Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema circuit ON / OFF cu buton push button

Max

Postări Recomandate

din ce ai desenat tu rezistenta e de 470 ohmi, in schema originala rezistenta e de 120 cat avea si bobina releului....daca e de 120 ohmi puterea disipata e de 1,2W deci trebuie sa fie de minim 2W, daca e 470 cum ai tu in schema puterea disipata e de 0,3Wla 270 ohmi (ca sa fie echilibrata schema ..adica valoare apropiata de a bobinei releului) puterea disipata pe ea e 0,53W de pui una de 1W

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Max

11

• niq_ro

8

• nicul

1

Top autori în acest subiect

din ce ai desenat tu rezistenta e de 470 ohmi, in schema originala rezistenta e de 120 cat avea si bobina releului....daca e de 120 ohmi puterea disipata e de 1,2W deci trebuie sa fie de minim 2W, daca e 470 cum ai tu in schema puterea disipata e de 0,3Wla 270 ohmi (ca sa fie echilibrata schema ..adica valoare apropiata de a bobinei releului) puterea disipata pe ea e 0,53W de pui una de 1W

Eu am facut exact schema postata de tine. acolo am facut doar schema cum a zis nicul. dar nimic practic. Deci ca sa nu mai fie probleme asa mari schimb rezistenta de 120 ohmi cu una de 120 ohmi de 2W? sau mai bine pun una de 270 ohmi la 1W - 2W?
Link spre comentariu

schema cu tranzistoare si in repaus va avea un consum destul de mare, pe rezistenta aia de 120..270 ohmi (vreo 2W), asa ca tot la comanda cu CMOS-uri o sa ajungi daca vrei consum mic in repaus...PS: daca te uitai atent pe pagina vedeai ca acolo rezistenta aia de 120 ohmi era la 2W... am zis sa pui de 270 ca sa fie de valoare apropiata cu a rezistentei bobinei releului...

Link spre comentariu

schema cu tranzistoare si in repaus va avea un consum destul de mare, pe rezistenta aia de 120..270 ohni (vreo 2W), asa ca tot la comanda cu CMOS-uri o sa ajungi daca vrei consum mic in repaus...PS: daca te uitai atent pe pagina vedeai ca acolo rezistenta aia de 120 ohmi era la 2W... am zis sa pui de 270 ca sa fie de valoare apropiata cu a rezistentei bobinei releului...

Intr-adevar nu am vazut :smt003. o sa iau niste rezistente de 120 si 270 ohmi la 2W fiecare... Ce sa fac... sa trec la circuitu cu CMOS? Ce inseamna consumul acesta mare in repaus.... cam de cat ar fi? si la celalat cu CMOS cat ar fi? Sorry ca pun mai multe intrebarii... dar sa stiu pe viitor;) :partyman:
Link spre comentariu

asta pe tranzistori, daca ai bobina releului de 280 ohmi si rezistenta de pe ramura celalata de valoare apropiata (270 ohmi) o sa consume cam 0,7W (cam 52mA); daca o lasi rezistenta aia de 120 ohmi o sa-ti consume in repaus cam 1,6W (cam 120mA) si 0,7W cu releul actionat :smt003 varianta cu CMOS consuma in repaus vreo 10mA ...pentru aplicatie auto, cum vrei tu sa folosesti montajul un consumator de 1w nu-i important, tinand cont ca un bec de bord consuma vreo 5W (si in bord sunt cel putin 3-4 deci ai 20W numai in bord) apoi sunt becurile d epotizie de 5W fiecare...si asa mai departeconcluzia: pentru auto e ok

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări