Bandi Szasz Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 (editat) Daca doresti sa-l faci cu PIC atuncea da trebuie programat si face el toata urmarirea. Daca iti place cum merge cel analog pe care deja l-ai facut comazi de acolo cele doua tranzistoare. Nu stiu cum arata acel tracker dar trebuie sa aiba doua iesiri pentru stanga/dreata si in loc de tranzistorii actuali care se incalzesc comanzi cele doua din schema care la randul lor actioneaza cate un releu( daca activezi un releu se roteste spre stanga si daca actionezi pe celalalt se roteste in dreapta) Eu am postat asa cu PIC findca asa il aveam in proteus. EDIT: Merge si cu LM sau alta schema, o problema poate fii revenirea de noapte. De ex. la mine dupa lasarea serii panoul sta cu spatele spre rasarit prin urmare dimineata nu ar putea revenii pe detectia de soare findca fotorez. sunt cu spatele la soare si atuncea soft-ul din PIC aduce automat panoul inapoi la lasarea serii. Editat Decembrie 24, 2015 de bandi12 Link spre comentariu
aureliu67 Postat Decembrie 24, 2015 Partajează Postat Decembrie 24, 2015 Pai folosesti releele din schema respectiva, doar ca le conectezi la schema ta.. Link spre comentariu
ionpat Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 buna seara am aceasta schema, credeti ca va functiona? Link spre comentariu
ionpat Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 (editat) http://www.electroschematics.com/8019/diy-solar-tracker-system/ si adresa Editat Ianuarie 25, 2016 de ionpat Link spre comentariu
aliusa Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 daca reusesti sant interesat si eu,tinem legatura Link spre comentariu
ionpat Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 da, poate ne ajuta cineva c-o simulare Link spre comentariu
Fulgerik Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 buna seara am aceasta schema, credeti ca va functiona? Va functiona dar nu autonom. Adica daca cineva aduce panoul pe traiectorie atunci va urmari soarele. Daca o scoti de pe traiectorie atunci se pierde si nu nu stie ce sa faca. La fel se intampla si daca se se innoreaza si trece un timp mai lung pana soarele reapare. Cu doar atat nu poti sa comanzi un panou pentru a obtine o maxima expunere la soare. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Ba la mine functioneaza autonom. E adevarat am folosit montajul cu PIC insa softul nu are nimic in afara de comparare valori fotorezistente. Link spre comentariu
ionpat Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 @aurel,la tine functioneaza cel cu 2-pic-uri ? Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Va functiona dar nu autonom. Adica daca cineva aduce panoul pe traiectorie atunci va urmari soarele. Daca o scoti de pe traiectorie atunci se pierde si nu nu stie ce sa faca. La fel se intampla si daca se se innoreaza si trece un timp mai lung pana soarele reapare. Cu doar atat nu poti sa comanzi un panou pentru a obtine o maxima expunere la soare. Nu e chiar asa. Al meu se pierde daca e innorat un timp foarte indelungat, de exemplu daca de dimineata e innorat doar dupa ora 15:00 se pierde insemnand cam 7 ore fara un petic de soare, daca intre timp pentru cateva secunde reapare soarele se misca cateva grade si mai are 7 ore...... Daca trec 7 ore fara un petic de soare este putin probabil ca in ziua aia sa mai prinda soare. Seara revine automat la capat de cursa setat spre rasarit ( functie soft ). Eu am fotorez. montate drepte, dar am vazut mai multe tracker-e la care sunt montate la un unghi de 45 de grade unul fata de celalalt marind unghiul de vedere, la mine probabil acei 7 ore o sa devina 10 si ceva.... Link spre comentariu
aureliu67 Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 (editat) Si la mine sunt montate la fel, separate prin o placa de cablaj. Automat apare o umbra in o anumita parte indiferent de ora. La mine merge fara probleme de cand am montat circuitul cu pic. Inainte, cand eveam LM 324 mi se intampla la fel si mie. Plus ca cand era innorat cauta buimac soarele... Cel cu 2 picuri nu l-am mai folosit pt ca mecanismul e prea rapid si a creat probleme mairi. Folosesc doar la concentrator unde e o bara filetata simpla si miscarea e f lenta. Acolo merge perfect. Editat Ianuarie 31, 2016 de aureliu67 Link spre comentariu
ionpat Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 poti sa detaliezi putin ,,cu bara filetata" la probele facute functioneaza f.bine, Link spre comentariu
aliusa Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 eu intentionez sa comand actuatorul cu acest montaj realizat de lucione-cip. pentru partea mecanica urmareste http://www.elforum.info/topic/111965-sistem-fotovoltaicputin-ajutor/ ,, Link spre comentariu
ionpat Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 e hidraulic ? sau ce e cu pistonul ala? Link spre comentariu
aliusa Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 nu este un actuator electric la 24vdc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum