nimeni_altci Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 (editat) Salut, Am un proiect de facut pentru facultate si nu prea stiu de unde sa il apuc. Am atasat documentatia proiectului; problema mea e ca mi se pare prea generala cerinta. Nu inteleg ce este "frecventa de oscilatie", si nu inteleg ce parametii ar trebui determinati din simulari pentru a stii ce condensatoare se folosesc pentru oscilatoare. De altfel ce au condensatoarele oscilatoarelor mai deosebit? Daca cineva ma poate ajuta cu vreuna din intrebarile de mai sus va rog sa imi lasati un raspuns. Orice ajutor e binevenit deoarece sunt cam in ceata. Multumesc! Acesta este atasamentul: Alegerea-condensatoarelor-utilizate-la-realizarea-oscilatoarelor.pdf Editat Mai 14, 2014 de nimeni_altci Link spre comentariu
zal Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 La pct I trebuia să cunoaşteţi pînă acum aceste detalii despre construcţia cond şi caracteristicile lor fizice şi electrice, sau nu vă învaţă nimic? Pct II e cu artimetica, se calculează circuitele oscilante. Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Pai frecventa de oscilatie este frecventa pe care vrei sa o aiba oscilatorul tau . ca parametri mai deosebiti la condensatorul unui oscilator sunt pierderi mai mici coeficient termic redus stabilitate in timp, elemente parazite reduse raportat la elementele ideale etc la frecventa de lucru. Asta asa simplist .daca intram in amanunte se mai complica treaba. ideea e ce vrea omul sa ii spui . problema e ca proful de la care ai tu fisierul asta e cam aerian . exprimarea e ambigua si lasa mult de dorit, nici el nu stie ce vrea, si mai mult am impresia ca nici nu stie cu ce se maninca fizic lucrurile astea . din pacate profesor slab rezultat .... Daca esti in ceata cauta carti mai vechi , atunci erau autori seriosi si ai sa intelegi mai multe Link spre comentariu
techno-pcb Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Din fericire ,cred, ce ai tu aici se trateaza pur scolastic,nu ai nevoie de valori concrete ale componentelor circuitului oscilant LC. Nu trebuie sa te sperii,e doar pura teorie, dar demonstratie pe care trebuie sa o prezinti va fi destul de laborioasa.Vei trata, conform materiei pe care trebuie sa o inveti deacum incolo,toate cazurile de oscilatii posibile, in diferite medii,minimale, optime si extreme,luind in calcul de fiecare data,pierderile din acel caz,capacitatile parazite,inclusiv dintre spirele inductantei L, Nu e usor,nu e greu,...e doar mult de citit,la cursuri,la biblioteca sau pe INTERNET. Spor la treaba,....ca ai nevoie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum