Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

a fost odată o schemă...

MifTy

Postări Recomandate

cred că i s-a întâmplat mai fiecăruia: browsezi pe net... sau răsfoieşti vreo carte, culegere, revistă, ceva, treci cu ochiul peste diverse scheme, mai mult sau mai puţin interesante, dar nu consideri că ai putea avea nevoie cândva de ele... mă rog, nu chiar toate, şi copiezi doar ce-ţi trebuie pe moment.

şi, mai târziu, îţi aduci aminte vag că "parcă era o schemă care făcea aşa şi pe dincolo, ar fi interesantă..." dar nu-ţi poţi aduce aminte cu nici un chip UNDE ai văzut-o...

propun să postăm aici scheme de care ne cam aducem vag aminte, şi cu puţin noroc, cineva o să-şi dea seama despre ce era vorba... şi lămurim povestea!

(n-am găsit altă secţiune potrivită... la "Componente electronice, documentaţie şi scheme" se cere să ştiţi precis ce anume căutaţi... şi exact asta "nu ştim"!)

personal, ţin minte că văzusem o schemă în care era folosit un TL494 ca generator de funcţii!!! :)

nu sunt sigur unde anume, dar cred că era vorba de blogul unui lituanian... al cărui nume îmi scapă, unde ajunsesem pentru că @miticămy pusese linkul, în scop didactic, fiindcă lituanianul făcuse nişte scheme de smps-uri interesante! :)

nu mai ştiu bine nici în ce context ajunsese să pună linkul spre el... parcă pentru că tipul folosise o abordare mai simplă pentru o topologie particulară de smps, şi dădea explicaţii aproape mură-n gură pentru motivele pentru care alesese cutare componentă, şi cum stabilise valori de piese... şi topicul în care-l pusese e stufos rău! :)

eu continuasem să mă uit şi în celelalte secţiuni ale blogului, şi la un moment dat spunea despre asta... şi că-i ieşise binişor, şi se gândea să încerce şi cu alte integrate folosite în special la smps-uri tot pentru asta. adică generatoare de funcţii.mi s-a părut interesant atunci, TL494 numai ca generator de funcţii n-a fost conceput, dar nu mi s-a părut chiar aşa de interesant încât să pun un bookmark, dacă nu să copiez schema...acum m-ar amuza ideea... dar nu mai ştiu cine şi unde... şi google mi-a returnat cam... nimic!adică o grămadă de scheme de smps-uri şi forumuri unde se discută despre TL494, dar nimic ca utilizarea lui ca generator de funcţii... sau oscilator controlat în tensiune...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

2

• nico_2010

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

cred că da! :)ţin minte că m-a fascinat serialul despre TL494, mulţumesc de link, am să mai sap un pic pe-acolo: ori găsesc exact acolo o schiţă de schemă, ori un link... sper să mai fie valabil! :)

mă doarendes okilandas, şi uşureles la cap tâmpimas: http://www.vabolis.lt/ ... dacă chiar credeţi că staţi bine cu capu', citiţi f-o oră, şi nu vă mai trebuie alt popă!!! :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări