SOLDAN CONSTANTIN Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Sa traiti ,am procurat un radio Pionier 52 am reconditionat condesator variabil,am pus ata scala ,reparat fir leonic difuzor, am toate lampile 6A7,6b8C,in loc de 6p6c am 6p3c,amplificatorul AF functioneaza,am probleme cu partea de RF : a cazut o bobina ,cum se desface comutatorul de game ? nu stiu daca bobinile sunt intrerupte trebuie sa ma uit cu lupa ?! OL nu functioneaza pe nici o gama ,va rog daca se poate o poza cu comutatorul de game respectiv bobine va multumesc cu stima Soldan. Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 "Triunghiul" cu comutatorul si bobinel este fixat de sasiu prin niste picioruse stantate (din sasiu) a caror extremitate sunt rasucite si astfel prin placa de textolit. Sunt doua astfel de table catre sasiu si una in partea unde este antena. Se desface rasucind, indreptand aceste urechiuse. O sa incerc sa pun poza, dar nu stiu daca am... dreptul! Link spre comentariu
kripton Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Va salut, http://i58.tinypic.com/2u8e69f.jpg http://i57.tinypic.com/w8aogh.jpg Nefunctionarea OL pe ambele game se poate datora unor cauze multiple dintre care voi arata cateva:- tubul 6A7 defect ( este similar cu 6A10C )- comutatorul de unde, sectiunea din catodul tubului (conectata la pin 8 )- scurt la C5 ( 10 nF)- intrerupere la R3 ( 10 K )( in ultimele doua cazuri nu este tensiune pe G 3,5 conectate la pin 4 )- conexiunea de "masa" intrerupta la modulul comutator.- intreruperea ambelor bobine ale heterodinei ( aceeasi situatie ca la intreruperea comutatorului )- comutator defect la sectiunea CV.desigur ( mai rar ) pot fi in scurt capacitatile semireglabile ale acestor circuite dar posibilitatea ca ambele sa fie asa este redusa.Verificarea bobinelor OL se poate face ohmetric avand in vedere ca fiecare bobina are cate o priza deci 3 terminale care conduc intre ele.( nu am amintit defecte la CV intrucat a fost reconditionat) Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Mai 17, 2014 Autor Partajează Postat Mai 17, 2014 Va multumesc foarte mult cu stima Soldan. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum