Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aracet sau Silicon ?

Vizitator Marus_Rockeru

Postări Recomandate

Vizitator Marus_Rockeru

Ce e cel mai bine de pus intre peretii de PAL ai incintei pentru o izolare perfecta, aracet , silicon ...sau alte substante care le mai stiti ? Ma refer pe laturile incintei.

Link spre comentariu
Vizitator neinvins

eu am folosit silicon .. dar am prins si cu suruburi pt rigiditate ....se poate si cu aracet .. dar prin orice imperfectiune la imbinari o sa scapi aer .. care in anumite conditii strica calitatea incintei

Link spre comentariu

eu folosesc doar aracet si cepuri, niciun cuisor in plus sau altceva, totul e sa sti sa le folosesti cu cap, restul variantelor mi se par ne fiabile si cam costisitoate, la un moment dat am vrut sa scap de o incinta facuta de mine si am dat cuea de toti peretii, i-am tras ciocane pana mi-am rupt mainile si in final sa rupt langa lipituri

Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru

Eu in principal merg pe holsuruburi ! nici nu ma gindesc altfel.Silicon si aracet ma gindeam pentru umplerea imperfectiunilor dintre placi ... dar in nici un caza nu lipesc boxa doar cu aracet :crazy:Am facut o boxa cu cue, dar .... iese jalnic :axe:

Link spre comentariu

depinde cat de bine ai taiat pal-ul ... daca l-ai taiat "in valuri" poti folosi holsuruburi cu aracet amestecat cu talaj (bucatelele alea micute rezultate din pal din urma taierii), dupa ce se usuca iei la slefuit si nu mai are nimic. Daca rosturile is mici, folosesti silicon cu holsuruburi, pui silicon indeajuns cat sa dea putin pe dinafara cand strangi cu filetanta/surubelnita holsuruburile.Daca ai taiat placile exact, poti folosi aracet+holsuruburi.Personal folosesc holsuruburi+silicon transparent, rezultatul peste 20 min va fi foarte bun :) Am incercat sa redesfac o incinta (sa vad cat de rezistenta e), si cu toate ca am scos holsuruburile si bateam cu ciocanul in placa nu se desprindea ;)Daca nu vrei sa folosesti holsuruburi, le pui doar pana ce se intareste siliconul apoi le desfiletezi si umpli gaura ramasa cu aracet ;)

Link spre comentariu

Cred ca aracetul este cel mai bun. Acum, este important sa ai si aracet bun. Unul bun este Sticky pentru lemn. Ai grija sa nu fie inghetat.Acesta se face foarte dur si lipeste bine. Nu recomand silicon pt. boxe, deoarece permite cred vibratii.Boxele hifi sunt realizate din materiale asemanatoare cu PAL-ul si au ranforsari din lemn. Se pot vedea cateva exemple intr-o revista HiFi pe care am remarcat-o pe la chioscurile de ziare.Imbinarile se fac cu aracet si fara nici un surub.Cu silicon se pot etansa mufe, tubul rezonator, dar nu cred ca este o idee buna pentru lipit incinta.

Link spre comentariu

nu veti vedea nici o boxa facuta de un producator recunoscut international lipita sau izolata cu silicon , se folosesc niste cleiuri speciale care la noi se reduc la aracet , nu se foloseste nimic ce nu se rigidizeaza la uscare . oricat de bine ar fi stransa in holsuruburi cutia apar vibratii siliconul permite asta , ramane elastic dupa uscare....iar metoda data mai sus cu aracet plus pal faramitat este formidabila realizezi o pasta gen chit cu care refaci orice greseala si apoi se poate smirghelui/ slefui la forme exacte si este destul de rezistenta

Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru

Chiar ca chestia asta cu taierea PAL-ului e o problema mare.De citeva zile planuiesc sa iau o placa de PAL de 2,44 x 1,22 m dar nustiu cum s-o tai :( ... cu chestii d-astea manuale nici nu ma gindesc .... o sa iasa strimba ca naiba. Ce zice-ti cu "fierastrau pendular" s-o taia drept ?

Link spre comentariu

Fierastraul pendular este bun pentru decupari mici si cu forme deosebite, de exemplu elipsa. Pentru taieturi drepte si lungi se foloseste fierastraul circular, indiferent ca este fix sau portabil. Este nevoie de ghidaj la cel portabil.Este bine ca taierea sa fie facuta la un atelier specializat, de multe ori se gaseste de cumparat PAL chiar la atelierele de mobila si taierea nu costa foarte mult. Placile de PAL melaminat se taie cu un fierastrau circular care inainte de panza circulara principala mai are una mica, numita incizor, care taie melamina de pe fata inferioara. Cu un circular obisnuit se rupe melamina si marginea are aspect neplacut, trebuie sa slefuiesti mult ca sa ii scoti fata.Atasez poze cu ultima mea "creatie", o boxa pt. subwoofer pe care am realizat-o din pal ieftin si am acoperit-o cu autocolant.Placile sunt taiate cu fierastraul circular, iar decuparile pentru difuzor si tubul rezonator sunt facute cu o freza, careia i s-a facut un sistem de "pivotare".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări