Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

teletech lcd 22855

palcu ion

Postări Recomandate

merge ok de aproare doua ore,cred ca ramine asa ,proprietarul se cam grabeste

cei doi tranzistori q105/106 par ok  masurati in circuit,eram si eu curios de defectul propriu-zis...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• palcu ion

12

• elmar

5

• sorinpavel

2

• dan cod

2

Top autori în acest subiect

nu stiu daca e bine sa lasati pinul 15 in aer....

ar fi bine de stiut ...daca intrerupeti legatura unde am marcat eu cu albastru   daca invertorul mai functioneaza asa?

probabil ceva face ca tranzistoarele mentionate de mine mai sus sa intre in conductie...ele fiind blocate in mod normal de tensiunea care e recuperata de dioda d133 ...posibil ca rezistentele de 1k r133.r134 sa-si fi modificat valoarea sau dioda d137 in scurt...aici vorbesc de o singura "ramura" dar sunt doua (in schema ) si daca una singura se ativeaza nu aveti lumina pe display....http://s9.postimg.org/a0v45sq7j/inv.jpg

Editat de elmar
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

dupa aproape doua saptamini de functionare impecabila  tv a cedat,probabil aceasta era legatura intre protectii si defectul final:un secundar din trafo invertor s-a carbonizat(intrerupt)

miine o sa montez un altul si va tin la curent

am un traf care are pe o infasurare 780 de ohmi si pe alta 670.Cred ca e dus.

si al meu avea diferenta de vreo 30 ohmi intre secundare,se pare ca asta conteaza destul de mult

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări