ahegyes Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Eu vreau sa fac niste stupi (poate e off-topic) si as vrea un sfat: ce sortiment de aracet pentru lemn este mai bun? De care imi recomandati?Aracetul e aracet. Se comercializeaza sub mai multe denumiri\branduri dar in principiu face acelasi lucru. Faptul ca un anumit brand e mai bun decat altul, asta e alta problema. In magazinele de profil (paraktiker, bricostore, obi, etc.) este vandut sub denumirea de lipici pentru lemn sau lipici pentru parchet laminat. Ca si banduri pot sa-ti spun de Moment si Bisson dar cu siguranta sunt si altele.O alternativa ar fi aracetul industrial - se vinde doar la depozite specializate si in cantitati foarte mari (paleti). Eventual daca ai un amic care lucreaza la o fabrica de mobila poti sa il rogi sa-ti "procure" cat ai nevoie. Link spre comentariu
Vizitator marmarerosu Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Salutare!Sunt incepator in ale domeniul si va cer un sfat celor mai cu experienta.Am o pereche de boxe Technics SB LX-70 ce au tinut ceva lume dansand ani la rand, problema este ca la un volum mai mare cutia incepe sa rezoneze si sa produca sunete datorita vibratiilor (dupa cum observ partea din fata unde sunt montate dif). As dori sa stiu cum pot ranforsa mai bine cutia pentru a putea elimina vibratiile...ma intereseaa sa stiu ce adezivi , sipci, sau ce alta metoda ar fi indicata.Cutiile sunt din PAL de 13 mm67X35X20 cm la interior aprox. 50Ldif bass: 25 cmdif medii: 9 cmtweeter: 6 cm Link spre comentariu
Vizitator clncatalin Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Eu vreau sa fac niste stupi (poate e off-topic) si as vrea un sfat: ce sortiment de aracet pentru lemn este mai bun? De care imi recomandati?Aracetul e aracet. Se comercializeaza sub mai multe denumiri\branduri dar in principiu face acelasi lucru. Faptul ca un anumit brand e mai bun decat altul, asta e alta problema. In magazinele de profil (paraktiker, bricostore, obi, etc.) este vandut sub denumirea de lipici pentru lemn sau lipici pentru parchet laminat. Ca si banduri pot sa-ti spun de Moment si Bisson dar cu siguranta sunt si altele.O alternativa ar fi aracetul industrial - se vinde doar la depozite specializate si in cantitati foarte mari (paleti). Eventual daca ai un amic care lucreaza la o fabrica de mobila poti sa il rogi sa-ti "procure" cat ai nevoie.Multumesc pentru raspuns!Este o idee buna cea cu fabrica de mobila. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Am scris si in alt topic: - NU este bun siliconul pt lipit placile la nici o incinta hi-fi. Siliconul izoleaza placile una de alta si va rezulta o libertate nepermisa de rezonanta a fiecarei placi in parte. Situatia se petrece intotdeauna - si se probeaza imediat ruland un program de tonuri cu frecventa crescatotoare - pana se gasessc frecventele de rezonanta ale incintei.Se foloseste aracet sau alt clei care intra in placa - nu ramane ca strat izolator intre ele. Silicon se pune pe canturile interioare DUPA lipire, pt perfecta etansare.Ideal - cepuri sau biscuiti de lemn, dar merg foarte bine si holtzsuruburi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum