adicontakt Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 (editat) Cum ceva timp in urma am relizat un ceas digital cu afisal LED am zis sa fac si un termometru tot cu afisaj led Cautand pe web m-am oprit la schema prezentata pe siteul acesta http://radioshem.net/index.php?newsid=128 Pentru a intelege ce e pe acolo am folosit google translate cu optiunea din rusa in engleza Am redesenat un alt cablaj nu cu mult diferit fata de cel al autorului initial Display nu am avut de tipul celui prezentat si am facut un adaptor pentru tipul de digiti pe care ii am eu (multumesc pe aceasta cale si colegului GeoMar pt ajutorul dat la realizarea adaptorului) Din pacate nu pot pune toate pozele asa ca ele se gasesc aici: http://postimg.org/gallery/ag76rnz8/ Desenul cablajul facut de mine, hexul si similuare in ISIS se gaseste aici https://www.dropbox.com/sh/pjgc8m8mcond0m7/AAA54mW3iUfOOXpwzL2EQzzaa Pentru alte detalii va stau la dispozitie Editat Mai 14, 2014 de adicontakt 1 Link spre comentariu
GanMark Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Frumos realizat ! mai ales finalizat in carcasa.... buton pentru reglaj luminozitate vad ca nu ai pus ? se regleaza odata si ramane memorat ? la precizie cum se prezinta ? Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 15, 2014 Autor Partajează Postat Mai 15, 2014 buton nu am pus ca am observat ca fara el sta cu luminozitatea la maxim ceea ce si voiam.ca si precizie se prezinta destul de bine imi arata chiar la fel cu un termometru de camera electronic .acum nu stiu cat de bine arata si acela.am ibservat ca totusi senzorul era influentat de regulatorul de 5volti asa ca l am scos si il alimentez cu 5 v din exterior din mufa usb de la setopbox Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 20, 2014 Autor Partajează Postat Mai 20, 2014 cum remarca si colegul geomar pe privat tranzistorii folositi nu sunt cei din schema rusului, eu am pus bc 171 numai ca silkul e putin gresit , adica notatia Baza Emitor Colector e ok dar desenul tranzistorului e pe dos , in sensul ca baza transitorului trebuie indoita in fata , pe fisierele uplodate am pus triunghiuri in loc de forma reala a tranzistorului dar , repet dar trebuie respectata indicatia literelor de pe cablaj (C,B,E) a tranzistoarelor Sa aveti spor Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 cum remarca si colegul geomar pe privat tranzistorii folositi nu sunt cei din schema rusului ... Despre asta era vorba: Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 20, 2014 Autor Partajează Postat Mai 20, 2014 exact , puneti ca in poza si va fi ok Link spre comentariu
GanMark Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 @adicontakt , pana la urma ce afisaj se foloseste ? pe schema e desenat tranzistorii NPN si afisajul anod comun cu reglarea luminozitatii din buton , nu ai incercat sa vezi daca are efect ( din curiozitate ) Link spre comentariu
adicontakt Postat Aprilie 13, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2016 da cu anod comun este , si tranzistori npn la mine butonul nu facea nimic , saptamana trecut l-am tras pe linie dreapta m am luat picul si senzorul si am facut un ceas cu tot cu termometru ca sa nu mai stau cu doua aparate in casa Link spre comentariu
GanMark Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 proaspat stanat..... maine gauri si asamblare ( daca timpul ma lasa ) sper sa nu fii gresit la cablaj Link spre comentariu
adicontakt Postat Aprilie 14, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2016 Wow,arata bine apare si numele meu pe acolo,pai eu nu am niciun merit Link spre comentariu
GanMark Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 mi-am facut timp azi si am finalizat termometrul a mers din prima , mai trebe sa testez cu butonul de luminozitate pe site , zice ca se poate conecta o fotodioda in loc de push buton LE : numele apare fiindca e proiectul tau Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum