Sharky Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 mdeah .. HP .. lol .. fasssss.. poate sa va zica si piglett .. ca le-a vazut doua animale de boze in care au fost 2 HP18W si mancau cam 300W ... si .. concluzia .. degeaba , suna dar nush cum se poate bate atat campii pe ele , suna n-am ce zice dar la dimensiunile lor sunt cam degeaba .. . sunt de aceeasi parere ... ma fratilor da alte firme nu mai sunt ? si sa nu aud ca-s scumpe ... da sunt scumpe dar merita ... si dau exemplu de ieftineala.. in loc la aia 2 basi cu 18" au fost pusi de proba doi cu pumpere mingsonud/panasound de 12" si se plimbau scrumierele pe masa .....................................Ar fi interesant sa le faci si un grafic cu raspunsul in frecventa, chiar si dupa ureche.Eu pun banuiesc ca ai un varf mare in jurul unei frecvete si in rest pauza.Iar ca si sunet....bubuiala multa, ca de masina.Se bat campii cu ele? Unii sunt f entuziasmati de boxele care si le-au construit si le ridica in slavi, ma rog, e treaba lor. Dar avand in vedere pretul mic al lui hp18 sau hp15 nu cred ca mai ramane ceva de comentat. Isi merita toti banii. E musai sa mearga in bandpass ca sa fie difuri de calitate? (asta reiese din mesajul tau)Eurotecurile, mingsound si altele ce pot sa faca de zici ca-s mai breze? O bubuiala de sa iti infunde urechile, sunet balmajit si imbacsit de armonici. Din unele modele poti sa faci si sa vibreze usa, daca vrei, dar stau prost la partea muzicala (adica aia la care ar trebui sa fie folosite difuzoarele).Daca evaluarea se face dupa miscarea scrumierelor de pe masa atunci eu pun la bataie un rotopercutor. Gasesti unul puternic la 200E si sa vad ce dif ii poate ajunge macar la degetul mic. :snakeman: Tot aruncati acolo cu noroi in hp-uri, care desi sunt din seria ieftina scot muzica din ele nu bubuiala precum alti performeri. :toimonster: vlad_2770:170 si ceva dB nu au fost scosi dintr-un singur difuzor ci cu mai multe, in interiorul unei masini facute special pt asta. Masuratoarea s-a facut la o singura frecventa, nu intr-o banda mai larga. Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 Aia 170 Db au fost obtinuti in masina, cu vre-o 12 sau 15 difuzoare, alimentate cu vre-o 10000 W rms in unul, la o frecventa cup intre70-90 Hz, daca nu ma insel exact 85 Hz. Si te asigur ca alea sunau foarte aiurea pe muzica. Sunt unele lucruri la care unii trebuie doar sa gandeasca putin: cum naiba sa pui muzica pe acele pioneeruri din acea masina cand ele in afara de sinusoidale nu pot sa redea, si plus ca mai au si un varf de cel putin 8 dB la frecventa de kick fata de resul ( subbas ).E prea de diminieata, dar la prnz o sa mai psotez ca sa mai inteleaga si unii de aici ce se manaca cum se mananca. Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 Deci, paote acel tip de difuzoare sunt denumite bas bumpere, dar trebuie sa avem in vedere si unde vor fi folosite; VTP a spus ca nu exista difuzaore bune sau proaste, cu numai difuzoare potrivite sau nu si eu sunt total de acord cu el.Difuzorul aclea de la Pioneer a fost facut ca sa fie folosit in masina, intr-un mediu de max 6-7 m^3. Deci ala nu a fost proeictat pentru casa...daca il folositi in casa problema voastra, dar il folositi pentru ce nu a fost proeictat.HP-15W a fost proectat pt folosirea in spatii mici, max mijlocii, unde nu este nevoie de un spl mare ( de peste 120 dB/m ). Hp-15W nu a fost proiectat pentru a fi folosit pt subbas, deci nu prea ar trebui folosit sub 50-60 Hz, pe cand hp-18W a fost proiectat pt a fi folosit pe post de subwoofer, deci trebuie sa va chinutiti sa coborati cu acela jos, nu cu HP-15W !Acum sa revenim la oile noastre. Nu stiu cati sunt de acord cu ce am scris eu ca da basul acela lung, nenatural, asemanator unei huruieli dar va asigur ca estea devarat. Ar mai interveni si alti parametrii, dar nu intru in amantunte pt ca unii nu cred ca vor intelege.Acum hai sa comparam sistemele voastre de subbas cu Alpha Concept B3, si nu din punct de vedere al spl-ului, pt ca acolo ramaneti in urma foarte foarte mult, practic jcariile voarte nici nu se vor auzi pe langa un B3 . Deci mie imi place foarte mult cum coboara acle subwoofer, am auzit ca unii spun ca dupa ce asculta cum coboara acel subwoofer cand ajung acasa le vine sa-si arunci propriile boxe, doarece nu le mai plac cum suna pe subbas.Si nu prea are rost sa comparam P Audio cu celelalte difuzaore, trebuie sa le compare cel care le cumpra, nu noi, pt ca el este clientul lor, banii sunt ai lui, si lui trebuie sa-i placa nu noua.Concluzia: folositi difuzoare pt ceea ce au fost concepute ele, nu pt ceea ce vreti voi.Un ex: luan un difuzor de 15" de midbas, conceput pt spl mare in zna de midbas si bas; nu os aputeti sa-l faceti sa cobaore pana la 40 Hz itr-o cutie nromala, ci doar intr-un frigider, pt simpul motiv ca nu a fost conceput pt asa ceva; am dat exemplu de difuzor de 15" pt ca multi cred ca daca e de 15" e bun pt subwoofer. :axe: Va astept si voua parerile. Link spre comentariu
Kytan666 Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 difuzor de 15" ? hmmmmm uite unu .... si e luat din catalogul pt Romania http://www.monacor.ro/catalogue-product ... SubKtg=686 Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 Fii atent aici faza: Monacor cumapra produse OEM de la P Audio :PToata gama profesionala ( aproape toata, nu de alta dar peste unele produse nu m-am uitat ) este luata in mod OEM de la P Audio, cu alte cuvinte Monacor vinde difuzoare P Audio, dar pe care scrie in loc de P Audio Monacor.Si te asigur ca acest difuzor nu are un bas lung cum spui tu. Ila re percursiv, asemanator cu HP-15W, si cred ca cobaora un pic mai jos. Oricum, la parametrii este superior lui HP-15W :DNuma bine :smt006 Link spre comentariu
ph3e4r Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 Sincer sa fiu nu stiu cum puteti face asa comparatii. Se mai trezeste cate unu asa de flori de mar sa compare difuri de la kon cu astea de pa audio. Cat rezista ma un dif de la eurotec la putere maxima tinuta? Mai mult veniti cu niste termeni inventati sau auzit de pe nu stiu unde pe care nu sunteti in stare sai explicati. Eu zic sa va tineti parerile pentru voi. Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 poze cu difuri de subbass ....pt masina evident :smt003 P.S. cu asa membrane si bobinaje ar fi culmea sa nu cobori in subbass ....mai ales intr-o masina.. :smt007 :smt008 Link spre comentariu
Kytan666 Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 ei .. pai daca tot e un post in care toata lume zice ce crede , si se bat mult campii ... :weedman: oricum putem invata ceva de aici , fiecare sa puna ce stie , ce a folosit , pareri personale .. sa ne certam productiv ... asa mai auzim si noi de cate ceva scule adevarate.. apropos... LOL ma ia cu dureri de cap cand imi aduc aminte ... cata a lume a ascultat ceva Kicker ? vai... :prayer: am avut ocazia si ca tot romanu prost m-am bagat sa ascult de aproape.... traiasca analgezicele... Link spre comentariu
LUCI Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 anul trecut l aoradea la tuning&sound erau 2 kicker de 15''(cred) intr-un matiz,auuu ce rupeau matizu in doua Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 Sincer sa fiu nu stiu cum puteti face asa comparatii. Se mai trezeste cate unu asa de flori de mar sa compare difuri de la kon cu astea de pa audio. Cat rezista ma un dif de la eurotec la putere maxima tinuta? Mai mult veniti cu niste termeni inventati sau auzit de pe nu stiu unde pe care nu sunteti in stare sai explicati. Eu zic sa va tineti parerile pentru voi.Si ma rog cine bate campii ? :axe: Link spre comentariu
piglett Postat Noiembrie 18, 2006 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 snake! vizezi lung si des? iar incepi discutia cu cati W bagi intr-un difuzor? 10000W intr-o bobina? esti defect? ai un asemenea difuzor? baga-l in priza si vezi daca tine. eu pariez ca nu tine!in alta oridine de idei!ce inseamna Hi-FI? acuratetea sistemului amplificator+difuzor+incinta+incapere de a reda sunetul primit fara a modifica sunetul( prea mult), nu?bun, ori voi spuneti ca se poate face bun-bass, kick-bass, sub-bass...efecte peste efecte si alta kkturi..cea mai "fidela" incinta este cea inchisa, si anume pt ca nu are delay. numai ca acolo trebuie musai sa folosesti egalizare activa ca sa obti o curba de raspuns liniara( prietenii stiu de ce).cat de greu e sa luam un difuzor si sa-l folosim pe TOATA banda bass-ului...adica de la 30 la 200Hz...nu e greu...numai ca trebuie sa tinem cont de doua lucruri: cursa membranei si puterea amplificatorului, ori cursa membranei nu poate fi destul de lunga pe difuzoarele gofrate cat sa acopere toata gama. bun Nexxus...te cred ...sau nu...ca ai ajuns la 20Hz cu HP-ul.....si la ce ti-e bun....am lucrat ca sunetist...si nu aud sub 30Hz.....inca ceva....difuzoarele cu membrana de cauciuc...lata....cica nu sunt bune pt ca au o anumita intarziere din cauza elesticitatii membranei.....ei bine....intarzierea aceea poate fi anulata in momentul in care folosesti un amplificator in punte pe el.ar mai fi destule de spus.....hai sa revenim la Hi-Fi! :drinkers: :supz: Link spre comentariu
ph3e4r Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 snake comentariul meu era in favoare pa audio. Este careva pe aici care isi da seama dupa ureche care sunet are 30hz si care are 60? Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 snake! vizezi lung si des? iar incepi discutia cu cati W bagi intr-un difuzor? 10000W intr-o bobina? esti defect? ai un asemenea difuzor? baga-l in priza si vezi daca tine. eu pariez ca nu tine!Vorbeste frumos, eu nu ti-am spus ca visezi sau alte minuni.Te cred ca ai lucrat ca suentist si nu cotnest experienta ta, dar lamureste-ma si pe mine un lucru: Cum au scos aia din 15 difuzaore 174 dB ?Vreau demonstratie, cum ti-am demonstrat eu pe mesagerie, daca mai ti minte.Nu a spus nimeni ca puterea aceea este continua ( ma refer la durata timpului ) ci poate sa fie si de 20 s maxim...ea mai "fidela" incinta este cea inchisa, si anume pt ca nu are delay.Daca ai citit tot ceea ce scriu si altii nu ai mai spune acleelasi lucruri ca si ei... :axe: :axe: :axe: Aceasta discutie se transforma intr-un flame. Pana deseara daca nu vorbiti cu limbaj corespunztor ( absolut nici un atac la nici o persoana, nici macar cu asa subtil ) sterg topicul pt ca nimeni nu citeste tot, posteaza asa numai ca sa se afle in treaba si sa-si arate cunostintele.Tu cand spui ca u difuzor nu duce mai mult de 300 W RMS tu te referi la o anumita perioada de timp sau daca l-ai pune la infinit la acea putere ? ( ca daca l-ai pune la inifnit nu cred ca este difuzor care sa reziste, dar cine stie ? ).Aporopo de incinta inchisa, folosesti acel filtru care amplifica cu 12 dB/oct, incepand de la 50-60 Hz, dar gangdeste-te cata putere este necesara ca difuzorul sa scoata aceea presiune sonorala 30 Hz fata de cea de la 60 Hz...si asta apropo de putere Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 snake comentariul meu era in favoare pa audio. Este careva pe aici care isi da seama dupa ureche care sunet are 30hz si care are 60?Acum inteleg la ce te refereai :drinkers: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 Nexxus...te cred ...sau nu...ca ai ajuns la 20Hz cu HP-ul.....si la ce ti-e bun....am lucrat ca sunetist...si nu aud sub 30Hz..... inca ceva....difuzoarele cu membrana de cauciuc...lata....cica nu sunt bune pt ca au o anumita intarziere din cauza elesticitatii membranei.....ei bine....intarzierea aceea poate fi anulata in momentul in care folosesti un amplificator in punte pe el dumnezeule ce tampenii vorbesti :rolleyes: intarzierea aceea se numeste GROUP DELAY (sper ca poti pronunta) acel fenomen NU poate fi anulat la partea de bass/ subbass(este visul neindeplinit al oricarui producator de difuzoare si proiectant de boxe ) este cauzat de inertia membranei si a sistemului mobil. Pigglet ma indoiesc f tare ca ai fi putut fi un inginer de sunet nu m-am nascut ieri post editat de Snake Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum