Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema circuit ON / OFF cu buton push button

Max

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Max

11

• niq_ro

8

• nicul

1

Top autori în acest subiect

Schema de 1 buton si schema de 2 butoane (cele cu 2 LEDURI), un led se apinde la ON si un LED se aprinde la OFF? Ca sa leg sistemu dorit sa cumplez cu el.cum fac leg + la intrare unde scrie + 6 - 12V si iesirea la masa... sper ca am scris pe inteles

Link spre comentariu

uffff..bai da' astea-s notiuni elementare :prayer: ...cum draq ajung la 200 de posturi ..in fine...releul are o pereche de contacte ND (normal deschis) si se comporta ca un intrerupator... si legi consumatorul tau (neon ce draq ai tu acolo) in circuit cum am desenat...PS: pune o poza cu montajul tau ca-s tare curios daca ai facut cu adevarat ceva...

Link spre comentariu

e facut pe o placa de test (cam aiurea). dar o sai fac o poza daca este... este neon cu leduri care merge direct in 12V. trebuie neaparat cu releu? si daca da.. ce releu. sorry ca intreb dar eu nu am folosit relee deloc. Bafta

Link spre comentariu

releul se pune cand ai consumator mare..ca n-ai dat nici o informatie cat consuma... poti incerca sa pui in locul releului "neon"-ul cu LED-uri si elimini si dioda de la releu.. daca consuma mai putin de 0,1A respectiv 1,2W (ca pe schema releul avea 120 ohmi)

Link spre comentariu

un buton vreau sa-l pun pentru neoane exterior care toate consuma 5A, unul pentru neoane interior care au injur de 3A (sau mai putin), si pentru remote la amplificator care are maxim 1A. (0.3A de regula) si cam atat. nu as putea sal tzin cu cel care m-i l-ai postat acum si doar sa schimb eventual rezistenta aia de 120ohmi?/

Link spre comentariu

-cumperi releul, vezi sa scrie pe el 12 Volti (tensiunea la care functioneaza bobina) si curentul suportat de contacte (sau contact in cazul tau) un releu de 10A si doua de 5A, sau 3 la fel-faci un mic calcul imparti 12volti la rezistenta bobinei pe care o masori...sa zicem ca ai gasit 60 de ohmi o sa ai 200 mA-iei in calcul un curent de baza de 10 ori mai mic pentru a avea saturatiesa zicem iti iese o rezistenta de 1kohm-pui in partea stanga a schemei 470 de ohmi in colector si 470 ohmi in baza tranzistorului din dreapta-pui releul si dioda in colectorul din dreapta si 1K-2k in baza tranzistorului din stanga-faci teste, unde-i releul pui un BD sau un TIP, in stanga un BC, releele din tv-uri cred ca-s bune (la 12V)

Link spre comentariu

-cumperi releul, vezi sa scrie pe el 12 Volti (tensiunea la care functioneaza bobina) si curentul suportat de contacte (sau contact in cazul tau) un releu de 10A si doua de 5A, sau 3 la fel-faci un mic calcul imparti 12volti la rezistenta bobinei pe care o masori...sa zicem ca ai gasit 60 de ohmi o sa ai 200 mA-iei in calcul un curent de baza de 10 ori mai mic pentru a avea saturatiesa zicem iti iese o rezistenta de 1kohm-pui in partea stanga a schemei 470 de ohmi in colector si 470 ohmi in baza tranzistorului din dreapta-pui releul si dioda in colectorul din dreapta si 1K-2k in baza tranzistorului din stanga-faci teste, unde-i releul pui un BD sau un TIP, in stanga un BC, releele din tv-uri cred ca-s bune (la 12V)

dupa cum ai spus tu ar trebui sa iasa ceva de genul? La releul am rezistenta de 280 ohm scrie ca 12VDC.... 10A. altceva mai trebuie facut... am facut exact schema cu releu care a postato nic_ro si mi se inginge rau de tot rezistenta aia de 120ohmi. Altceva ar trebui sa mai modifc altceva... ca tranzistor am facut cu BD 139. ca nu am gasit nimic din 2n3053 nici echivalentele lui (2n2218 si BC140)
Link spre comentariu

care zezistenta de 120 ohmi? sper ca nuai pus in paralel cubobina releului o rezistenta de 120 ohmi?!?!?! acolo indica rezistenta bobinei releului...

la colectorul tranzistorului din stanga. rezistenta bobinei este de 280 ohmi.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări