zal Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Cu toate astea, cineva s-a gîndit să-l introducă în galeria celor mondiale: http://www.vinylengine.com/turntable_forum/gallery/image_page.php?album_id=26&image_id=8564 Link spre comentariu
nemotoujours Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 DIN NEFERICIRE,PASTREZ detaliile si bomba finala pentru cand voi publica articolul cu pricina. Demna de admiratie aceasta straduinta, dar...rezultatul este total altul! Ramane pana atunci ca bataie de cap pentru cei interesati Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Cu toate astea, cineva s-a gîndit să-l introducă în galeria celor mondiale: http://www.vinylengine.com/turntable_forum/gallery/image_page.php?album_id=26&image_id=8564 sa se lase de baut Link spre comentariu
nemotoujours Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 (editat) Pe vremea acelui pick-up nu punea nimeni muzică în discotecă cu acea "jumba" românească,de fapt nu punea nimeni muzică de pe pick-up,se punea de pe casetofoane sau magnetofoane,prin anii 90 cd. Amice mai tanar sau mai batran,este o mare greseala ceea ce spui! Vezi ca pana si pe "iutube" ai niste filmari convertite de pe vhs din acei ani si cea mai celebra este cea cu disco ring costinesti "cam de prin 86-87 !!!! Se pare ca pana la urma "pozele" fac istoricul de calitate. Diferentele devin majore cand demontezi aparatele sau le privesti de aproape. este ciudat ca se fac analogii de design si materiale DOAR pe doua piese-aceste pick-upuri- si nu se realizeaza un lucru, asta asa, ca sa dau din casa pentru isteti: faptul ca AKAI se pare, citind ce se srcie mai sus,nu a fabricat acest gen de design ca sa se potriveasca, culmea ! intr-o linie completa, ci parca asa, aiurea, caci nu are corespondent de aranjament comenzi si design CU NIMIC din liniile sale audio !!! Aparatele care se apropie optic de acesta NU AU COMENZI CARE SA SE ALINIEZE CU ALE SALE si nici materialul nu corespunde, darami-te culoarea ! Cand faci istorie dupa poze, multe feste suporti... Uite, m-am ambalat si am facut si eu doo pozne, cred elocvente, asa, ca sa ne distraM: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=449472621856297&set=a.449472601856299.1073741835.100003806890982&type=3&theater https://www.facebook.com/photo.php?fbid=449472625189630&set=a.449472601856299.1073741835.100003806890982&type=3&theater Sunt contrele de bratze. Editat Mai 20, 2014 de nemotoujours 1 Link spre comentariu
zal Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 În regulă, adevărul doare uneori, pot să înţeleg asta. Păcat că respingeţi din capul locului posibilitatea lămuririi originii acestui produs. Legendele urbane ale acelor ani vor rămîne necorectate. ............. N-am înţeles mai nimic din ultimul paragraf, ce legătură e între pick-up-ul Akai, sursa de inspiraţie al PD-D-ului şi culoarea folosită? Sau poate Akai ne-a furat invenţia? E posibil. Link spre comentariu
nemotoujours Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Un mister e cum de au pus banda ptr stroboscop direct pe platan, inaccesibilă sub cauciuc, reglajul în gol fiind diferit de cazul concret, cu platanul încărcat, cînd reglajul se poate face doar din ureche Este un mister pentru cei care nu stiu proprietatile motoarelor cu elemente hall! Reglajul lor prin "pitch-control' se face pe frecventa, si odata reglate, intr-o anumita toleranta de greutate, ele -si mentin turatia. Asa ca... Pai ia ganditi-va, cum de si=ar patra turatia de la un disc la altul, cand chiar la cele de firma difera greutatea uneori. Si ce sa mai spunem de firme diferite? Mi-au trebuit ani de zile ca sa descopar misterul multor produse romanesti, marketingul comunist si am realizat o chestie uimitoare: comunistii faceau un marketing politico-economic incredibil de eficient. de exemplu Dacia 1300 se vindea cu denumiri si echipari diferite pt diverse piete:gRECIA-dELTA 1210, ANGLIA:Denem 1310! Si mai ales relatiile incredibile cu mari firme din est sau...vest. nu stiu cum sa postez direct fotografii, caci ar fi mai usor de aratat ai alte produse"controversate" Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 DIN NEFERICIRE,PASTREZ detaliile si bomba finala pentru cand voi publica articolul cu pricina. Demna de admiratie aceasta straduinta, dar...rezultatul este total altul! Ramane pana atunci ca bataie de cap pentru cei interesati Sper ca bomba finala sa nu fie ceva de genul ........de fapt pick-upul AKAI a fost copiat dupa Electronica . În regulă, adevărul doare uneori, pot să înţeleg asta. Păcat că respingeţi din capul locului posibilitatea lămuririi originii acestui produs. Legendele urbane ale acelor ani vor rămîne necorectate. ............. N-am înţeles mai nimic din ultimul paragraf, ce legătură e între pick-up-ul Akai, sursa de inspiraţie al PD-D-ului şi culoarea folosită? Sau poate Akai ne-a furat invenţia? E posibil. In acceptiunea colegului Nemo.. mai mult ca sigur Akai ( mama lor de japonezi ) a copiat pick-upul celor de la Electronica. Toata aprecierea din partea mea pentru efortul depus de a documenta cu fotografii comparative . Chiar daca am doar jumatate din varsta unor colegi de pe forum , mi-au trecut in adolescenta destule aparate romanesti prin maini si pot spune fara nici o rusine ca nu erau decat niste copii jalnice ale altor aparate din vestul Europei si iata si un exemplu de facatura jalnica dupa un Japonez. Adevarul doare ..da doare. 1 Link spre comentariu
nemotoujours Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Sper ca bomba finala sa nu fie ceva de genul ........de fapt pick-upul AKAI a fost copiat dupa Electronica . Cam asa dar nu asa. Hai sa mai dau din casa, nu de alta, dar totusi este un forum de pasionati ca mine si ma bucur ca aici nu sunt doar maniaci cu piese si scheme ci si cu istorie. Cei care cunosc BINE amplifurile A 350-primele modele, de aluminu, stiu ca existau in doua culori-negru si argintiu. Iar acestea aveau doua inscriptionari, care au dat dubii enorme:IEI si...AKAI !!! Cele cu AKAI se cumparau pe sub mana si inca mai gasim pe piata de vechituri. Si astfel a inceput legenda copierii sau a licentei! Dar cei care au vazut A 350 demontat au avut o surpriza maaaaare: piese integral romanesti! numai ca, cei ce stiu, in acea perioada AKAI avea protectii pe iesri boxe, pe cand acest gen de amplifuri, avand selector de putere pe iesiri, nu detinea o astfel de protectie ! Erau recunoscute ca prajitoare de boxe,deorece lumea uita sa calculeze boxele in functie de selector sau invers, vrand mereu "mai tare "! De ce? Pentru ca varful de semnal se ducea peste 90 de Wati. Iar AKAI in acea perioada...avea de ceva ani acest gen de protectie si nu folosea acest gen de selector folosit doar de IEI! Dr de ce scria "AKAI" si asta nu cu letraset de la librarie??? Din acelasi motiv cu PD 350/351 . Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 (editat) Eu de cand ma stiu nu am vazut ampliful A 350 decat pe varianta de aluminiu , probabil si pentru ca sunt mai tinerel decat dumneavostra . De ce era scris AKAI pe versiunea cu panou negru ( daca a existat o asemenea versiune ) chiar este un mister ....ce mai pe mine m-ati bagat in ceata totala Mi-am adus aminte acum de nu mai putin celebrul cass deck produs de ELECTROMURES , cel cu sertar pentru caseta despre care se zvonea ca ar fi o copie a unui model AKAI . Initial am zis nu se poate sa fie copiat ....ei si dupa cati-va ani SURPRIZA am avut onoarea sa depanez chiar un exemplar AKAI al acelui cass ......si am ramas cu un gust amar , versiunea romaneasca era intr-adevar o copie jalnica ...jalnica rau Fiti amabil aveti cumva prin colectie un exemplar al A350 cu inscriptia AKAI ???? sincer m-ati facut curios rau Editat Mai 20, 2014 de Dominicue Link spre comentariu
nemotoujours Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Sper ca bomba finala sa nu fie ceva de genul ........de fapt pick-upul AKAI a fost copiat dupa Electronica . In acceptiunea colegului Nemo.. mai mult ca sigur Akai ( mama lor de japonezi ) a copiat pick-upul celor de la Electronica. Toata aprecierea din partea mea pentru efortul depus de a documenta cu fotografii comparative . Chiar daca am doar jumatate din varsta unor colegi de pe forum , mi-au trecut in adolescenta destule aparate romanesti prin maini si pot spune fara nici o rusine ca nu erau decat niste copii jalnice ale altor aparate din vestul Europei si iata si un exemplu de facatura jalnica dupa un Japonez. Adevarul doare ..da doare. Amice, din nefericire,daca ai avea pe mana aparate romanesti din acea perioda,ti-ai cere scuze,zau ! Tocmai pentru cei ca tine, in primul rand, eu realizez o colectie a aparatelor romanesti cu occidentale si nu doar, pentru a o expune ulterior si a demonstra contrariul celor afirmate de tine. Aparatele romanesti de orice gen si destinatie-de la casnic la industrial si militar -au fost exportate si in est si in vest-recte Canada, SUA, anglia, germania de est si vest, pur si simplu IN DRACI ! De exemplu, cel mai mare importator de televizoare sport romanesti de la primul model pana la ultimul, a fost ANGLIA !!! S-au distribuit prin firma NEI-marca comerciala, care dupa revolutie TOCMAI de aceea a creat cu electronica buc joint-venture-ul Electronica-NEI> Din nefericire-si avem cum sa aratam-calitatea pt export era crunt diferita de cea de intern !!! Mai dau din casa, asa ca chestie, pentru ca SIGUR sunt multi iubitori de Tesla pe aici: faimosul Diamant 213 B tesla multiservis era INTEGRAL romanesc si comandat special pentru piata cehoslovaca, fiind in mod normal vandut DOAR acolo, ceea ce a aparut la noi fiind cele scoase de la export. am avut unul in anii 90 luat cu spaga grasa, acum am unul in colectie din aceeasi serie si vreau sa spun ca difera mult calitativ de cele interne. Eu de cand ma stiu nu am vazut ampliful A 350 decat pe varianta de aluminiu , probabil si pentru ca sunt mai tinerel decat dumneavostra . De ce era scris AKAI pe versiunea cu panou negru ( daca a existat o asemenea versiune ) chiar este un mister ....ce mai pe mine m-ati bagat in ceata totala Mi-am adus aminte acum de nu mai putin celebrul cass deck produs de ELECTROMURES , cel cu sertar pentru caseta despre care se zvonea ca ar fi o copie a unui model AKAI . Initial am zis nu se poate sa fie copiat ....ei si dupa cati-va ani SURPRIZA am avut onoarea sa depanez chiar un exemplar AKAI al acelui cass ......si am ramas cu un gust amar , versiunea romaneasca era intr-adevar o copie jalnica ...jalnica rau Fiti amabil aveti cumva prin colectie un exemplar al A350 cu inscriptia AKAI ???? sincer m-ati facut curios rau Dragul meu, ma uimesti cu acea varianta de electromures care este de fapt fabricat INTEGRAL de ca tre ei pentru...UNITRA !linia fiind unitra diora ! Hai sa-ti spun, caci poze nu pot. primul model este argintiu si s-a livrat in contrapartida unitrei,fiind un proiect comun, dar realizat doar in romania.si comercializat in ambele tari, de export ocuopandu-se unitra. al doilea este negru si cu ceva modificari excelente la mecanica si electronica, a fost fabricat si ca unitra si e-mures. le am pe toate trei, plus, ceea ce putini stiu, modelul din 2002 fabr pana in 2004, cu comenzi "touch" si mult mai subtire,(SUMEL) Chestia cu AKAI...este cam aceeasi ca la pick-up ! Nu am un amplif negru, l-am pierdut la o licitatie, dar am reparat. Link spre comentariu
zal Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 (editat) Linia prototip din care făcea parte A-350 şi T-350 a fost prezentată la TIB'82, alături de un casetofon şi un pick-up care nu au mai fost lansate niciodată, împreună cu boxele de 40W ''roboţei'' şi colateral cu Nova de 20W. Toate în cu totul alt design la măşti. Atunci am crezut că l-am prins pe ăl de sus de călcîi. În '87 am reuşit să-mi iau A-350 ediţia a doua cu 4600 lei, de peste trei ori salariul meu de atunci. Am muncit s-o ridic la nivelul care trebuie vre-un an. Am vîndut-o prin 1995, ulterior mi-au mai trecut prin mîini vreo trei-patru, dacă socotesc şi varianta de 2x40W, de fapt aceeaşi chestie. ................. E vorba de asta? Editat Mai 20, 2014 de zal Link spre comentariu
nemotoujours Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 (editat) Linia prototip din care făcea parte A-350 şi T-350 a fost prezentată la TIB'82, alături de un casetofon şi un pick-up care nu au mai fost lansate niciodată, împreună cu boxele de 40W ''roboţei'' şi colateral cu Nova de 20W. Toate în cu totul alt design la măşti. Atunci am crezut că l-am prins pe ăl de sus de călcîi. În '86 am reuşit să-mi iau A-350 cu 4600 lei, de peste trei ori salariul meu de atunci. Am muncit s-o ridic la nivelul care trebuie vre-un an. Am vîndut-o prin 1995, ulterior mi-au mai trecut prin mîini vreo trei-patru, dacă socotesc şi varianta de 2x40W, de fapt aceeaşi chestie. ................. E vorba de asta? BRAVO amice !!! Deci? am senzatia ca incepi sa-ti raspunzi singur,nu? Totusi,este o realizare ulterioara, originalul avand cursoarele (ramele)butoanelor argintii si butoanele. Editat Mai 20, 2014 de nemotoujours Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 (editat) Amice, din nefericire,daca ai avea pe mana aparate romanesti din acea perioda,ti-ai cere scuze,zau ! Tocmai pentru cei ca tine, in primul rand, eu realizez o colectie a aparatelor romanesti cu occidentale si nu doar, pentru a o expune ulterior si a demonstra contrariul celor afirmate de tine. Aparatele romanesti de orice gen si destinatie-de la casnic la industrial si militar -au fost exportate si in est si in vest-recte Canada, SUA, anglia, germania de est si vest, pur si simplu IN DRACI ! De exemplu, cel mai mare importator de televizoare sport romanesti de la primul model pana la ultimul, a fost ANGLIA !!! S-au distribuit prin firma NEI-marca comerciala, care dupa revolutie TOCMAI de aceea a creat cu electronica buc joint-venture-ul Electronica-NEI> Din nefericire-si avem cum sa aratam-calitatea pt export era crunt diferita de cea de intern !!! Mai dau din casa, asa ca chestie, pentru ca SIGUR sunt multi iubitori de Tesla pe aici: faimosul Diamant 213 B tesla multiservis era INTEGRAL romanesc si comandat special pentru piata cehoslovaca, fiind in mod normal vandut DOAR acolo, ceea ce a aparut la noi fiind cele scoase de la export. am avut unul in anii 90 luat cu spaga grasa, acum am unul in colectie din aceeasi serie si vreau sa spun ca difera mult calitativ de cele interne. Dragul meu, ma uimesti cu acea varianta de electromures care este de fapt fabricat INTEGRAL de ca tre ei pentru...UNITRA !linia fiind unitra diora ! Hai sa-ti spun, caci poze nu pot. primul model este argintiu si s-a livrat in contrapartida unitrei,fiind un proiect comun, dar realizat doar in romania.si comercializat in ambele tari, de export ocuopandu-se unitra. al doilea este negru si cu ceva modificari excelente la mecanica si electronica, a fost fabricat si ca unitra si e-mures. le am pe toate trei, plus, ceea ce putini stiu, modelul din 2002 fabr pana in 2004, cu comenzi "touch" si mult mai subtire,(SUMEL) Chestia cu AKAI...este cam aceeasi ca la pick-up ! Nu am un amplif negru, l-am pierdut la o licitatie, dar am reparat. Daca va fi nevoie imi voi cere si scuze , insa doar cand ve-ti fi capabil sa documnetati cea ce afirmati si cu poze !!! Versiunea SUMEL am avut-o si eu . Eu stiu ce am avut in maini asa ca unitra sau electromures ( mi-e egal ) erau copii ordinare ale AKAI-ului . Dar cine stie probabil la modelul original AKAI romanii au furnizat componentele ( motorul cabestan direct drive , motorul pentru bobinele casetei , motorul pentru actionarea sertarului , toate circuitele integrate dedicate de pe partea de preamplificator , circuitul integrat al vu-metrelor , inclusiv carcasa care era de o calitate deosebita cu panoul frontal din aluminiu exolat ) Asa ca puneti POZE ca ele spun mai mult decat o mie de cuvinte . Editat Mai 20, 2014 de Dominicue Link spre comentariu
nemotoujours Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 (editat) pentru Dominic: "enigma "el-murs este aceeasi ca la IEI! putem pune poze de crapam, doar comparatiile intre aparate pe viu si pe marci fac diferenta si demonstreaza realitatea, plus cunoasterea economiei romanesti din perioada. de aceea de o gramada de ani ma muncesc sa fac un istoric clar al electronicii romanesti, mergand si pe distributia mondiala. Dar cine stie probabil la modelul original AKAI romanii au furnizat componentele ( motorul cabestan direct drive , motorul pentru bobinele casetei , motorul pentru actionarea sertarului , toate circuitele integrate dedicate de pe partea de preamplificator , circuitul integrat al vu-metrelor , inclusiv carcasa care era de o calitate deosebita cu panoul frontal din aluminiu exolat ) Asa ca puneti POZE ca ele spun mai mult decat o mie de cuvinte . La ce model te referi??? pentru ca el-mures cu sertar nu are direct-drive! poate la CD-350 de IEI! si tu de fapt de la el-mures ai avut de fapt sumel? iar iei era de plastic,nu aluminiu specifica Editat Mai 20, 2014 de nemotoujours Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 SI daca tot se afirma pe aici ca industria electronica romaneasca a facut produse de exceptie pentru export , cu ce componente le-au facut??????? Cu componente IPRS???? , cu integratele romanesti produse pe la microelectronica etc ?????, cu rezistentele romanesti cu pelicula de carbon la care trebuia sai mare grija sa nu le incalzesti prea tare la montaj ca li se dezlipeau piciorusele de pe corp?? celebrele rezistoare placheta cu pelicula metalica cu tolerante uriase fata de ce era inscriptionat pe corp???? Domnilor aratati-mi exemple de componente romanesti de exceptie pentru export , macar un singur exemplu !!!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum