Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator de unde ultrasonice????????????

Vizitator electro_seal

Postări Recomandate

Vizitator electro_seal

Salutare, sunt interesat de principiul pe care functioneaza generatoarele de unde ultrasonice si vreau sa construiesc un astfel de aparat dar nu cunosc mare lucru in afara de faptul ca aceste aparate genereaza sunte peste 20khz care nu sunt percepute de urechea umana. Am vazut periute de dinti cu astfel de aparate si doresc sa confectionez si eu unul pt un aparat de masaj pe baza de unde ultrasonice. Daca se poate sa imi explice careva pe ce principiu functioneaza si daca puteti sa imi dati si o schema electrica cu asa ceva as fi recunoscator. :prayer: :smt005

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Electron

1

• wingless

1

• MiniTehnicus

1

Top autori în acest subiect

:smt003 Reclama aia e o mare porcarie, ca mai toate reclamele, in special la pastele de dinti. Cata prefacatorie e in reclamele alea numai ei stiu si cu mine.......E destul de evident ca in zilele noastre reclamele se bazeaza pe credulitatea maselor.Nu pot sa te ajut cu nimic, din pacate.

Link spre comentariu

Principiul este identic cu cel audio.Se foloseste un oscilator pe o anumita frecventa peste 20KHz, apoiun amplificator si la urma un traductor (difuzor) care rezoneaza in bandaaleasa.Primele televizoare care au avut telecomenzi foloseau ultrasunetele iarfrecventele folosite in jur de 30-40Khz.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări