Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discutii despre tipuri de bas

piglett

Postări Recomandate

doar 3 "cuvinte": HA HA HA!HP, HP, si iar HP...fratilor...numai asta stiti?! alte firme nu sunt? toti faceti subwoofere de cad tencuielile de la Cotroceni...da' culmea e ca nimeni nu tine cont de raspunsul camerei....si toti au scule "HI-End"...pardon....adica cum ?!difuzor+cutie si gata?...eventual un filtru...pai..in camera aia de 22MP suna bine si un 8"..numai sa stii cum sa-l faci....JBL mai slab decat HP....??? LOLuite...eu recomand....EW1501 de la Kon...cu incinta BR de 80 de litri acordata la 60Hz...cu mocheta rosie....ca suna mai bine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

12

• Kytan666

5

• Mircea Bartic

3

• piglett

3

Top autori în acest subiect

mdeah .. HP .. lol .. fasssss.. poate sa va zica si piglett .. ca le-a vazut doua animale de boze in care au fost 2 HP18W si mancau cam 300W ... si .. concluzia .. degeaba , suna dar nush cum se poate bate atat campii pe ele , suna n-am ce zice dar la dimensiunile lor sunt cam degeaba .. . sunt de aceeasi parere ... ma fratilor da alte firme nu mai sunt ? si sa nu aud ca-s scumpe ... da sunt scumpe dar merita ... si dau exemplu de ieftineala.. in loc la aia 2 basi cu 18" au fost pusi de proba doi cu pumpere mingsonud/panasound de 12" si se plimbau scrumierele pe masa ...s-a tot spus si mai spun si eu odata .. nu sunt difuzoare de folosit ca woofer sau subwoofer , poate ca basi....nu sunt pentru bandpass , sau alte minuni , ca suna si acolo da dar la bandpass ce faci cu un 18" faci cu un 12" pump si e si la juma de pret si nici nu umbli cu figideru dupa tine ..sunt difuzoare cu cursa scurta .. cat au 2 cm ? un pump are 7 cm.. ala e facut pt bass reflex sau bandpass sau altele. sunt difuzoare de snorizare sunt pt incinte inchse simple .. puteri mari in are liber am ascultat de multe ori HP15W in aer liber in incinta clasica cu un driver ... acolo au valoare .. PS va rog sa-mi scuzati aberatiile :weedman:

Link spre comentariu

ei, dragii mosului, pumperul lui Kytan e de fapt o porecla americana pentru un anumit tip de difuzoare....si le zice Bass Bumpers.

sunt difuzoare cu cursa foarte lunga( de ex Pioneer Premier), cu unul, doi sau trei magneti, cu Fs destul de mic..de regula intre 20 si 30Hz....care, daca au fost binecuvantate cu o bobina care sa suporte curentii necesari sa impingi toata cursa membranei....rup SPL-urile in doua....cazul mai sus mentionat Pioneer Premier= 174,4 dB.

:prayer: traiasca HP-urile :yawinkle:

pt. mai multe informatii vizitati http://www.realmofexcursion.com

Link spre comentariu

offf.. :banghead: cine a zis ca e bun de bass..?? HP e bun de bass , asta e ideea ... :axe: e pentru bass nu pentru sub bass , nu-si face treaba corect in bandpasuri sau bass reflex sau altele... pt ce vrea toata lumea "subwoofere" ... oricum am mai incercat , dar daca in ziua de azi se merge pe prostirea maselor .. daca unu are putere de convingere te face sa crezi orice ....ma las de sportu asta sa ma cert cu lumea iubitoare de "zanganitori" prin casa ... cine stie ce-i ala sunet :supz: numa bine

Link spre comentariu

Intr-adevar...greselala e a mea, vroiam sa spun subbas...Si stiu si ce e subbasul, stai linistit ;)Eu nu inteleg de ce te legi de bandpassuri, bassreflex si altele, ca acele incitne nu sunt special concepute pt subbas.Un subwoofer adevarat trebuie sa cobaore cel putin la 40 Hz...Spune-mi te rog: ce preferi: basul jos, dar percursiv, sau basul lung si nu asa de jos ?

Link spre comentariu

offf.. :banghead: cine a zis ca e bun de bass..?? HP e bun de bass , asta e ideea ... :axe: e pentru bass nu pentru sub bass , nu-si face treaba corect in bandpasuri sau bass reflex sau altele... pt ce vrea toata lumea "subwoofere" ... oricum am mai incercat , dar daca in ziua de azi se merge pe prostirea maselor .. daca unu are putere de convingere te face sa crezi orice ....ma las de sportu asta sa ma cert cu lumea iubitoare de "zanganitori" prin casa ... cine stie ce-i ala sunet :supz: numa bine

mai, voi confundati extensia cu group delayulhp-15W poate cobora la 20 Hz la nevoie ,(si chiar a facut-o) asa ca tineti-va parerile pt voi
Link spre comentariu

da ceva de genul , daca vrei acel bass lung si vibrant .. daca vrei bass scurt (ala de te bate in piept) atunci mergi pe un dif normal ceva gen HP15WSnake.. nu e cumva invers ? bass percusiv si bass lung si jos .. lung si jos il iei de la un woofer care lucreaza pe la 30-50 hz , bassu ala percusiv il iei de la o incinta clasica inchisa sau.. etc ... care in mod normal nu coboara sub 100 Hze o diferenta intre ele , unu face buuuuuuuuuuummmmmm si unu face BUM :weedman: Nexus nu confund nimic , imi cer scuze dar eu nu mai iau de difuzoarele HP ca am eu o pasarica pe la bostan .. lumea le divinizeaza pe aici pe forum ... si nu merita, isi fac treba bine dar ... am comparat sateliti cu HP15W cu sateliti cu Stageline de 10" si diferenta de bani nu e ff mare insa merita avand in vedere ca diferenta de sunet e .... :prayer: si tot asa ... toata lumea viseaza Hi-Fi si cam greu, vine omu aici si vrea Hi-Fi si ce se recomanda ? HP pai totusi avand in vedere cu ce se gaseste pe piata HP e un fel de Hi-Fi chinezesc imi cer scuze daca am ranit pe cineva :smt003

Link spre comentariu

da ceva de genul , daca vrei acel bass lung si vibrant .. daca vrei bass scurt (ala de te bate in piept) atunci mergi pe un dif normal ceva gen HP15WSnake.. nu e cumva invers ? bass percusiv si bass lung si jos .. lung si jos il iei de la un woofer care lucreaza pe la 30-50 hz , bassu ala percusiv il iei de la o incinta clasica inchisa sau.. etc ... care in mod normal nu coboara sub 100 Hze o diferenta intre ele , unu face buuuuuuuuuuummmmmm si unu face BUM :weedman:

Este exact asa cum sustin eu.Cel care te bate in piept, si vorba ta, este scurt, se numeste kick-bas ( ma gandesc ca sti, dar totusi sunt unii care nu stiu ) si este basul propriu zis, adica opereaza in banda 60-100 Hz.ANTENTIE multi confunda acest bas cu cel din zona 30-40 Hz pentru simplul motiv ca ei isi cumapra boxe ( majoritar sisteme home-theathre ) care au specificatii foarte generoase, si banda lor de frecvente coboara pana la 30 Hz ( este o minciunina, sper ca stiti asta ); cele care coboara cu adevarat la aceasta frecventa costa bani adevarati.Basul acela lung, vibrant il poti obtine in acelasi mod in care obti si basul acela percursiv, kick-bas, trebuind sa modifici un parametru esential si anume: cresti volumul cu un procent destul de mare, pastrezi aceeasi frecventa de acordaj, astfel incat sa creasca group delay-ul destul de mare...si gata, ai obtinut acel efect...se recomanda un group delay mare ( peste 15-20 ms cel putin ) in zona de 70-80 Hz si atunci veti btine un bas identic cu cel de la sistemele home-theathre.Basul pe care il reda HP-18W este intr-adevar jos, dar nu face parte din categoria de bas lung, si de aici si nemultumirea si parerea unora ca nu coboara si suna aiurea. HP-18W reda un bas percursiv, cu group delay mic. Ce inseamna aceasta: group delayul se poate traduce prin defazarea frecventelor cand difuzorul este montat in cutie. Group delay-ul difera de la o frecventa la alta. Acesta, pe "romaneste" resprezinta timpul cu care incinta intarzie sunetul in zona resepctiva a frecventelor. Deci, deoarece group delay-ul la difuzoarele profesioanle este mic, atunci si basul redat nu este pe masura asteptarilor unor persoane, dar totdata este si pe gustul unor persoane.Group delayl este cu atat mai mic cu cat difuzorul a re un "motor" mai puternic ( atentie, asta nu inseamna neaparat un magnet imens, ci un difuzor construit cu simt de raspundere ridicat, si bineinteles proiectat bine ).Group delay-ul nu este un parametru al difuzorului, ci este un aprametru al cutiei, adica al boxei.Apropo de ceea ce spuneati ca rezona scrumiera pe masa: acea rezonanta nu este data de subbas, ci de bas. Hainele vibreaza pe tine la peste 100 Hz, senzatia ca hainele se plimba pe tine o dau frecventele de subbas...Faceti si voi un experiment: folositi un filtru la 60 Hz de ex, sisteme destul de capabile ( adica sa coboare fara probleme pana in 50 Hz ) si ascultati cu filtru si fara filtru; folositi si un filtru la 100 Hz sa vedeti cum este cu hainele si cu lemnul ).Multe lucruri le puteti studia teoretic, dar daca nua veti acces la teorie, faceti experimente. ;)Kytan666 uite un exemplu faorte bun ai dat si tu, numai ca acum hai sa-ti explic ca tu ai exemplificat ceea ce spun eu, si anume inversul al ce spui tu: incintele pe compresie sunt cele mai bune deoarece ele redau sunetul cel mai corect fata de celelalte tipuri de incinte pentru ca au defazaje minime, de aceea group delay-ul este de max 4-6 ms in toata banda de frecvente sub 100 Hz, inclusiv la 30-40 Hz. De aici rezulta ca sunetul este foarte corect, deci basul este cel mai putin lungit. Exista difuzaore proiectate special pentru incinte pe compresie, care pot cobori pana in 25 HZ ( parca F10; este vorba despre difuzoarele Beyma, seria destinata studiourilor ).Daca pui un dfuzor proiectat pentru a fi folosit intr-o incinta pe compresie intr-o incinta bass reflex, atunci vei obtine un bas lung, moale, cu atac mai scazut, o percursivitate mai scazuta...si totdata cu toate ca va avea un raspuns un pic mai accentuat in zona acordarii, va da impresia si de un bas care coboara mai jos; dar asta cu sacrificiul group delay-ului; diferenta va fi de 2-3 dB in favoarea incintei bass-reflex.Uite: fa un test, punand sa "cante" o sinusoidala de 40 hz si una de 70 Hz.Sa-mi spui care te loveste in piept mai bine, si totdata care este efectul lor asupra mobilei si asupra lucrurilor inconjuratoare.Sper ca te-am lamurit, daca ai intrebari nu ezita.PS: Pana la urma este o chestiune de gusturi, deci o chestiune subiectiva, asa ca cerutile pe aceasta tema nu-si au rostul.
Link spre comentariu

eu nu mai iau de difuzoarele HP .. lumea le divinizeaza pe aici pe forum ... si nu merita, isi fac treba bine dar ...

Habar nu ai cum m-am abtinut sa zic ceva aici.http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=1 ... c&start=15 Am zis aici, dar tot degeaba. uita-te de unde am inceput sa ma bag in seama ca si musca-n lapte. unii trebuie sa faca bani din vanzari de difuri (prietenii stiu de ce :yawinkle: )
Link spre comentariu

Vrei difuzoare calumea? Apeleaza la o firma care se respecta!Hp15 e o jucarie! Ce poti cere de la un dif de 170lei bobina de 2" tabla ambutisata...este un woofer nu un subwoofer! Diful nu e bun decat pt lautari...care le poate chinuii pana se intrerupe bobina.

hp-15W poate cobora la 20 Hz la nevoie ,(si chiar a facut-o) asa ca tineti-va parerile pt voi

Mda....2 bucati montate izobaric intr-o incinta de peste 140litri...Nu merci...am destule dulapuri in casa.Uite aici difuzoare!http://www.hi-end.ro/index.php?cPath=80_8_103_100Si o sa apara pe site si Rcf, 18Sound, EV (electro voice)
Link spre comentariu

piglett ai scris :

sunt difuzoare cu cursa foarte lunga( de ex Pioneer Premier), cu unul, doi sau trei magneti, cu Fs destul de mic..de regula intre 20 si 30Hz....care, daca au fost binecuvantate cu o bobina care sa suporte curentii necesari sa impingi toata cursa membranei....rup SPL-urile in doua....cazul mai sus mentionat Pioneer Premier= 174,4 dB.

pe net am vazut:

http://www.adleraudio.com/web/mdl/TSW5102SPL/detail.asp

unde scrie 88db

si

http://www.adleraudio.com/web/mdl/TSW3004SPL/detail.asp

unde scrie 89db

de unde ai scos tu ca rup SPL-urile??

tu ai vazut 174,4 in masina!!!!

Kytan666

ai scris:

ma fratilor da alte firme nu mai sunt ? si sa nu aud ca-s scumpe ... da sunt scumpe dar merita ...

pai tu compari mere cu pere si zici ca perlee sunt mai bune??

compara mere cu mere si pere cu pere.

In Ro la ce pret sunt difuzoarele amintite de tine?

piglett si Kytan666 ati adus in discutie niste difuzoare auto si incepeti sa le comparati cu difuzoare semiprofesionale. Cu ce scop faceti aceasta comparatie??

De ce nu faceti comparatie cu Ground Zero care sunt din aceeasi categorie si puteti compara si preturile.

A arunca vorbe aiurea si a amesteca albe cu negre doar din dorinta de a face comparatie nu cred ca este de folos la cineva. Daca vreti sa aduceti difuzoare si sa faceti concurenta distribuitorilor de aici de pe forum sunteti liberi sa o faceti! Dar nu aruncati cu noroi in ceea ce exista zicind ca este prost!

S-a spus si s-a repetat de zeci de ori hp-15W -> woofer semiprofesional la cel mai bun raport pret/calitate. Cite topicuri mai trebuie deschise pentru a se lamuri lumea??

Link spre comentariu

asa ca fapt divers in legatura cu cel mai bun difuzor in raport calitate pret si niste difuzoare mai adevarate cum a zis bogdi si o sa le aduca Vasile si de faza ca platesti si renumele firmei:voi ce ati prefera sa va luati:o pereche de sosete din bazar la 20 de mii sau niste sosete adidas care costa 100 mii lei. o bricheta la 4 mii sau una la 50 de mii, o hartie igienica la 3 mii sau una moale la 10 mii :weedman: , intelegeti voi cum sta treaba... cred :smt006

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări