Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectare circuit(orcad)

Vizitator Dan Vingarzan

Postări Recomandate

Vizitator Dan Vingarzan

Am urmatorul circuit de proiectat in orcad: 

Sa se proiecteze un circuit de detectie a intensitatii luminioase utilizand un fotorezistor cu rezistante de intuneric dat de Rint=6Mohm
la care se se poata regla pragul de comutatie si care sa se aprinda si sa tina aprins un bec de 20 wati pe o durata de 45 secunde alimentat la 15V.

As fi foarte recunoscator daca as primi ceva indicatii, de unde sa incep, o schema pe care o pot modifica,orice.
Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian1961

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Faceti un circuit punte Wheatstone ,intr-o diagonala puneti fotorezistorul si in cealalta un rezistor reglabil cu care modificati pragul . Din diagonala puntii cu un amplificator cu intrari diferentiale ( se face cu un op amp si patru rezistente) preluati semnalul care v-a actiona un monostabil du durata dorita. din cauza ca aveti rezistente mari in punte posibil ca ampl diferential sa fie nevoie sa fie precedat de doua op amp cu ampl 1 pentru marirea inpedantei de intrare. folositi op amp cu impedanta mare de intrare cu jfet mosfet la intrare sau cu transitori superbeta. deasemeni montajul sa fie ecranat mai ales partea de inalta impedanta.
Link spre comentariu
Vizitator Dan Vingarzan

Multumesc foarte mult. Acum am un punct de plecare. Trebuie sa ma interesez daca am voie sa folosesc monostabile. O sa incep sa lucrez la el si pe parcurs daca am intrebari o sa revin cu speranta ca o sa ma ajutati.

Multumesc inca o data.

Daca cineva are alte idei, sunt binevenite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări