ele. Printre altele, le-au vândut cu forta muncitorilor.) Link spre comentariu
mihaibrinza Postat Mai 1, 2017 Partajează Postat Mai 1, 2017 Am achiziţionat un PICKUP ,care face parte dintrun DECK PD 03, probabil ansamblat la TEHNOTON, cu toate ca este produs ZIPHONA RDG. Comanda STOP nu funcţioneaza, comutatorul este practic un buton cu arc,fără nicio legatura electrica. Nu înţeleg cum funcţioneză. Link spre comentariu
VAX Postat Mai 21, 2017 Partajează Postat Mai 21, 2017 Am cumparat si eu un pick-up deck romanesc cu doza electromagnetica, cam prin anul 1987. Nu l-am folosit niciodata si zace pe la socrul meu acasa, daca nu l-o fi aruncat. Nu stiu daca era ca cel pus in discutie, insa de la inceput am remarcat ca avea preamplificator pentru doza cu (beta)A741, care este zgomotos si total nepotrivit pentru astfel de aplicatii. Operationalul (beta)A741 nu merge bine in amplificatoare de calitate, pentru ca are banda redusa, nu amplifica frecventele inalte (SR=0,5V/us). Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 21, 2017 Partajează Postat Mai 21, 2017 Comanda STOP nu funcţioneaza, comutatorul este practic un buton cu arc,fără nicio legatura electrica. Nu înţeleg cum funcţioneză. Butonul de stop simuleaza mecanic ajungerea bratului la capat si intrerupe jucaria normal,ca si cum discul s-ar fi terminat.Am umblat recent intr-un PA2040,si cam asa functiona,deci nimic electric.Poate o poza(doua) ca sa vedem si noi despre ce e vorba n-ar strica. Link spre comentariu
tinel Postat Mai 21, 2017 Partajează Postat Mai 21, 2017 Din cate imi amintesc ,la butonul de Stop era legat un cablu coaxial asemanator cu cel de la frana de bicicleta ,dar mai subtire - cablul cred ca ducea la parghia de autostop. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 21, 2017 Partajează Postat Mai 21, 2017 Cablul era la lift,butonul pur si simplu actiona o parghie.Cel putin asta am gasit la cel de care spuneam.Oricum subiectul este destul de vechi,posibil sa fi rezolvat,eu m-am uitat doar la data ultimei postari,de azi... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 2, 2017 Partajează Postat Iunie 2, 2017 Un exemplu de pick-up, as zice "avansat tehnologic" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum