Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie Sonavox 102 arsa

Ombladon2002

Postări Recomandate

Am cumparat o statie Sonavox "arsa",care are  " 150+150W" care are 2 tranzistori arsi.Pe tranzistori scrie "K0203 FOP 20N06"  ,in caz ca nu gasesc unii identici,imi putezi zice un echivalent? Daca s-au ars tranzistorii,ce s-ar mai fi putut strica ?

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Link spre comentariu

A intervenit o "problema" adica prima data am probat statia pe un telefon care are probleme pe un canal,si am crezut ca un canal de la statie merge,si unul nu,acum cand am probat la PC,merg ambele canale,le pot pune in bridge,la volum mic adica pana pe la 10-15% se aude bine,daca maresc volumul,incepe sa distorsioneze si sa scada tensiunea de alimentare  ( o sursa PC/baterie 12V 7,5Ah) la 9V atunci cand incepe bass-ul , desi pe alt amp de aceeasi putere ar merge sa dau volumul mai tare,fara sa scada tensiunea. Deci tranzistorii arsi nu sunt finalii audio ci sunt tranzistori din sursa ridicatoare de tensiune si din cauza asta nu merge la volum mare? 

Posted Image

Link spre comentariu

Gata,i-am inlocuit cu stp55nf06l si merge.Pe ea scrie ca este stabila in 2 ohmi,este stabila doar cand folosesc cele 2 canale separat sau si in bridge?

Link spre comentariu

E stabila in 2 ohmi doar cand folosesti cele 2 canale separat. In bridge poti folosi doar difuzoare de la 4 ohmi in sus.

Link spre comentariu

Se poate face o aproximare daca spui ce scrie pe cei 2 tranzistori marcati cu rosu din poza de mai jos.

Posted Image

Link spre comentariu

Tranzistorii finali sunt SEC E3055T si SEC E2955T, iar tensiunea pe condensatorii de filtraj ai sursei de alimentare e de +-18V.

Editat de George
unire mesaje
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări