Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Driver H-Bridge cu MOSFET-uri

Vizitator olimpiuvaly

Postări Recomandate

Vizitator olimpiuvaly

OK...super remarca...si oricum nu e nici o diferenta(ma refer din punctul de vedere al pretului) intre 1N si SHOTTKY...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

7

• Mircea

3

• Liviu M

2

• costi002

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De ce nu e consacrată : nu e folosit universal acest simbol și nici nu este ( după știința mea , s-ar putea să greșesc ) cuprins  în IEC60617

De ce n-ar fi corect - aici e părerea mea personală : pentru că nu face nimic deosebit față de o diodă ”normală” , e doar o altă tehnologie. Nu avem simboluri diferite pentru dioda cu germaniu sau cu seleniu față de cea cu siliciu, nu avem simboluri diferite pentru dioda de semnal mic față de cea  redresoare , etc. Dioda Zener , dioda varactor, fotodioda , etc . fac altceva și au , justificat , ale simboluri. Mai sunt , de altfel , diode care fac altceva și nu au simboluri distincte  ( dioda tunel, de pildă ). E drept că nu sunt atât de răspîndite.

Și , apropo , chiar în postarea citată era vorba de a înlocui ( sau nu ) o diodă Shottky cu una ”normală”. Deci...

Link spre comentariu

Aha, multumesc de explicatie, eram curios si pare o motivatie OK. 

Din cate stiu eu, diodele Schottky difera "constructiv" de cele p-n. Presupun ca asta e motivul pentru care au "dreptul" la simbol propriu. Tot dupa cate stiu eu, exista aplicatii in care nu poti inlocui diodele Schottki cu diode de semnal mic (in pickit2 parca e cazul). Sau nu direct, fara alte modificari. Asa ca nu-s chiar echivalente.

Link spre comentariu

Desigur, diferă constructiv - diferența esențială constă în lipsa unei joncțiuni siliciu dopat n - siliciu dopat p , există  doar o pseudojoncțiune siliciu ( dopat n ) - metal ( de obicei Al ) . Asta duce la două proprietăți - lipsa purtătorilor minoritari  - deci lipsa timpului de recombinare inversă - deci timpi mici de comutare ( iertare pentru explicația barbarizată ) și , a doua, bandă interzisă mai îngustă - tensiune de deschidere mai mică. 

Nu există însă, în principiu , aplicații în care să nu poată fi înlocuite - cu afectarea performanțelor , normal. Există , desigur , scheme care se bazează pe tensiunea de deschidere mică ( 0,3V în loc de 0,6V , să zicem ) și unde nu se poate pune , pur și simplu , o diodă cu siliciu normală. Dar același lucru este valabil și la o diodă cu germaniu , de exemplu.

Cât despre dreptul lor la un simbol propriu , e o pretenție la modă... 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări