Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor in calcul


adrianstoica10

Postări Recomandate

Salut, intrebarea mea este. La noul job avem sarcini de 100A cu care testam surse pentru telecom. [48V.100A sursa]  Acestea au in serie un shunt pentru  a masura cu multimetrul caderea de tensiune de pe shunt. Mi sa spus ca aceasta cadere de tensiune de pe shuntul de 1ohm este echivalenta cu amperi pe care i-am fi avut daca puneam in serie un ampermetru. Eu nu inteleg formula care este in spatele acestui lucru

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • miron1947

    6

  • adrianstoica10

    4

  • UDAR

    2

  • Mircea

    1

Top autori în acest subiect

da si I=U/R, si avem o tensiune de 55,3V stabila si shuntul de 1ohm, pe parcursul testului tensiunea nu scade decat la sfarsit cand ajunem la un cosum de 100A {sursa intra in protectie la 100A}. Noi pe parcursul testului crestem din sarcina consumul pana la 100A, citind pe amperi de pe multimetrul care masoara caderea de tensiune de pe shunt. CUM SE APLICA LEGEA LUI OHM?

Link spre comentariu

CUM SE APLICA LEGEA LUI OHM?

Pai daca curentul de 100A circula printr-o rezistenta de 1 ohm, la borne apare o diferenta de potential(tensiune) de 100V.

Cand masurati pe shuntul de 1 ohm 55,3V circula un curent de 55,3A.

Si in formularea Dvs. I = U/R daca inlocuiti termeni cunoscuti(U si R), 55,3V / 1, aflati valoarea lui I in A.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Da, se pare ca sunt bagat in ceata, oare nu am inteles eu bine de valoarea shuntului pe care o folosim pentru a lua cadearea de tensiune. Ce valoare are shuntul atunci folosit pentru a avea o cadere de tensiune(amperi) astfel incat ce ne indica pe multimetru sa fie echivalent cu amperi de pe display-ul sursei?

Link spre comentariu

ce ne indica pe multimetru sa fie echivalent cu amperi de pe display-ul sursei?

Exact aceasta care o aveti, 1 ohm, deoarece valoarea citita in volti este impartita la 1(ohm),

ex. daca ctiti 30V, 30 : 1 = 30A.

Orice numar impartit la 1 este exact acelasi numar.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Corect puterea disipata  este i2 X R. dar poate shuntul are racire buna si nu dureaza mult testul, ceva similar era si Voltmetrul cu shunt pentru acumulatori.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Am încercat să citesc cât mai atent dar tot nu m-am prins. Omul zice că șuntul de 1Ω e în serie cu sarcina . Și tot el zice că sursele alea limitează la 100A - deci se ating 100A deci din cei 55V cad 100V pe șunt .....

Link spre comentariu

Da, acum am citit eu mai atent si am observat ca D-l scrie ca masoara 55,3V in conditiile in care specifica ca sursa este 48V/100A, ceva nu se leaga, poate ne lamureste initiatorul discutiei.

Solutia la aceasta tensiune(48V) pentru a corela curentul cu tensiunea, trebuie un shunt de 0,1 ohmi si atunci pentru 100A indicatia va fi de 10V.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

cind suntul este 0,1 ohmi , atunci la 100 de A caderea de tensiune este de 10V . deci pe sarcina mai ramin 38 v. Posibil dar nu mi se pare corect . Poate suntul este de 10mohm sau 1 miliohm . cam asa ar trebui sa fie un sunt la curentul asta. atunci caderea de tensiune pe el este de 1V sau 0,1V . cu voltmetrul pe scala de 1v inmultesti cu 100 si afli curentul in A. sau cu 1000 in celalat caz.

Link spre comentariu

Shuntul are 0,001 ohmi si valoarea citita este in mV  aproape sigur.

 

Ce ma uimeste este faptul cum treburile importante sunt facute de oameni

care nu prea se pricep si totusi mergem inainte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări